Surpriză pe strada Mețianu

  de [email protected] | 16 June 2016, 7:17 PM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  Cei care au trecut astăzi pe lângă această stradă, probabil au observat „mișcarea”. Muncitorii au început să monteze schelele lângă clădirea care poartă numărul 3, semn că restaurarea picturii murale – care imită faimoasa reclamă Coca-Cola cu actrița Marion Davies – începe chiar în aceste zile.

  Campania demarată de Arad Culture și Special Arad a ajuns, în sfârșit, în faza finală – am scris în decembrie, anul trecut. Era încă de atunci o certitudine că vom vedea din nou această reclamă „de colecție” pe partea laterală a clădirii de pe str. Mețianu, doar că s-au așteptat, până acum, condițiile meteo potrivite pentru începerea lucrărilor. Vremea se anunță capricioasă și în perioada următoare, dar în orice caz, se pare că Miss Marion Davies ne va zâmbi din nou în Arad chiar în acest an.

  Pictorul ales să recondiționeze pictura este arădeanul Sabin Chintoan, Compania Coca-Cola România finanțând integral restaurarea.

  „După «lupte seculare» de negocieri, tratative și obținut de avize [cca. 2 ani de zile (n.red. 1 an de zile)], au demarat astăzi lucrările de restaurare a unuia din pereții imobilului din strada Mețianu nr.3, pe care a fost realizată în anul 1995, NU în 1912 după cum abera unul din impostorii oameni de cultură din Arad, o lucrare în culoare acrilică, reprezentând-o pe Miss Marion Davies. Mulțumim Coca-Cola pentru ajutorul financiar acordat și așteptăm finalul lucrării”, a scris astăzi pe facebook Laurențiu Cladovan, unul dintre proprietarii clădirii.

  Câteva „articole-reminder” despre evoluția campaniei și lupta noastră pentru restaurarea acestei picturi:

  •   Misterioasa reclamă Coca-Cola de pe Mețianu. Află cine este proprietarul clădirii și care e singura șansă pentru restaurarea picturii

  •   Coca-Cola a contactat inițiatorii petiției pentru restaurarea reclamei de pe Mețianu

  •   Greșeală capitală (culturală): Coca-Cola, str. Mețianu, Arad. Prostia persistă

  •   Cazul Coca-Cola pe Mețianu: unul dintre proprietari a fost deja contactat. Primăria cere o grămadă de autorizații

  •   De anul viitor, Miss Marion Davies ne va zâmbi din nou de pe strada Mețianu

  13466539_1294107417285201_4188618840882128480_n 13434714_1294107453951864_7010994485625243430_nreclama Coca-Cola Metinau refacuta

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca noroc ca nu mai este campanie electorala ca Falca spunea ca a chemat el niste pictori „franceji ” de pe la Paris unde a avut discutii legate de refacerea fatadelor nu sa beleasca ochiul la meciuri. De fapt a studiat arhitectura arenelor ca vrea sa renoveze Si motorul cu un Kaufland ca ala nu e … Numai Lidl este in Aradul Nou. Iar puzul are el firma sa il scoata … Poate avem noroc de un audit DNA la proarhitectura…

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Cat va plati Coca Cola pentru reclama asta, la Primarie? Sau va plati Cladovan? Daca lipesti un afis in oras, trebuie sa achiti o taxa, daca pictezi o reclama pe perete, trebuie sa platesti mult mai mult, la fel cu prinderea unui mash publicitar. Deci, inca o data, cine plateste?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.