ExclusivSultanatul Județean era cât pe-aci să aibă GARD de 500.000 de euro… N-are, pentru că Prefectura l-a declarat NELEGAL

  de Lucian Valeriu | 12 septembrie 2014, 3:44 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  5

  Povestea din culise probabil că s-a derulat în halul următor:
  Iubi, acuma, că mi-ai făcut iatac frumos și mă simt aproape regină (mai ales de când e sigur că pleacă baba), nu pui tu mână de la mână și-mi faci și-un gard pe datorie, din fonduri proprii sau cumva… cu „reamenajare împrejmuire incintă și cabine poartă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad” – cum scrie la voi, pe acte?… Hai… te rog… execută! 

  Și mâna greblă se făcu

  Un gard e un gard – te gândești tu, ca om nu sărac… dar gospodar cât de cât… asta dacă nu cumva ți s-a mutat bancomatul Belgravistanului în garsonieră sau ai găsit diamante săpând în grădină. Cât poate să coste un gard… fie el și de 700 de metri liniari? La 100 de euro metrul pătrat ți-l face și Gospodărirea Comunală… ți-l repară oamenii tăi cu ce au prin zonă… se poate restaura. La 700 îl faci cu cristale Swarovski încrustate cu mecla ta?… Ți-ai pus și banii de bust în suma aia?…„Valoarea, Total, inclusiv TVA – 289.877 Euro” scrie pe sumarul devizului (Anexa 1a), „conform Documentației Tehnico-Economice, faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)” – vezi anexa foto din finalul articolului, fila 02 -, dar ăia 300.000 sunt numai construcții+montaj… dotările de supraveghere mai înseamnă 200.000 de euro, cel puțin.
  Și să nu fie, cumva, cineva atât de naiv încât să se mintă că asemenea contracte se fac fără comisioane pe măsură!… Sunt la liber informațiile: la un contract de 500.000 acordat unei firme, Sultanul la minim 100.000 cash. Nu neapărat Sultanul nostru… despre care se face vorbire… la toți sultanii „atâta e potul”?…
  Așa încât cum să nu-i faci la Cadână gard frumos la curte și să mai și iei 100.000 pe chestia asta?!… Tre să fii fraier… chiar că.

  În Hotărârea nr. 44 din 28 februarie, 2014 privind „aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție investiției Reamenajarea împrejmuire incintă și cabine poartă la SCJA” … 

  01-Image (6)

  două puncte importante citim, traducând pe românește actul oficial: că Ioțcu vrea și că Ioțcu poate! Sultanul semnează, deci, cu majuscule, cu amândouă mâinile, propria sa propunere de reconstruire a gardului, după care completează un șervețel cu „prima strigare”: cei 289.877 Euro despre care ziceam. Comisiile aflate în subordinea Sultanului avizează favorabil – cele ale opoziției, nu. Motivările avizelor „nefavorabil”  sunt de bun simț – le puteți lectura în galerie de la facsimilul 3 la 10 pe toate -, dar Ioțcu câștigă la puncte pentru că… are mai mulți.

  Și a urmat o ședință ordinară… Caragiale reloaded!

  În 28 februarie a avut loc reprezentația și a fost cu cântec. Am lipsit de la ea… dar nu au lipsit prietenii noștri de la Consiliu… care ne-au trimis Procesul-verbal… O capodoperă care ar fi fost păcat să zacă în anonimat… veți fi de acord după ce o veți fi citit

  13-Image (13)

  14-Image (14)

  Faza cu „Domnule președinte, la 500.000 de euro trebuie să fie operă de artă gardul ăsta, nu vă supărați! Mulțumesc” – e cu adevărat demnă de analele oricărei literaturi din lume… e de Manual… iar superbul schimb de replici Purcaru („Eu nu fac garduri.”) – Ioțcu („Păi… nu faceți… poate aveți un prieten”) e miezul și esența oricărei discuții despre corupție…
  S-a votat, deci, în ședința aia: Ioțcu a câștigat cu scorul de 20 – 12… dar pe ultima pagină, cum ați putut observa dacă ați citit atent, s-a scris că a câștigat cu 32-0! :))

  Nu toți sunt, însă, fraierii Sultanului, așa încât gardul nu se mai face, pentru că Prefectura l-a declarat ilegal!

  Instituția Prefectului a întocmit o Sesizare destinată Tribunalului Arad, Secția de Contencios Administrativ, privind constatarea nelegalității Hotărârii nr. 44/28.02.2014, expunând motivele strict juridice care stau la baza încetării lucrărilor, respectiv nealocării sumei nesimțite cerute de Ioțcu din vistieria nicidecum proprie:
  1. Nu s-a respectat procedura de informare a persoanelor asupra problemelor de interes public care urmează să fie dezbătute de autoritățile adminstrative ale județului – nici pe site-ul propriu, nici la sediu, nici într-un spațiu accesibil publicului, nici în mass-media centrale sau locale (Ioțcu zice că l-a publicat pe Glasul Aradului și pe Nyugati jelen… dar asta e doar o obrăznicie în plus!), „ținând cont de faptul că suma ce urmează a fi achitată pentru aceste investiții este suportată din banii publici”… cum scrie în Referatul de nelegalitate… Pe scurt: Sultanul n-a vorbit cu nimeni despre gard – afară de cei care-i frecventează și cărora le frecventează budoarul…
  2. 
  Nu s-a respectat art.44, alin.1 din Legea 215/2001 („Biblia” administrației publice locale), care stabilește că (1) Proiectele de hotarari inscrise pe ordinea de zi a sedintei consiliului local nu pot fi dezbatute daca nu sunt insotite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului, care este elaborat in termen de 30 de zile de la inregistrarea proiectului, precum si de raportul comisiei de specialitate a consiliului.” De asemenea (cum puteți vedea în acte) că rapoartele comisiilor de specialitate nu au toate aviz favorabil, iar unele, favorabil avizate, au un referat „evaziv și neîntemeiat.” Amendamentele formulate – în continuarea ilegalității – nu au fost supuse votului consilierilor, așa cum prevede legea.

  Prin urmare, tristeți de cadână… gardul… colierul de 500.000 de euro al spațiului său aproape intim… vai!… ce ratare…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Garduri supraevaluate,firma de paza care doar se face ca este eficienta dar…platita ,sefi care doar beneficiaza ,papusi care epateaza ,conducere care doar mimeaza, slugi care doarlucreaza ….si toate astea fara ca cineva sa se autosesizeze si sa controleze.Defapt cui ii pasa de noi plebea ,noi cei care asteptam de 25 de ani sa fim tratati doar omeneste..?!Poate doar Bunului Dumnezeu .Dati doamnelor menegere si directoare si ceva bani Bisericii din curte …ajuta si pentru noi si pentru voi .Noua ne vindeca sufletele si chiar trupurile ,iar voua va iarta pacatele.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. D-le Iotcu,
   De banii astia cumparati un laparoscop, doua aparate radiologice, cinci echografe,patru endoscoape…si lista de lipsuri din spitalul asazis judetean si de… urgenta continua.Daca nu va e frica de Dumnezeu poate va e frica de dracu ca isi imbarliga coada si ajungeti pacient in spitalul pe care il pastoriti. Si atunci o sa gustati toate “imbunatatirile” pe care le-ati adus!

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Chiar merita Spitalul sa fie de categoria II,daca nu atrage 5% din judetele limitrofe,ma indoiesc ca se poate realiza.
   Au distrus Spitalul Municipal,pentru a creea un mamut care cu greu se poate controla,sub premiza ca se va creea un Spital competitiv.
   Da a luat fiinta un spital unde trebuie sa astepti 4-5 ore la U.P.U,fara a se tine cont de gravitatea cazurilor.
   In 2007 s-au investit de la Ministerul Sanatatii o gramada de bani pentru dotarea serviciului de urgenta in cadrul Spitalului Municipal,care ulterior a fost ‘devalizat’,din punct de vedere vazut de catre clasa politica locala.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.