sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 11Curtea de Apel Timișoara dă de pământ cu sentința Tribunalului Arad. Patronul Restaurantului Transilvania, Costel Don, condamnat la cinci ani de închisoare!

  de Special Arad | 25 iunie 2020, 6:01 PM | Investigaţii | Topic special

  25

  UPDATE 11

  Lovitură de teatru, astăzi, 25 iunie 2020. Magistrații Curții de Apel Timișoara au „întors” pe dos o sentință pronunțată de judecătorii de la Tribunalul Arad în așa-zisul „dosar al evazioniștilor”, în care capul de afiș era Costel Don, patronul arhicunoscutului Restaurant Transilvania din municipiul Arad. În sentința făcută publică azi, și care, cum spuneam, „invalidează” practic achitările date de Tribunalul Arad, judecătorii Curții de Apel Timișoara au făcut publică soluția pe scurt, care în mare, fiindcă e greu de descifrat și publicat, stabilește următoarele:

  În dosarul 4213/108/2014, Curtea condamnă pe următorii:

  Don Constantin Traian – 5 ani de închisoare – pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, Ravas Petru Florin – 2 ani cu suspendare și plata a 10.000 de lei, Şucan Florentin- Marcel – 3 ani și patru luni cu executare, Ţîşcă Dan Bogdan – patru ani de închisoare.

  Sentința este definitivă.

  sentință

  Întreaga sentință pe scurt AICI

  Mai jos… istoria întregului caz.

  UPDATE 10: Dosarul evazioniștilor se rejudecă la Tribunalul Arad. Magistrații Curții de Apel Timișoara au admis apelul lui Don, Țîșcă &Co  – 1 Februarie 2017
  Magistrații Curții de Apel Timișoara au admis ieri, în ședință publică, să admită apelul declarat de inculpații din „Dosarul evazioniștilor”. Iată soluția pe scurt a judecătorilor:
  „În baza art. 421 pct. 2 lit. b C.pr.pen. admite apelul declarat de inculpații ŢÎŞCĂ DAN – BOGDAN, ŞUCAN FLORENTIN – MARCEL, DON CONSTANTIN -TRAIAN, RAVAS PETRU-FLORIN, CIOS EMANUEL- DANIEL și Direcția Regională a Finanțelor Publice Timișoara prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad împotriva sentinţei penale nr. 113 din 11.04.2016, pronunţată de Tribunalul Arad în dosar nr. 4213/108/2014. Desființează sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Arad. În baza art. 424 alin. 4 C.pr.pen., menține actele îndeplinite până la data de 10 martie 2015 inclusiv, cu excepția soluției cu privire la expertiza fiscală încuviințată fără stabilirea obiectivelor. De asemenea, menține toate declarațiile martorilor audiați în cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., dispune plata sumei de 520 lei din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Timiș, cu titlu de onorariu parțial oficiu. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 31.01.2017.
  Document: Hotarâre  132/2017  31.01.2017”

  UPDATE 9:

  Sentințe deosebit de dure pronunțate de Tribunalul Arad, astăzi, în dosarul evazioniștilor, cel care a făcut vâlvă în toamna anului 2014. Fără a le comenta, deocamdată, iată ce au decis judecătorii, cu mențiunea că sentințele pot fi atacate la Curtea de Apel Timișoara:

  Dan Bogdan Țîșcă: 7 ani și 10 luni cu executare

  Constantin Traian Don7 ani cu executare

  Florentin Șucan5 ani cu executare 

  Petru Florin Rovașcu suspendare

  Emanuel Cios (acesta a colaborat cu autoritățile) – amendă penală.


   

  Titlu principal (iunie 2014): Cum eludau legea firmele implicate în rețeaua evazionistă demascată de procurori!

  În aceste momente, lucrători de la Investigarea fraudelor, Parchet și alte servicii specializate în anchetarea cazurilor de evaziune fiscală, valorificând informații provenite de la S.R.I., au descins la domiciliul   funcționarului Dan Țîșcă – inspector la Finanțele Publice Arad. Anchetatorii se pare că au documentat, suficient încât să le fie semnate mandatele de percheziții domiciliare și la biroul acestuia de către judecător, faptul că Țîșcă ar fi dat un „tun” statului pentru care lucra tocmai ca să combată evaziunea fiscală. 308.000 de Euro ar fi suma cu care rețeaua din care, conform primelor date, face parte și funcționarul arădean, ar fi prejudiciat statul.
  De asemenea, biroul de la serviciu al celui, deocamdată, audiat în vederea reținerii, este sigilat – urmând ca după percheziția domiciliară, anchetatorii să se deplaseze acolo, cu mascații și tot alaiul.
  Revenim cu amănuntele date de evoluția evenimentelor.


   

  UPDATE: Inspectorul Țîșcă este doar o verigă dintr-un lanț evazionist din care fac parte firme conduse de nume „grele”

  Conform surselor din apropierea anchetatorilor, Dan Țîșcă face parte dintr-o rețea organizată care s-a specializat pe evaziuni fiscale. Una dintre aceste firme ar fi condusă de Costel Don – proprietarul Restaurantului Transilvania, al câtorva pizzerii și al mai multor imobile, un apropiat al președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu.
  Ancheta este condusă de procurorul Codrin Gavra, șeful secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.


   

  UPDATE 2:  La această oră perchezițiile se desfășoară în biroul sigilat anterior al inspectorului de la Finanțe. Sosirea anchetatorilor, inclusiv a celui cercetat, la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală Arad, de la UTA, poate fi vizionată în materialul video de la începutul acestor rânduri.

  Revenim cu alte amănunte, inclusiv privitoare la persoanele care sunt implicate în această operațiune evazionistă.


   

  UPDATE 3: Țîșcă Bogdan Daniel – inspector în cadrul DGPF Arad, Biroul de Inspecție Fiscală, Șucan Florentin, Don Constantin Traian – patronul unui adevărat imperiu de restaurante -„Transilvania” – și afaceri în turism, a cărui firmă era trecută pe soacra (în vârstă de 70 de ani) sa și vândută, chipurile unui cetățean sârb – au fost reținuți în acest dosar, pentru 24 de ore. La audieri, cu propunere de reținere, mai sunt Rovas Petru Florin, Mihai Ilie Dragoș și Pele Marius Florin (angajat Centrul de Dirijare a Zborurilor și, în același timp, fiul fostului prefect de Arad, Gheorghe Pele). Audierile în cazul ultimilor trei continuă… dar vă ținem la curent.

  Ce putem spune sigur? Acest caz va zgudui Aradul… „vin” nume mari din Finanțe!


   

  UPDATE 4: Procurorii susțin că Florentin Şucan era persoana de legătură care racola oameni de afaceri, le făcea legătura cu inspectorul de la Finanțe, ulterior acestora fiindu-le explicat cum se poate fenta statul prin înregistrarea de facturi false în contabilitate. Aceștia erau asigurați că nu vor avea controale. Mai mult, firmele erau îndrumate să lucreze cu firma de contabilitate a soţiei inspectorului  Ţîşcă. Angajatul de la Finanţe, Dan Țîșcă şi Florentin Şucan sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală, iar ceilalţi patru de evaziune fiscală.  Dar, cu mai multe amănunte revenim în cursul zilei de azi.


   

  UPDATE 5: „Grosul” rețelei evazioniștilor care au prejudiciat, conform procurorilor, Statul român cu sume importante de bani prin diferite metode de fraudare de tip mafiot, a fost dus, în urmă cu două ore, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, urmând ca ulterior (respectiv acum) să fie prezentați în fața magistratului judecător, care le va semna sau nu mandate de arestare preventivă.

  Din datele furnizate până acum de surse din apropierea anchetatorilor, gruparea infracțională era protejată „de sus”, din vârful structurilor ANAF și Poliție – așa că ne putem aștepta în cele ce urmează la extinderea anchetei până la cel mai înalt nivel.


   

  UPDATE 6: Comunicat din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

  Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
  „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 06.06.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi trafic de influenţă, faţă de inculpatul Şucan Florentin – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, şi, faţă de inculpaţii Don Constantin Traian, Ravas Petru, Mihai Dragoş Ilie şi Pele Marius Florin – cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
  Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a formulat propunere de arestare preventivă a tuturor celor şase inculpaţi, investind în acest sens judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad.
  Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că:
  În perioada 2011-2013, inculpaţii Ţîşcă Dan Bogdan şi Şucan Florentin i-au ajutat pe ceilalţi coinculpaţi să evidenţieze în contabilitate societăţilor administrate sau reprezentate de aceştia, cheltuieli în baza unor operaţiuni nereale de prestări servicii, atestate de documente justificative (facturi, chitanţe) necorespunzătoare adevărului, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare 1. 385.158 lei. Cu ocazia comiterii faptei inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan s-a prevalat de poziţia sa de inspector în cadrul ANAF Arad, asigurându-i pe coinculpaţi că nu se vor efectua verificări faţă de acele operaţiuni. Distinct de faptele mai sus descrise, din probele administrate în cauză a reieşit că inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a traficat influenţă asupra persoanelor din conducerea instituţiilor abilitate să efectueze verificări în cauză (IPJ Arad şi ANAF Arad) pentru a obţine o soluţie favorabilă persoanelor verificate, pretinzând în schimbul exercitării acestei influenţe sume de bani, fără a preciza cuantumul lor, precum şi mărfuri în valoare de 30.000 de mii de lei pentru coinculpatul Don Traian Constantin, despre acesta din urmă inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan afirmând că urma să-şi exercite propria influenţă faţă de factorii decizionali din cadrul acelor instituţii.
  La instrumentarea acestui dosar procurorii din cadrul acestui parchet au beneficiat de sprijinul informativ şi logistic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, al Serviciului Român de Informaţii Arad, al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, al Direcţiei Generale Anticorupţie Arad, precum şi al inspectorilor antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar luarea măsurii reţinerii vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal”.


   

  UPDATE 7 

  În urmă cu câteva minute a fost pronunțată sentința magistraților ca răspuns la cererea procurorului Codrin Gavra, șeful secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, de arestare a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile. Iată ce au decis magistrați: Ţîşcă Dan Bogdan30 de zile arest; Ravas Petru Florin (administrator al S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L.) – arest la domiciliu; Mihai Ilie Dragoş (administrator al S.C. PRODEC TRADE S.R.L.) – pus sub control judiciar; Pele Marius Florin (administrator al S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L. şi DRUM EXPERT S.R.L.) – pus sub control judiciar; Don Constantin Traian (administrator de fapt al S.C. ISLAND ROAD S.R.L.) – arest la domiciliuŞucan Florentinarest la domiciliu

  Înregistrările efectuate în mediu ambiental urmare a întâlnirilor dintre unul dintre inculpați şi Ţîşcă Dan arată cum acesta din urmă îi explica cum să falsifice înscrisuri pentru a justifica organelor fiscale realitatea operaţiunilor: „ Ei nu tră′ să vadă asta… tre′ să vadă scris de mână”,îi relatează şi împrejurarea că organele inspecţiei fiscale cunosc faptul că SC. Buga Vestconst SRL este înfiinţată în scop evazionist şi că această societate a furnizat facturi care atestau operaţiuni fictive către societăţile controlate de către inculpatul Don Constantin Traian. „ De Buga se ştie în Finanţe…de restu′ nu se ştie…la firma lu′ Don, la Adriana…Touristik….şi el şi-o băgat nişte facturi ca să scape de TVA şi aşa mai departe de la acesta…şi acum îl toacă, îl f…t, tot pentru mine, cum ar veni”.

  „O să vorbesc cu Bătrân și o să te trimit din partea mea…”

  La întrebarea inculpatului cum să explice organelor de cercetare penală şi de control fiscal operaţiunile fictive atestate prin facturile furnizate de inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan: „Şi atunci o să vină la facturile alea tâmpite, care-s aiurea şi….ce-o să fie? Cum o să fie? ”, acesta din urmă l-a instruit să nu predea facturile falsificate organelor de control „Să vedem cum o să jucăm cartea atunci. Tu nu le dai, da? Tu ai toate actele, mai puţin facturile alea”.  Ţîşcă Dan Bogdan a promis că, în situaţia în care organele de poliţie vor continua cercetările, va uza de influenţa pe care o are, personal sau prin tatăl său, faţă de persoane cu funcţii de conducere din cadrul I.P.J. Arad, A.N.A.F. Arad sau din cadrul Tribunalului Arad pentru a-l ajuta pe denunţător să scape de acuzaţiile de evaziune fiscală: „crezi că io nu-s cu … cu degetu′ pe butonul roşu dacă îi de apăsat şi vorbit? … că şi dacă îi, să zici că punem … o să ajungă să pună presiune mare pe tine, o să vorbesc cu Bătrân (cms. şef Bătrîn Nicolae, adjunct I.P.J. Arad – n. ns.)  şi o să te trimit din partea mea. N-o să vorbesc io pân telefon altceva. O să  te duci din partea lu′ … a mea şi a lu′ taică-mio.” … „ şi  dacă  s-ajunge în tribunal … dom′le în tribunal se ştiu o grămadă, o grămadă se ştiu şi io ştiu şi cine trăbă. Şi la ăsta în mod normal pă linie de partid se poate ajunge… Tre′ să-ţi cumperi un carnet din acela. Nu pot să îţi dau io făcut de calculator…că imediat l-ar vedea….tră′ să existe de mână scris…la Podgoria, librărie,papetărie…un căcat de top dă dispoziţii de plată…şi când îl ai acela, ori mă suni când îl completezi”.

  De asemenea, cu ocazia întâlnirii din 7.05.2014, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan şi-a manifestat îngrijorarea despre faptul că inculpatul Şucan Florentin ar fi posibil să fi furnizat informaţii organelor de poliţie cu privire la faptele comise : „Te-o mai sunat p…lă ăla de Florentin? Că tare mi-e că ăla  ciripeşte la poliţie….am aşa un sentiment…” Cu acea ocazie, denunțătorul l-a întrebat pe inculpatul TDB dacă a mai furnizat şi altor persoane facturi care atestă operaţiuni fictive prin intermediul lui Şucan Florentin : „Da ′ Ce? O mai dat şi la alţii facturi ? ” , inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan răspunzând afirmativ : „No bine! Tu ce crezi? Păi eu de ce zic că nu te am numa′ pe tine? Că mai îs şi alţii…Cu Anisia, cu Tretoth…tot prin Florentin…BugaVest,nu. Şi Voichiţa. Toţi, mai puţin Buga ”. Denunțătorul l-a mai întrebat o dată pe Ţîşcă Dan Bogdan dacă prin Şucan Florentin a procurat facturile care atestatu operaţiuni fictive : „Şi, tu, da′ îmi zici că Florentin o făcut rost de toate facturile astea?”, întrebare la care inculpatul Ţîşcă : „Igen” („Da”- lb. maghiară, n.ns), explicând în continuare că numai facturile emise de Buga vest provin de la alte persoane şi că pentru emiterea facturilor i-ar fi dat lui Şucan Florentin un procent din valoarea acestora : „Ăştia îş nişte ţigani. O fost, că nu mai dau de Buga Vest, nu mai dă nimeni….şi acesta, aicea…aicea eu sunt de vină că…am zis că sting TVA-ul…la vremea respectivă neştiind că şi…şi pe Buga Vest, i-o venit şi la Don….că m-am legat la cap, pentru ce p…la m-am legat la cap…dacă aş fi făcută un milion de euro dân chestia asta, să zici că da …i-am dat lui Florentin ăia 8 %” .

  „Să-i pui într-un plic… cu ăștia mici rezolvi tot!”

  Întrucât denunţătorul i-a relatat lui Ţîşcă Dan Bogdan despre faptul că este cercetat în dosarul 65/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, acesta din urmă i-a spus că are influenţă asupra lucrătorului de poliţie pentru a-l determina să dirijeze cercetările astfel încât să nu se constate în sarcina sa comiterea infracţiunii de evaziune fiscală: „….este un cretin (lucrătorul de poliţie n.s)…o să-l pună cu botu′ pe labe şi superiorul lui şi superiorul superiorului lui, o să vină şi o să vorbească cu el, da asta îi, îi un prost, îi tinerel, că calcă pă morţi şi aşa mai departe şi când merge mai deranjează şi pe unii şi pe alţii”.

  Denunţătorul  mai arată că inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a afirmat că organele de cercetare penală nu îi vor putea reţine infracţiunea de evaziune fiscală decât cu ajutorul organelor fiscale, sens în care l-a asigurat că are influenţă asupra colegilor săi pentru ca verificările pe care aceştia le vor face să îi fie favorabile. Aceste aspecte reies şi din înregistrarea ambientală pe care denunţătorul a pus-o la dispoziţia organelor de anchetă : „…dar poliţia nu este capabilă să facă un act din care să zică…IDEAL PACK PLĂTEŞTE!, nu este de competenţa lor….aşa cum nu e de competenţa mea să pun la unu cătuşe, că nu pot eu să pun….o să vină…s-o anunţat finanţele….”

  În cuprinsul scris al denunţului se  arată că, prin influenţa pe care inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan susţine că o are faţă de organele de urmărire penală şi faţă de cele de control fiscale îl va ajuta să scape de orice acuzaţii, dând de înţeles că pentru aceasta va trebui să plătească o sumă de bani, fără însă a preciza cât anume.

  Cu ocazia întâlnirii din data de 26 03 2014 inculpatul  Ţîşcă Dan Bogdan l-a sfătuit pe denunţător ca înainte de a trafica influenţa faţă de superiorii lucrătorului de poliţie care instrumentează cauza, cms. Şerban Silviu, să încerce să îi ofere acestuia o sumă de bani: „să vezi … să-l testezi şi tu pe el, părerea mea … şi atunci, dacă cumva, zic io, acceptă … te poţi gândi la varianta asta, să-i pui într-un plic … părerea mea îi să vorbeşti cu el prima dată pentru că tot timpu′ când îi de rezolvat ceva nu rezolvi cu şefii. … încă nu îi de vorbit cu şefii, că cu ăştia micii rezolvi tot”

  Ulterior, cu ocazia întâlnirii din data de 10 04 2014, după ce denunţătorul i-a relatat inculpatului Ţîşcă Dan Bogdan că a consultat un avocat şi că va fi pus sub învinuire pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, acesta din urmă a promis că va uza de influenţa pe care susţinea că o are faţă de şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad: „o să vorbesc cu cineva, să văd atuncia. Să-l prind să vorbesc io cu şefu′ lui, nu cu şefu′ mare. Cu şefu′ lu′ … âsta, Şerban sau cum mă-sa îl cheamă. La Economic.” Cu acea ocazie denunțătorul a întrebat cât îl va costa acel ajutor, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan arătând că nu ştie cuantumul sumei, sfătuindu-l însă să dea cât trebuie pentru asemenea situaţii, el angajându-se a face denunţătorului legătura cu şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor: „Da′ io nici nu ştiu … doară nu crezi că îs pă tarife. Cât trăbă: atâta, atâta, atâta … Că io numa′ te pun în legătură, tu te duci şi vorbeşti … sau cineva.”

  „Îi bine să-l ții aproape pe Don, are relații peste tot!”

  În acelaşi context, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan l-a întrebat pe denunţător dacă i-a mai furnizat mărfuri (cutii din carton) numitului „Don”, acesta răspunzând că nu i-a mai furnizat deoarece nu era rentabil. Inculpatul i-a solicitat atunci să reia furnizarea către acesta deoarece prin el va trafica influenţa faţă de organele de poliţie: „îi bine să îl ţii aproape pe Don. Şi ca şi client şi ca şi persoană. Că are relaţii peste tot în Arad. De la cel mai mare la cel mai mic posibil…. Îi răspunzi la telefon şi îl serveşti când îţi cere omu′, că nu-ţi cere, oricum, pe gratis, că plăteşte. … da′ dacă e de intervenit la superior, prin el o să intervin … bă, io ti-am spus. Tu .. el se are nu bine cu Nicu Jurcă, ultra bine … cu Nicu Jurcă, şefu′ de la Economic. Şefu′ lu′ … Şerban.” În aceste condiţii denunțătorul a fost de acord să reia furnizarea de mărfuri către acea persoană, chiar în condiţii dezavantajoase: „Dacă mă duc, nu în pierdere, dar măcar cu cât iau materia primă, să acopăr acolo cheltuielile şi, na, iacă, îi dau cutii, na, acum ce să fac?”

  Pe de altă parte, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a promis denunţătorului că are influenţă şi asupra colegilor săi din cadrul Biroului de Inspecţie Fiscală al D.G.F.P. Arad care urmează a-i efectua controlul de fond: „că ti-am spus că eşti programat la control de fond … n-o fost la tine Tibi Farcaş cu … Voicu … şi-or zis că ţi-o venit avizul de inspecţie pentru control?”„lasă-i să vină! În mod normal ştiu şi cine trebuie să vină, în mod normal şi la cine o ajuns controlu′, din ce birou s-o emis decizia de unde va veni.”

  În perioada desfăşurării activităţilor de control de către Biroul de Inspecţie Fiscală din cadrul D.G.F.P. Arad inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan şi-a manifestat nemulţumirea în legătură cu faptul că nu au fost repartizaţi inspectorii pe care i-ar fi putut aborda în scopul creării unei situaţii avantajoase denunţătorului: „Io nu ştiu de ce  n-o venit cine trebuia să vină. Pe mine aia mă deranjează … Farcaş cu Tibi, cu … cum îl cheamă? Cu Voicu … Ăştialalţi cu controlu′ … io zic că nu merge, că nu-i … îs buni, îs corecţi, îs … mai ales că serviciu′ o picat prost de la început, de unde vin ăştia … nu ştiu cum pula mea o picat la Luci Mitran, la şefu′ ăsta al lor … io asta speram, să vină Tibi cu Voicu … cu ei mergeam direct şi vorbeam” Denunţătorul i-a relatat atunci inculpatului Ţîşcă Dan Bogdan faptul că persoanele care au venit în control sunt inabordabile şi nu sunt dispuse să accepte nici măcar avantaje protocolare, cum ar fi o cafea sau mâncare: „le-am făcut cafea, le-am cumpărat meniuri … că o zis doamna aia … Tatiana, că ea … ei au sandwich-uri …”

  În această situaţie, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a luat hotărârea de a influenţa rezultatul controlului prin intermediul şefului Biroului de Inspecţie Fiscală, Deliman Eugen, cu care ar urma să ia legătura numitul „Don”: „Mâine vreau să mă duc eventual să vorbesc cu Don, să văd, să văd. Mă gândesc, iar gândesc prostii … Să văd cât de bine se ai … să are el cu Delimanu′. Şefu′ de control. Şefu′ mare”. Denunţătorul a fost de acord cu propunerea făcută de inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan, de a-i furniza mărfuri gratuit numitului Don, timp de trei ani, în valoare de 9000 lei pe an,  pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra şefului Biroului de Inspecţie Fiscală, Deliman Eugen: „Mă io aşa m-am gândit cu Don. Sincer! Mi-am făcut aşa un calcul, că … na. Un an, doi … nu ştiu. Nouăzeci de milioane, nu? Nouă mii o sută.”, moment în care inculpatul Tîşcă a intervenit solicitându-i să-i ofere mărfuri in valoare de 10 000 lei pe an:„Pune zece mii!”, sumă cu care denunţătorul a fost de acord: „Na, zece mii de lei pe an, iacă, un an, doi, pot să-i ofer cutii … Trei ani dacă trăbă.”

  „Deliman… îi coios, are sprijin!”

  Inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan i-a relatat atunci denunţătorului că nu are curajul să intervină în mod nemijlocit la directorul Biroului de Inspecţie Fiscală, Deliman Eugen, afirmând că acesta  ar fi o persoană influentă şi sprijinită politic: „Nu pot io să mă duc, ca şi inspector … Nu că nu pot, mi′ foarte greu. Aici am un nod în … în … în gât când vorbesc, chiar dacă am tupeu, că nu ştiu cum să îl iau. Că şi acela îi coios, Să stai, eşti pă … o fost P.S.D.-u′ 2000-2004, 2004, 2007, 2008 o fost P.D.L.-u′ . Acuma Îi P.S.D. cu P.N.L. împreună şi tu eşti tot hopa-mitică, eşti tot în picioare. Deci, în mod normal ştiu cine îl susţine pe el. Şi are sprijin …” Denunţătorul şi-a  manifestat nedumerirea faţă de aceste afirmaţii: „Stai puţin, că n-am înţeles. Adică … şefu′ tău mare îi … susţinut politic de … da′ nu s-o terminat tâmpenia asta?” Inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a răspuns: „Never. La noi în România, niciodată” şi că va trebui să intervină prin factorul politic la directorul Biroului de Inspecţie Fiscală: „că nu-i tot una io să-i spun sau să vină de cine ascultă el, să zic şi cine l-o susţinut pe el politic … deci există o cale să ajungi aşa la Deliman sau pot să mă duc io direct aşa. Ştii? Numai că nu ştii cum reacţionează. Îi una când îi spun eu ceva sau îi una când îi spune acela marele ceva.”

  În acest context, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan i-a propus denunţătorului să plătească anumite sume de bani către partidele politice, pentru ca factorul politic să-l determine pe directorul Biroului de Inspecţie Fiscală  să influenţeze rezultatul controlului: „ţie nu ţi-o venit nimeni vreodată să te întrebe: bă, nu vrei să cotizezi la niciun partid? … o dată şi o dată sprijini şi tu un partid … Acum … Când îi campanie mă refer (campania pentru alegerile europarlamentare – n.ns.) … că astea cam aşa se fac … da′ în mod normal cine dă bani, după ce ajunge partidul la putere, zice: OK, îţi mai aduci aminte că ţi-am dat bani? Ajută-mă şi pe mine! … OK, partidu′ are datoria să te ajute.”

  Denunțător: „Dacă trăbă să mă bag în politică, iacă, no, mă bag în politică. Adică nu io mă bag. Să le dau bani la campania electorală. No, cât trăbă! … dacă mă bag în politică şi dau bani la campania electorală, mă rezolvă?” Inculpatul Ţâşcă Bogdan: „să văd cum îl abordez pă ăsta (Deliman Eugen – n.ns.) … da′ tăt îi politic, în p…la mea. …Păi poţi să meri şi să-i spui: bă, frate, uite, am un control, am o belea, am o problemă …”

  Pentru acest demers, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a afirmat că va  aborda factorul politic prin tatăl său, care ar avea asemenea conexiuni: „Tre′ să vorbesc să văd în ce … că şi bătrânu′ meu ştie … pe politic. Care, unde, ce şi cum. Păi cine-i a doua putere în stat? Nu presa? Nu armata, nu poliţia sau … Primu′ ţi-i securitatea şi al doilea ţi-i presa …”

  Cu toate că inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a ezitat iniţial să-şi abordeze colegii care se aflau în control la S.C. Ideal Pack S:R.L., la data de 28 04 2014, ora 16:44, acesta l-a apelat pe inspectorul Alin Nicodin, stabilind o întâlnire cu acesta, fără a se cunoaşte conţinutul discuţiilor purtate cu ocazia întâlnirii din faţa Palatului Copiilor de pe B-dul Revoluţiei din mun. Arad. Cu toate acestea, la data de 07 05 2014, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan, cu ocazia discuţiilor purtate cu Cios Emanuel şi interceptate în mediu ambiental, a afirmat că i-a relatat inspectorului Nicodin Alin despre fictivitatea operaţiunilor comerciale: „Hai c-am vorbit cu Alin … pă faţă, ştie, acum nu mă duc dă fiecare dată să-l … tăt îi dau ghioambe”.

  De asemenea, la data de 15 05 2014, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan l-a apelat telefonic pe directorul Biroului de Inspecţie Fiscală Arad, Deliman Eugen, stabilind o întâlnire confidenţială cu acesta pentru a doua zi, nu la birou, ci într-un alt loc (cu toate că aceştia au birourile în aceeaşi clădire): „Bun, da′ n-aş vrea pe la birou! Să ne vedem undeva …” A doua zi, 16 05 2014, în jurul orei 11:30, inculpatul  Ţîşcă Dan Bogdan s-a întâlnit cu Deliman Eugen… (dar asta e altă poveste… n.red.)

  Cu ocazia ultimei întâlniri înregistrate în mediu ambiental, întrebat de către denunțător dacă ar putea interveni prin tatăl său, astfel cum a afirmat anterior: „Şi taică-to ce zice? … nu ne poate ajuta cumva … ceva pile?”, inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a afirmat că acesta şi numitul „Don” vor acţiona doar în momentul în care vor vedea rezultatul verificărilor efectuate de către organele de cercetare penală şi cele fiscale: „în afară dă faptu′ că nu doarme nopţile, cum zice el, ce să zică? … încă nu îi de făcut val, că şi Don încă n-o vorbit cu nime′. Stăm să vedem ce … unde, ce şi cum … că poate avem noroc dă la Dumnezo′ şi nu trăbă nimic făcut.”


   

  UPDATE 8

  În dosarul penal nr. 65/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad privind pe inculpaţii B.I., ş.a. se efectuează cercetări faţă de mai multe societăţi comerciale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, „practici”constând în înregistrarea în contabilitate de documente justificative care nu au la bază operaţiuni reale.

  S.C. CATE FLOR MAN S.R.L., cu sediul în Beliu nr. 145, are ca administrator pe numita Creţ Manuela. În fapt activitatea comercială a S.C. CATE FLOR MAN S.R.L a fost condusă de către numitul Şucan Florentin, soţul numitei Creţ Manuela. Societatea comercială CATE FLOR MAN S.R.L. a avut în perioada 2011-2013 un număr limitat de angajaţi care nu îi permitea să angajeze un număr mare de lucrări Astfel, conform informaţiilor comunicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad,  în cursul anului 2011 nu a avut nici un angajat, în anul 2012,  pentru o perioada de o lună (22.03.2012-22.04.2012 ), a avut un singur angajat, iar din august, respectiv decembrie 2012, a avut ca angajaţi, până în iunie 2013, pe soţii Creţ Manuela şi Şucan Florentin.

  S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. a beneficiat, începând cu sfârşitul anului 2011, de serviciile de contabilitate prestate de către contabil Mal Mihaela, titulară a cabinetului de contabilitate CONTEX M&A CONSULTING S.R.L., însă din probele administrate în cauză rezultă că de contabilitatea firmei s-a ocupat  în fapt numitul Ţîşcă Dan Bogdan, prin intermediul soţiei sale.

  Începând cu a doua jumătate a anului 2011 societatea comercială CATE FLOR MAN S.R.L. a fost identificată ca furnizor al mai multor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului, respectiv a judeţului Arad. Astfel, societăţile comerciale care si-au înregistrat în contabilitate facturi emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L.  sunt următoarele: S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L. cu sediul în Pecica, reprezentată de numitul Ravas Petru, S.C. PRODEC TRADE S.R.L., cu sediul în Arad, reprezentată de numitul Mihai Dragoş Ilie, IDEAL PACK COMPANY S.R.L., cu sediul în Arad, reprezentata de către Cios Emanuel Daniel,  S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L., cu sediul în oraş Sebiş şi S.C. DRUM EXPERT S.R.L., cu sediul în Sebiş, ambele reprezentate de către Pele Marius Florin.

  S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L., în perioada noiembrie 2011 – aprilie 2012, a înregistrat în contabilitate facturi emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. prin care sunt justificate cheltuieli reprezentând prestări de servicii, după cum declară administratorul RAV CONSTRUCT VEST S.R.L., efectuate în parcurile de exploatare petroliere ale S.C. PETROSANTANDER S.R.L., respectiv lucrări de construcţii ce au avut ca beneficiar S.C. TELL DRUM S.R.L.  De menţionat este faptul că beneficiarii acestor lucrări au avut contracte încheiate cu S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L. Totodată societatea comercială PETROSANTANDER ROMÂNIA S.R.L., prin prisma activităţilor comerciale derulate, respectiv exploatare de ţiţei în câmpuri petroliere din zona Pecica Turnu Nadlac, are un control strict al muncitorilor care pătrund pentru efectuarea de lucrări, acesta fiind şi motivul pentru care au fost efectuate instructaje privind protecţia muncii în care sunt trecute datele de identificare ale lucrătorilor. În aceste condiţii S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L. a participat la lucrări în parcurile petroliere ale PETROSANTANDER ROMANIA S.R.L. cu personal angajat la firma contractoare dar şi cu muncitori aparţinând altor societăţi comerciale, însă nici una din aceste societăţi nu a fost CATE FLOR MAN S.R.L.

  Asemeni societăţii comerciale CATE FLOR MAN S.R.L. în contabilitatea RAV CONSTRUCT VEST S.R.L. au fost identificate ca furnizori pentru acelaşi gen de servicii societăţile BUGA VESTCONST S.R.L., VOICHIŢA & COSTI S.R.L. şi S.C. TRETOTH BILD S.R.L., existând indicii că operaţiunile descrise în facturi nu au corespondent în realitate

  Potrivit raportului de constatare fiscală întocmit de către inspectorii antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, prejudiciul cauzat prin înregistrarea în contabilitatea S.C. RAV CONSTRUCT VEST S.R.L. a operaţiunilor fictive prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 436.463 lei.

  S.C. PRODEC TRADE S.R.L., societate implicată în producţia de materiale publicitare, a înregistrat în contabilitate în perioada decembrie 2011 – aprilie 2013 facturi emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L.  prin care sunt justificate prestări de servicii,  respectiv montare de panouri publicitate. De remarcat este faptul că, în perioada respectivă societatea comercială  PRODEC TRADE S.R.L. nu  are emise facturi fiscale către diverşi beneficiari care să justifice cheltuielile cu serviciile prestate de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. Societatea comercială PRODEC TRADE S.R.L., în perioada respectivă, a avut logistica necesară respectiv forţa de muncă pentru a efectua singură servicii de montaj în beneficiul clienţilor săi. Dragoş Ilie Mihai administratorul S.C. PRODEC TRADE S.R.L. acesta nu a putut justifica în concret lucrările, beneficiarii serviciilor prestate de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. De asemenea, din analiza documentelor contabile aferente perioadei în care sunt înregistrate facturile fiscale emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L., nu au fost identificate lucrări de o asemenea anvergură, valoare care să justifice cheltuielile suportate de către S.C. PRODEC TRADE S.R.L.

  Asemeni societăţii comerciale CATE FLOR MAN S.R.L. în contabilitatea S.C. PRODEC TRADE S.R.L. au fost identificate ca furnizori pentru acelaşi gen de servicii societăţile VOICHIŢA & COSTI S.R.L., S.C. TRETOTH BILD S.R.L., S.C. USTAD ISA CONSTRUCT S.R.L., existândindicii că operaţiunile descrise în facturi nu au corespondent în realitate

  Potrivit raportului de constatare fiscală întocmirt de către inspectorii antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, prejudiciul cauzat prin înregistrarea în contabilitatea S.C. PRODEC TRADE S.R.L. a operaţiunilor fictive prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 81.915 lei

  S.C. DRUM EXPERT S.R.L. şi S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L., societăţi reprezentate în raport cu organele de cercetare penală de către  numitul Pele Marius Florin, în perioada ianuarie-aprilie 2012, respectiv martie 2013 au înregistrat în contabilitate facturi emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. prin care sunt justificate prestări de servicii respectiv consultanţă topografică. Din declaraţia numitului Pele Marius Florin rezultă că acesta nu poate pune la dispoziţia organului de cercetare penală documente care să justifice în concret serviciile prestate de către S.C. CATE  FLOR MAN S.R.L. Se constată însă că aceste două societăţi comerciale au ca obiect de activitate tocmai genul de lucrări identificate în facturile fiscale emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L., iar administratorii, asociaţii acestor două societăţi comerciale au toată pregătirea necesara efectuării acestor activităţi. Din verificările efectuate se constată ca, atât societatea comercială CATE FLOR MAN S.R.L., cât şi reprezentanţii acesteia, Creţ Manuela şi Şucan Florentin, nu figurează în baza de date a ONCPI ca fiind autorizaţi sa presteze servicii topografice. Din documentaţia pusă la dispoziţia organului de cercetare penală,  în copie, se constată că nici unul din proiectele pentru care numitul Pele Marius Florin susţine că a beneficiat de serviciile S.C. CATE FLOR MAN S.R.L., nu poartă semnătura reprezentanţilor legali ai acestor persoane juridice, mai mult, proiectele sunt avizate de către proiectanţi autorizaţi, respectiv alte societăţi comerciale. De remarcat este faptul că, atât S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L., cât şi DRUM EXPERT S.R.L. au întocmit proiecte  către diverse instituţii ale statului, proiecte câştigate în urma unor licitaţii sau a unor oferte ferme. Şi în cazul acestor două societăţi comerciale se costată că au avut atât logistica necesară cât şi personal calificat care să presteze serviciile prestate şi plătite către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L.,

  Asemeni societăţii comerciale CATE FLOR MAN S.R.L. în contabilitatea S.C. DRUM EXPERT S.R.L.şi S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L. au fost identificate ca furnizori pentru acelaşi gen de servicii societăţile VOICHIŢA & COSTI S.R.L şi USTAD ISA CONSTRUCT S.R.L, existând indicii că operaţiunile descrise în facturi nu au corespondent în realitate

  Potrivit raportului de constatare fiscală întocmirt de către inspectorii antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, prejudiciul cauzat prin înregistrarea în contabilitatea S.C. DRUM EXPERT S.R.L.şi S.C. DRUM EXPERT DESIGN S.R.L a operaţiunilor fictive prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 111.195 lei

  S.C. IDEAL PACK COMPANY S.R.L.,  societate implicată în producţia de cutii din carton,  în perioada mai 2012-iunie 2013, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale emise de către S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. din care rezultă prestări de servicii, respectiv consultanţă topografică, amenajarea spatiilor de producţie, mentenanţă utilaje şi renovarea unor imobile. Această societate, în perioada aprilie 2012-iunie 2013, a înregistrat în contabilitate şi alte facturi fiscale emise de către S.C. VOICHIŢA & COSTI S.R.L. , S.C. ANISIA CONSTRUCT S.R.L. ,S.C. TRETOTH S.R.L. şi S.C. BUGA VEST CONST S.R.L., toate fiind justificate prin prestări de servicii identice cu cele ce se regăsesc pe facturile fiscale emise de către S.C. CATE FOR MAN S.R.L. . Toate cheltuielile înregistrate în contabilitate de către S.C. IDEAL PACK COMPANY S.R.L., urmare a facturilor fiscale emise de către S.C. VOICHIŢA & COSTI S.R.L. , S.C. ANISIA CONSTRUCT S.R.L., S.C. TRETOTH S.R.L,  S.C. BUGA VEST CONST S.R.L., USTAD ISA CONSTRUCT S.R.L. şi S.C. CATE FLOR MAN S.R.L. sunt nereale.

  Potrivit raportului de constatare fiscală întocmit de către inspectorii antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, prejudiciul cauzat prin înregistrarea în contabilitatea S.C. IDEAL PACK COMPANY S.R.L a operaţiunilor fictive prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de  355.139 lei

  S.C. ADRIANA TURISTIK COMPANY S.R.L. şi S.C. ISLAND ROAD S.R.L. în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, au înregistrat în contabilitate operaţiuni nereale prin prisma facturilor fiscale emise de către BUGA VEST CONST S.R.L. şi S.C. ANISIA CONSTRUCT S.R.L.,

  S.C. ADRIANA TURISTIK COMPANY S.R.L. este administrată de către supectul Don Constantin Traian iar din probele administrate în cauză reiese că acesta este administrator în fapt şi al S.C. ISLAND ROAD S.R.L. Această împrejurare reiese din faptul că administratorul de drept al S.C. ISLAND ROAD S.R.L este numita N.E., mama soţiei sale, persoană în vârstă de 66 ani cu un grad de instrucţie precar aspect care reiese din audierea acesteia , înregistrată în condiţiile descrise în procesul verbal din data de 22.05.2014, ocazie cu care acesta s-a dovedit a nu cunoaşte noţiuni elementare de administrare a unei societăţi comerciale, neputând da nici o relaţie despre raporturile comerciale în care a fost implicată societatea comercială ISLAND ROAD S.R.L.

  Din declaraţia martorului Don Constantin Traian rezultă că timp de aproximativ două luni, noiembrie – decembrie 2012, au fost înregistrate în contabilitatea S.C. ADRIANA TOURISTIC COMPANY S.R.L. facturi fiscale şi plăţi pentru prestări de servicii  către S.C. BUGA VEST CONST S.R.L. în valoare de aproximativ 150.000 lei, care în realitate nu au fost efectuate.

  Conform documentelor puse la dispoziţie de către inculpatul Don Constantin Traian rezultă că facturile emise de către S.C. BUGA VEST CONST S.R.L. au fost stornate în luna mai 2013 fără însă ca sumele de bani aferente să fie restituite. Stornarea facturilor emise de către S.C. BUGA VEST CONST S.R.L se explică tocmai prin faptul că în perioada respectivă reprezentanţii Gărzii Financiare Arad au demarat verificări cu privire la societatea furnizoare.

  Potrivit raportului de constatare fiscală întocmirt de către inspectorii antifraudă detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, prejudiciul cauzat prin înregistrarea în contabilitatea S.C. ADRIANA TOURISTIK COMPANY S.R.L şi S.C. ISLAND ROAD S.R.L. a operaţiunilor fictive prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 400.445 lei.

  În loc de concluzie: administratorii arădeni de la firme care nu sunt amintite aici, dar care au beneficiat de facturi false… nu credem că se simt prea bine la această oră…


   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Toate miscarile lui Dan Țîșcă erau facute cu buna mea stiinta si a celor de sus l-am informat pe Sorinel, el cunoste bine cazul. Iar Don Costel este protejat si tolerat de mult timp in Arad, si orice ii faceti, il are pe finul Iordache la Anticoruptie si pe finul mare Av. Mateut-Dl. Profesor ce sta mai mult pe la Cluj si prin capitala sa-l apere pe Patriciu.HA ! HA ! Ha !

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. sper ca toate drumurile sa nu duca la ROMA ci sa duca si la domnii iotcu,vasile rad si tripa claudiu,pt ca domnul tasca era mare mester la contabilitatea ajf-ului actual….de ce acolo nu ar fi facut la fel…domnule TASCA iti doresc L MULTI ANI !

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. prejudiciul e cat e…,dar realmente cu cat sa ales fiecare? poate suma rezultata din aceasta magarie pt unii reprezinta 1% din averea lor… si ma intreb eu MERITA? vezi ce face lacomia din om ? cand de la prea multi bani iti pierzi mintile uite rezultatul… nu vreau raul nimanui dar, dupa mintea mea , e bine sa tii ochii bine deschisi ori cati bani si putere ai avea si sa nu uiti ca la urma urmei esti un simplu om pe pamant ca toti ceilalti … asa ca … Costele… trezestete la realitate di gandesete la comportamentul tau fata de altii … Keep your eyes and your mind open ….

   +7 voturi
   +1
   -1
  4. Un șirag de pe(r)le, țâști, don(i), șucani, etc. După cum se comentează pe-aici, publicul dorește bis-uri cu domnii ioțcu, vasile rad, tripa claudiu, domnul tașcă! Dar oare de ce ”discuția secreta” a lui țâșcă jr cu ”undițarul” de clienți – dk tot a fost ascultată în perioada 2011-2013 – nu a pus capăt atunci infracțiunilor? Probabil că este o strategie care-mi scapă: ideea e să se adune cât mai mulți pești în undiță și cu acest prilej crește și evaziunea, biata de ea! Pt știința tuturor e necesar să aflăm modul de recuperare al banilor. Că în ce gură de fluviu, mare, râu sau canal se vor vărsa – în general, astfel de sume – asta într-un serial SF după prezidențiale.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • hmm, chiar oare di ce, batar, o fi avind rude prin mas media ???!!!, ; sau o fi valabil „esalonul I” post revolutionar, „esalonul II” ? ca „esalonul 0-zero” din perioada comunista se stie, parca sef ferma pcrIratos

    +3 voturi
    +1
    -1
  5. Felicitari,dle procuror,sint mai multe firme contabilizate de acest tisca si firma arbitrului tripa claudiu cu dosar dna din 2009,vei cazukl pitesti- penescu,costicva vilcea si toderici junior,veti descoperi mult mai multe!!!tisca din februarie tine contabilitate si la ajf arad,debarcarea lui ciorica eraa pregatita de mult timp de politicieni si de tatal tisca si astia din ajf arad ,psd,pdl

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. de ce pe aradon nu apare nimic ca vad ca de altii scrie tot timpul,asta tisca ii baiatul lu ala de la jurnalul aradean?? si de ce nu scrie si in jurnal si pe aradon,ce ii ziarul lui privat???pai zii de toti,numai special arad scrie?de ce ?restu au interzix?!

   +8 voturi
   +1
   -1
  7. In sfarsit s-a intamplat si in familia Pele inimaginabilul….batranul interlop Pele-a carui avere este de la inceput si pana la sfarsit obtinuta prin frauda si inselaciuni,se vede treaba ca si-a educat progenitura in acelasi mod cum a facut si el….Acest Pele pana si postul de director la ANIF si l-a cumparat pe bani grei,asta ca sa nu mai vorbim de alte magarii! Intrebarea este insa,cu cat a mituit judecatorii de vreme ce micul hotz marius este nu arestat (cum ar fi normal),ci a fost pus sub control judiciar??!! Cat a fost spaga data judecatorilor,deoarece este cunoscut faptul ca batranul pele are relatii intinse,la toate nivelele,relatii care se intretin cu bani grei! Domnule procuror Gavra,toata stima pentru ceea ce ati facut,insa ar trebui cercetat si aspectul mituirii judecatorilor…..sa vedeti surprize!!!

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.