joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Statisticile vaccinării cresc. S-a ajuns la 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte

  de Special Arad | 25 octombrie 2021, 11:54 AM | Naţional | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, numai în ultimele 72 de ore, s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin şi că în acest moment, în România, peste 40 la sută din populaţia adultă s-a vaccinat, potrivit Adevărul.

  Gheorghiţă a făcut un apel către Universităţile de Medicină să organizeze Maratoane ale vaccinării în marile oraşe şi a precizat că un astfel de maraton se va desfăşura la Bucureşti, la fiecare sfârşit de săptămână, până la finalul anului.

  „În ultimele trei zile, întreaga ţară a fost într-un maraton de vaccinare pentru că, în ultimele 72 de ore, la nivel naţional, peste 360.000 de doze au fost administrate. Sunt peste 260.000 de persoane care au venit pentru doza unu, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu doza unu. Este o creştere extrem de importantă şi de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare (…). Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70 la sută persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40 la sută rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani”, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

  Menționăm că și autoritățile de la Arad se pregătesc să organizeze un maraton al vaccinării în municipiu.

   

  Citește și: Voluntariatul cadrelor medicale, un gest care a luminat pentru o clipă Aradul – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.