BAC 2016. Vezi REZULTATELE AICI! Procentul de promovabilitate la Arad: 60,21%

  de Special Arad | 12 July 2016, 12:25 PM | Educaţie

  0

  Absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut sesiunea de vară iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2016 află, astăzi, ce note au obţinut la examene. Rezultatele vor fi afişate, în timp real, pe portalul www.specialarad.ro, dar şi pe portalul edu.ro. Aşa cum era de aşteptat, însă, şi anul acesta site-ul edu.ro întâmpină probleme, accesarea sa fiind greoaie.

   

  VEZI AICI REZULTATELE din Arad (alfabetic), înainte de constetații

  VEZI AICI rezultatele pe unități de învățământ din Arad

  Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 60,21 % (mai mare decât cel de anul trecut, când a fost de 59,88%).

  Rezultatele cuprind:

  statistica bac 2016 Arad

  Absolvenții de clasa a XII-a care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.

  Iată care este Calendarul examenului de Bacalaureat 2016afişare rezultate BAC 2016 şi contestaţii:

  12 iulie 2016 – AFIŞAREA REZULTATELOR pentru examenul de BACALAUREAT 2016 (până la ora 16:00) pe EDU.RO
  12 iulie 2016 – Depunere contestații (orele 16:00 – 20:00)
  13 -15 iulie 2016 – Rezolvare contestații

  REZULTATELE FINALE ale examenului de Bacalaureat 2016, după contestaţii, vor fi afișate în 16 iulie.

  În perioada 18-22 iulie 2016, conform calendarului Anexa la ordinul MECS nr. 5080/31.08.2015, va avea loc înscrierea candidaților pentru sesiunea august- septembrie a examenului de bacalaureat național.

  Cum promovezi examenul de bacalaureat 2016

  Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT 2016 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

  Lucrările scrise ale candidaţilor la BACALAUREAT au putut fi corectate în alte judeţe decât cele în care s-a susţinut examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi s-au făcut în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

  Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

  Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de BACALAUREAT.

  Extrem de important de ştiut este faptul că absolvenţii de clasa a XII-a care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc pe 16 august.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.