Subcetate. Arad. Zeci de hectare își așteaptă soarta. Cât, pentru cine și cum? Afacerea sau Tunul Casarom





Trebuie să recunoaștem că subiectul Casarom a dispărut din atenția noastră undeva la sfârșitul anului 2009. A ținut atenția opiniei publice timp de opt ani, după care s-a stins încet, parcă uitat într-un colț al muncipiului Arad. Era vorba de zeci de hectare date de Primăria Arad unui investitor privat la un preț de rahat, în schimbul promisiunii că pe teren se vor face locuințe sociale.
Dacă în anul 2019 ne întreba cineva despre Casarom, cu mâna pe inimă vă spunem că nu puteam să ne aducem aminte decât că a fost unul dintre „subiectele” care au terminat cariera unui primar. Ne referim la defunctul Dorel Popa.
Departe de ochii publicului larg, deci și de ai noștri, în camere obscure și fără microfoane, în cotloane unde se simte doar miros de bani mulți, milioane, afacerea a continuat.
Mecanismul, modul de procedare este simplu și patentat din cele mai vechi timpuri: fiind într-o poziție privilegiată, faci ce vrei cu un teren aflat în proprietate obștească – nu contează dacă al localității sau al statului. Îl „negociezi” cu investitori privați, induci în eroare opinia publică că ești bine intenționat, că totul este făcut pentru binele comunității și gata, totul e „rezolvat ca la carte”. Afacerea Elecon a „demarat” în primăvara lui 2005. Și „Casarom” a fost pusă la cale în toamna lui 2005…
Nu intram „pe fir” dacă persoane bine intenționate și cu patriotism pentru acest oraș, cărora nici măcar nu le cunoaștem identitatea, nu ne serveau „începutul”, adică niște simple documente într-un plic, care să ne atragă atenția și să ne stârnească obligatoria curiozitate. Așa a început totul. Așa am început să „săpăm”, să investigăm, să aflăm cât mai multe. Ceea ce am descoperit ne înfioară și acum și cu siguranță o să vă mânie pe dumneavoastră, cititorii.
Totul se „întinde” pe mai bine de 19 ani și putem spune că este cea mai mare afacere (despre care știm la această oră) care s-a făcut în Arad după Revoluție. Afacere în care este implicat statul – să fim bine înțeleși.
Vineri, în paginile Special Arad, dezvăluim totul.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)