Suporterii ar putea reveni pe stadioanele din România începând cu luna octombrie

  de Lucian Dănilă | 14 septembrie 2020, 6:45 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii suporterilor pe stadioanele din România. Se știe că din luna martie, în România, toate meciuri s-au disputat fără spectatori din cauza pandemiei de COVID-19.

  Pentru a se deschide porțile stadioanelor, trebuie întrunite mai multe condiții. Conform celor spuse de ministru, totul va depinde de cum va evolua numărul de cazuri de COVID-19 din România în următoarele două săptămâni.

  „Vedem evoluția din următoarele două săptămâni. A fost o lună plină, încărcată, cu măsuri de revenire la normalitate. De la 1 septembrie s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, e o lună electorala, a început anul școlar, a revenit populația din concedii. Vedem câtă aglomerație e deja în mijloacele de transport în comun.

  Sunt două săptămâni în care vom avea o evaluare. Aceasta evaluare ne va da și măsura altor relaxări sau reveniri la normalitate, cum e cazul spectatorilor pe stadioane. Deocamdată gestionam reînceperea anului școlar. Asta e foarte important acum. După, la începutul lunii octombrie, putem vorbi și despre alte măsuri de revenire la normalitate”, a declarat astăzi, Nelu Tătaru.

  El a vorbit apoi și despre modul în care trăiesc suporterii meciurile, cuvinte care seamănă cu cele spuse cu câteva săptămâni în urmă de prim-ministrul Ludovic Orban, dar și de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

  „Fotbalul și suporterii sunt altceva. Trăiesc momentul! Sunt momente în care regulile sunt lăsate deoparte în fața sentimentelor. Haideți să vedem ce facem cu transmiterea comunitară, să fie în limite sau chiar mai scăzută. Să rămânem în platou și mergem în pantă descendentă, apoi ne permitem alte măsuri de revenire”, a mai pus Nelu Tătaru.

  „Cu siguranță vor fi reguli care trebuie respectate. Dar această revenire trebuie să se faca într-un context epidemiologic cu stabilitate, chiar în scădere ca număr de cazuri”, a încheiat ministrul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.