miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Chef de chef în cod galben-liberal la Vladimirescu. Unii ies, alții intră…

  de E. Nola | 24 iunie 2019, 8:30 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  2

  Din informațiile noastre, care sunt mereu mai adevărate ca ale lor (Apele se întorc la matcă: Falcă trage iar lângă Ioțcu! – mega-paranghelie liberală organizată la Vladimirescu), în zilele care vin se pregătește un mega chef liberal la Vladimirescu, Glogowatz pentru cunoscători. E vorba de mii de fani și îndatorați celui care pleacă, în sfârșit, la Bruxelles, după decenii de activitate neostoită la Arad, activitate în urma căreia a reușit să transforme un oraș faimos altădată într-o localitate neimportantă de lângă Vladimirescu, Glogowatz pentru cunoscători.

  Termenul este 29 Iunie, se poate presupune așadar ca paranghelia (bairam, chermeză, beută, chiolhan, banchet) va avea loc cândva după această dată sau, de ce nu, chiar în aceasta dată, 29 Iunie anul acesta căzând sâmbăta, o zi perfectă având în vedere mahmureala care îți ocupă ziua următoare.

  Și e rost de chef, evident, în fond plecarea din 29 Iunie a șefului la Bruxelles înseamnă pentru toți de sub el, indiferent dacă îl iubesc sau nu, o mare bucurie. Nemaivorbind de faptul că la acest chef, chiar și în calitate de vecin și proaspăt ieșit de la răcoare, ar putea participa și Nicolae Ioțcu, omul care a fost primul emul arădean al marelui om, cel care încă din ultimii ani ai secolului și mileniului trecut a înțeles că fără omul nostru din Brad nici iarba nu va crește în Arad în următoarele două decenii.

  Exprimarea nu este deloc simbolică dacă băgăm de seamă că de ani buni UTA joacă, mă rog, un fel de a zice, pe gazon sintetic. Iar pistele de biciclete sunt practicabile mai mult pe mal, acolo unde era mai bine dacă se avea grijă de spațiul verde, nu de viitoare și foarte profitabilele parcări subterane care, de altfel, nu s-au realizat nici ele, fără să mai vorbim de mult trâmbițata regenerare urbană.

  falca3

  Oricum, chefurile acestea date în onoarea marelui om sunt firești până la un punct, în fond un grup trebuie să-și cimenteze coeziunea și astfel, neliniștitoare este evoluția acestor chefuri în cele două de decenii de dominație neîntreruptă. Dacă la început păreau sindrofii firești și în limitele normalului, invitații fiind reprezentanții comunității arădene de la jurnaliști, oameni de afaceri, ajungând chiar la oameni de cultură, cu timpul aceste evenimente au devenit din ce în ce mai închise și centrate pe cel care trebuia sărbătorit și omagiat astfel.

  Altfel spus, serbările galante ale omului din fruntea administrației arădene s-au transformat cu timpul din manifestări publice firești în întâlniri de taină în cerc închis, chiar dacă cercul se mărea continuu, devenind încetul cu încetul chermeze caracteristice lumii interlope, evenimente confidențiale la care invitații veneau să-l asigure pe naș de fidelitatea lor, iar excluderea de la aceste întâlniri însemna pentru cel în cauză dizgrația cu urmări dintre cele mai neplăcute.

  Prin asta, aceste evenimente indicau foarte clar transformarea modului de administrare public și democratic în cel al clanurilor mafiote, fenomen caracteristic multor țări „democratizate” din fostul lagăr socialist, în fond deprinderile se uită greu, iar trecutul acționează prin fire invizibile atunci când e vorba de gestionarea puterii.

  Din acest punct de vedere nu există nicio diferență între partidele din aceste țări, așa cum la noi în județ PNL-ul, înghițit de PDL-ul care vine direct din PSD, PDSR, FSN, se comportă identic cu PSD-ul aflat la putere la nivel național, ambele renunțând la deprinderile democratice care ar trebui să prevaleze în administrarea puterii într-un stat de drept în favoarea metodelor lumii interlope, respectiv a structurilor de tip mafiot.

  ARADCU 00 GHEORGHE FALCA CALIN BIBART PRIMARIA MUNICIPIULUI ARAD DUM26MAI 36

  Nu e o întâmplare că la noi politicienii au o relație cu tribunalele și cu închisorile asemănătoare cu cea a șefilor lumii interlope din occident, atacul din ultimii ani la justiție fiind un semn clar al acestei flagrante asemănări. Deși numiți impropriu „baroni”, liderii politici locali se comportă de fapt aidoma nașilor mafiei, împărțind influența, beneficii și favoruri după cum vor mușchii lor, făcând tot posibilul să ocolească prevederile legale și posibilele consecințe neplăcute ale nerespectării acestora.

  Până și plecarea nașului politicii locale din Arad, deocamdată neclarificată în toate aspectele, ne arată asemănările cu lumea clanurilor. Urmașul său este cel indicat de el însuși – în cazul nostru Sergiu Bîlcea -, nu cineva care ar putea fi ales și desemnat în mod democratic de organizația de partid, pornind de la șansele reale și competență. În fond, cel puțin deocamdată, Gheorghe Falcă renunță doar la postul de primar, rămânând șef al PNL Arad, evoluția viitoare fiind deocamdată, din nou, determinată de interesele clanului și nu de cele ale celor pe care, formal și legal, ar trebui să-i reprezinte pe baza voturilor primite în trecut.

  blonda cu Falca

  Se întrevede de aceea o luptă de tip mafiot pentru preluarea moștenirii, atacurile publice, adică de pe FB, din partea fostei soții, îndreptate împotriva moștenitorului desemnat reprezentând doar primele încăierări ale unei lupte care va fi lungă și pentru unii fatală.

  Cu greu am putea prevede ce va aduce viitorul din aceasta direcție pentru cetățeanul arădean de bună credință, cel care vrea administrație onorabilă și eficiență în fruntea orașului și a județului.

  Singura lui șansă ar fi egală cu o minune: ca structura mafiotică creată de cel care a fost primar 15 ani să se transforme din nou într-o organizație de partid care deservește interesele cetățenilor, nu ale liderilor săi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa este mafia ne omoara ne distruge viitorul am sperat in ue dar am descoperit ca si aia sunt la fel de corupti ce sa mai spunem daca marele ing din olanda a fost prins cu spalari de bani daca vw are dieselgate la activ ce sa mai spunem de niste taranoi scoliti la universitatea la fel de mafioata numita v goldis in politie ijp arad avem celebrul sef nicu batran sanctionat cu reducerea pe 3 luni a salarului pt implicare in mafia contrabandei cu tigari…mafie mafie mafie….!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.