sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Suporter Club UTA: „Marea familie utistă este mai săracă”

  de Special Arad | 21 martie 2023, 11:05 AM | Sport

  0

  Marea familie utistă este mai săracă, odată cu trecerea în lumea celor drepți a lui Nicolae Bara, omul care din anul 2006 și-a legat pentru totdeauna destinul de cel al clubului nostru iubit. Faptul că UTA și-a păstrat identitatea și palmaresul, deși a trecut și trece în continuare prin momente foarte dificile, i se datorează în mare măsură.

  Nicolae Bara a fost primul care a securizat cel mai important brand al Aradului și, totodată, ultimul investitor privat autentic pe care l-a avut UTA. A sosit în Arad și la UTA cu inima deschisă și și-a propus să ducă clubul la un nivel ridicat de profesionalism. Pentru că avea gânduri serioase la UTA și dorea să trecem la o formă modernă de organizare, a înființat un S.A., care a asigurat continuitatea clubului după dificilul moment din 2010, când UTA părea că a ajuns din nou la capăt de drum.

  Cu asociația noastră, înființată la scurt timp după sosirea domniei sale la UTA, a avut mereu un dialog sincer și onest, iar relația a fost una de încredere reciprocă. Într-o perioadă în care UTA era ignorată, atât de administrația locală, cât și de sponsori arădeni, Nicolae Bara a făcut infuzii enorme de capital în club, susținând o mare parte din cheltuieli în cele două sezoane consecutive disputate în prima divizie. Lipsa de respect cu care a fost tratat de către conducerea orașului de la acea perioadă i-a grăbit plecarea de la UTA, dar și într-un astfel de moment a dat dovadă de eleganță și altruism.

  Nu a avut nicio pretenție financiară, renunțând la toate creditările pe care le-a făcut clubului și, așa cum declara mai târziu, într-un interviu din 2014: Am vrut să predau atât firma pe care funcţiona clubul, cât şi sigla şi dreptul de folosinţă al numelui UTA către Primăria Arad. Am fost refuzat categoric de primar, aşa că am decis să o las celor mai corecţi oameni de lângă echipă, acelora din Suporter Club UTA”.

  Eleganța și bunul simț care l-au caracterizat mereu, au fost însoțite și de discreție, modestie și de un suflet mare. A ajutat familiile unor utiști care au trecut prin clipe grele, dar a ținut ca aceste lucruri să nu fie făcute publice și, până astăzi, noi ne-am ținut de cuvânt. Considerăm însă că, într-un astfel de moment, dar și într-un context în care moștenirea sa este întinată de conducătorii UTA-ei de azi, e important pentru viitorul comunității alb-roșii să conștientizăm că acest club a fost reprezentat în ultimele decenii și de oameni care s-au ridicat la anvergura numelui UTA.

  Reprezentanți ai asociației noastre s-au revăzut cu Nicolae Bara în diferite ocazii după plecarea sa, atât în țară, cât și la Viena și am fost surprinși să constatăm că era mereu la curent cu ce se întâmplă la UTA, senzația noastră fiind, de fiecare data, că și-ar dori ca într-o zi să se întoarcă. În ultimele luni am crezut într-o posibilă implicare la UTA, dar din păcate ușile i-au fost închise, așa cum le-au fost închise și altor investitori de bună credință.

  Dar pentru că UTA nu se confundă cu cei care o conduc vremelnic, putem afirma cu convingere că Nicolae Bara, prin ceea ce a făcut pentru UTA, va rămâne mereu în mijlocul comunității utiste, iar numele său va fi mereu asociat cu cel mai important simbol al Aradului: triunghiul alb-roșu, inscripționat cu literele de aur „UTA”. Noi promitem solemn că îi vom cinsti mereu memoria, iar cel mai potrivit mod de a o face va fi să protejăm moștenirea pe care ne-a lăsat-o: marca UTA.

  Suporter Club UTA transmite pe această cale condoleanțe familiei, precum și tuturor prietenilor și apropiaților domnului Nicolae Bara. Dummnezeu să-l odihnească!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.