miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Voluntariatul cadrelor medicale, un gest care a luminat pentru o clipă Aradul

  de E. Nola | 25 octombrie 2021, 9:16 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  E vorba de medicii de familie, peste 30, care s-au oferit, împreună cu asistenții lor, să lucreze peste programul lor obișnuit în sprijinul campaniei de vaccinare. Și gratuit…

  Fără prea mare tam-tam, am aflat toate acestea de la conducerea arădeană a DSP, paralel cu prezentarea stării în prag de colaps a sistemului de sănătate arădean, marcat de creșterea exponențială din ultimele zile ale cazurilor de infecție cu coronavirus, varianta Delta.

  În timp ce politicienii, adică cei care sunt în ultima instanță răspunzători pentru mersul treburilor în țară, se hârjonesc plini de îngâmfare și infantilism de cea mai joasă speță, cadrele medicale se află într-un adevărat război cu pandemia. Și ca să nu fie atât de simplu, se află în război și cu cei care nu dau doi bani pe ei, pe pandemie și vaccin. Nu are rost acum să vorbim despre aceștia – păcat că astfel de indivizi se află peste tot, inclusiv între politicieni și medici – ajunge să reținem că marea majoritate a medicilor și asistenților se luptă de aproape doi ani cu această situație de excepție, mulți dintre ei ajungând într-o stare de epuizare totală, fără să mai vorbim de sistemul medical care scârțâie din toate încheieturile.

  248285807 309081037319762 5354337213030179267 n
  Aradul, nu e nicio noutate, e în față când e vorba de ceva rău. Că e vorba de absența investițiilor sau lipsei de administrare la modul propriu, contează mai puțin. Primarul trebuie să meargă la București ca să pornească în Arad căldura, încă șeful său de partid se dă în stambă tot la București „lucrând” la programul de guvernare – ce program, Domnule, când în țară moare zilnic un sat mai mare din cauză de coronavirus? – sau visându-se prim-ministru la una dintre multele televiziuni din capitală care despică cu voioșie pionierească rahatul în patru.

  În acest context gestul medicilor arădeni este ca luminița de la capătul tunelului.
  Pentru că e bine să vedem ce este și dincolo de tunel, în capătul acela în care încă tronează întunericul.

  248341904 447845820023179 2320926517569339186 n
  Acolo, scuzați expresia, stau cei care sunt vinovați înainte de toate de faptul că avem politicieni din rasa prezentată mai sus. Păi, la ce am putea spera în situația în care suntem penultimii la numărul de vaccinați din UE, iar la un moment dat am condus cu mândrie patriotică lista de morți pe cap de locuitori? Într-o țară în care cei care dau tonul nu sunt intelectualii și profesioniștii, ci vedetele de la televiziune sau de pe site-urile de socializare? Oare la ce să te aștepți în țara în care fiecare știe mai bine ca celălalt? Sau ce să mai faci atunci când realizezi că în problema vaccinării autoritatea pentru cei mulți nu sunt medicii sau oamenii de știință, ci preoții care, după ce îi conving să nu se vaccineze că Domnul are grijă de toate, se duc pe lumea aialaltă împreună cu soția infectați cu coronavirus?

  În ultima clipă, se pare, totuși, că unora le-a mai venit mintea la cap, încercând să judece pe baza bunului simț și nu pe ce zice vecinul de Facebook care le știe pe toate. Inclusiv pe aia cu conjurația mondială iudeo-masonică, chiar dacă uită că se dă mare cu asta pe ceea ce i-au pus la îndemână doi iudeo-masoni. De Billy Gates și Mark Zuckerberg facem vorbire.

  247413534 1732790103581267 4305684683897678282 n
  Până și Johannis s-a trezit pentru o clipă, salutându-i cu Guten Tag pe udemeriștii din guvern și acceptând niște măsuri pe care specialiștii îi recomandă de săptămâni de zile. Luați de val, au coborât pentru câteva ore de pe FB până și antivacciniștii convinși – cunosc cazuri concrete – și s-au pus la coadă la centrele de vaccinare.

  Eu am fost la cel de al 3-lea Pfizer încă înainte de trezirea la realitate, întâmplarea făcând să fiu luat în primire de un medic care mi-a fost cu decenii bune înainte elev la liceu (Da, tot la Avram Iancu din Brad, pentru cunoscători). Îmi spunea că e la foc continuu de luni de zile, dar nu s-a plâns, zâmbea încurajator, încercând evident să banalizeze situația pentru încurajarea mea. Atât a muncii sale, cât și întunericul din mintea celor care nu înțeleg că vaccinul, spre deosebire de aditivii alimentari pe care îi consumă în prostie, este pentru sănătatea lor și nu ca să știe Billy Gates când se duc la veceu din cauza aditivilor.

  După ce am ajuns acasă mi-a trimis un SMS, felicitându-mă pentru cel de al treilea vaccin.
  Ei, și în aceste condiții, în această atmosferă, realizând apropierea catastrofei, zeci de medici de familie arădeni și asistenți sau asistente se oferă voluntari pentru a contribui la mersul cât mai rapid și organizat al vaccinării.

  247878249 363325562241108 9117528299094277607 n
  Mie mi se pare că ei sunt oamenii cu care trebuie acum să ne mândrim, nu cine știe ce sportiv sau echipă care a câștigat meciul din deplasare. Ei sunt adevărații eroi, ei ar trebui să fie exemple, nu persoanele cu evidente probleme psihice care strigă în gura mare pe FB sau teveuri imbecilități crase și prostii evidente.

  Formulând nițel mai abrupt, ei reprezintă speranța într-un viitor mai bun, ei sunt aceia care într-un oraș în continuă și parcă ireversibilă decădere, înconjurați de impostori și iresponsabili cu gura mare, pot opri această tendință periculoasă și împrospăta cât de cât această atmosferă greu de respirat.
  Cu o condiție, desigur!
  Să li se alăture și alții și nu doar medici și asistente…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.