Street Art, mâncăruri exotice și activități multiculturale la Zilele Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad

  de Raluca Medeleanu | 6 iunie 2015, 2:10 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Astăzi dimineață, Școala Gimnazială Aurel Vlaicu din Arad s-a transformat, pentru câteva ore, într-o adevărată platformă artistică, elevii întâmpinându-și profesorii, părinții, bunicii și pe toți cei apropiați cu o serie de peste 40 de activități, desfășurate simultan în curtea, clasele și coridoarele școlii.

  Holul principal a găzduit  expoziţia de diplome şi medalii, sala profesorală – expozițiile- Şcoala noastră în imagini și Personajul din lectura preferată, corpul de legătură a devenit un colţ de basm în care elevii au adus la viață personajele lor preferate din basme și povestiri, la Festivalul poveştilor, iar holul a fost completat și de Copacul prieteniei realizat de elevii claselor a IV-a.

  Laboratoarele de biologie şi de chimie au fost dedicate Anului internaţional al luminii, prin activități reunite sub titlul Lumina- esenţa vieţii, prezentând experimentele de optică, și o expoziţie de obiecte originale de iluminat precum şi de creaţii artistice care ilustrează viziunea copiilor pasionaţi de ştiinţe.

  Curtea şcolii a fost „inundată” de culoare, datorită imaginaţiei şi talentului elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, care au pictat fiecare părticică din gardurile interioare, în cadrul activităţii Punţi de culoare. Tot în curte, copiii și-au prezentat animăluţele de companie, transformând unul dintre colțuri într-un adevărat Zoo.

  În sălile de clasă s-au organizat ateliere de creație plastică,  literară, de gastronomie (cu mâncăruri de prin toate colțurile lumii), de orientare școlară și profesională, competiții sportive, concursuri de cultură generală, jocuri, vizionări de filme artistice şi documentare și multe altele, la fel de interesante și atractive. Specificul multietnic a fost marcat prin activități în limbile minorităților maghiare și germane.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.