joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Statistici. Topul liceelor și al elevilor din Arad, după rezultatele parțiale la BAC. Două licee cu ZERO promovați. Cum se prezintă Aradul față de alte județe?

    de Tomck@t | 13 iulie 2016, 11:51 AM | Educaţie | Topic special

    0

    La modul general, elevii arădeni au avut rezultate puțin mai bune decât anul trecut. Astfel, procentul de promovabilitate pentru județul Arad în 2016 este de 60,21 %, mai mare decât cel de anul trecut, când a fost de 59,88%. Dar există și statistici îngrijorătoare pentru județul Arad.

    Cele mai bune patru licee arădene, cu peste 90% promovabilitate, sunt Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” și Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

    Aradul nu are nicio medie de 10.

    La nivel național s-au înregistrat 56 de medii de 10, însă Aradul nu figurează în acest clasament. Cea mai bună medie din județul nostru aparţine elevei Ana Maria Perea de la Liceul Baptist „Alexa Popovici”Arad, cu media 9,95. Astfel, ea se situează pe poziţia 97 în topul pe nivel naţional.

    Media de 9,93 a fost obţinută de patru elevi: Oriana Arsenov, Alexandru Foitoş şi Raluca Moş, fiecare de la Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, respectiv Claudia Varga de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”.

    În topul celor mai buni 10 elevi au intrat şi două eleve de la licee din judeţ: Gianina Lăzărescu (9,86) de la Liceul Teoretic din Pâncota şi Bianca Iga (9,85) de la Liceul Mihai Viteazul din Ineu. Ceilalţi trei elevi intraţi în top 10 sunt Mihai Militar (9,91) şi Branco Arsenov (9,88) şi Paul Ţapoş (9,86), toţi de la „Moise Nicoară”.

    Elevi respinși sau absenți și licee cu promovabilitate zero

    La „Moise Nicoară” și la „Dimitrie Ţichindeal” au fost 3 elevi respinşi, la Liceul Teologic Baptist 2 elevi, iar la „Vasile Goldiş” 11 elevi. Dintre aceștia, câte un elev din Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și Colegiul Național „Vasile Goldiș” nu s-au prezentat la examene. Cei mai mulți elevi care nu au reușit să promoveze sunt la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”: 79.

    La polul opus, la capitolul promovare zero (cel puțin, până la rezolvarea contestațiilor, în caz că s-au depus), se disting două licee. Cei drept, vorbim de un număr mic de elevi înscriși în aceste unități de învățământ. Liceul de nevăzători Sfânta Ana, din șase înscriși la examen, niciun promovat. Și la colegiul UCECOM Spiru Haret din Arad, din patru înscriși, niciunul nu a promovat.

    Citește și Sinteza IȘJ Arad după rezultatele Evaluării Naționale și de la Bac: „Nu suntem de acord cu simulările!”

    Topul liceelor din Arad, în funcție de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestații:

    Clasament licee arad dupa bac 2016

    BAC 2016 – ARAD. Vezi REZULTATELE AICI!

    La nivel național, promovabilitatea este de 66,7%.

    Clujul ocupă locul I pe ţară

    În Cluj au fost în total un număr de 19 şcoli care au avut promovabilitate de 100%  la Bacalaureat dintr-un total de 65 de unităţi. Practic 40% din şcolile din Cluj au avut promovabilitate 100%.

    Aproape 1000 de candidaţi au avut media între 9-9,99 (989, toţi candidaţi promoţie curentă). Peste 2000 de candidaţi au avut media între 8-9,99 (toţi din promoţia curentă). Procentul de promovare este de peste 93% la fiecare probă de examen. Doar 5 şcoli sunt în Cluj cu procent de promovare sub 40% şi niciuna cu 0%, scrie Monitorul de Cluj.

    În ultimii cinci ani procentul de promovare a crescut constant: 2013 – 70,99; 2014 – 73,91; 2015 – 82,18; 2016 – 83,32%. În Cluj a fost înregistrat cel mai ridicat procent de promovare din ţară, singurul judeţ cu peste 80%.

    Statistic, Aradul stă puțin mai bine decât județul Timiș

    Promovabilitatea la nivelul județului Timiș, înainte de corectarea contestațiilor, este de 56,09%, potrivit Opinia Timișoarei.

    De 6 ani, niciun elev nu mai ia BAC-ul în acest liceu. Este vorba de Liceul Tehnologic Agricol din comuna Orţişoara, însă anul acesta nu este singurul liceu cu promovabilitate zero din județul vecin.

    Sunt, în total, trei licee din Timiș unde niciun elev nu a reușit să ia Bacalaureatul. Acestea sunt: Liceul Tehnologic Agricol Orțișoara, Liceul Tehnologic „Cristofor Nako” Sânnicolau Mare și Liceul Tehnologic „Petru Mitroi” din Biled.

    Din cei 125 de elevi ai acestor licee care s-au înscris la Bacalaureat, s-au prezentat la examen 59, dar niciunul nu a reușit să ia medie de trecere.

    Niciun elev din județul Timiș nu a reușit să ia Bacalaureatul cu media generală zece.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.