sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Stadionul UTA reintră în administrarea Primăriei, inclusiv cu noul gazon, iar Recons se va ocupa de o parte din mentenanță pentru suma de până la 300.000 lei pe an

  de Raluca Medeleanu | 26 ianuarie 2024, 10:37 AM | Administraţie | Sport

  1

  stadionul UTA cu noul gazon

  Dacă până acum, pentru o bună perioadă de timp, tot ce a însemnat administrarea arenei Francisc Neuman (stadionul UTA) a revenit în sarcina Recons, de acum, odată cu inaugurarea noului gazon, stadionul revine Primăriei Arad, iar societatea va rămâne cu sarcina de a se ocupa de o parte din mentenanță. Pentru aceasta, consilierii au aprobat un acord cadru, prin care s-a stabilit suma maximă de 300.000 lei pe an care îi va reveni societății Recons pentru asigurarea serviciilor respective.

  Din informațiile pe care le deținem, măsura a fost luată la solicitarea Recons, care ajunsese în situația în care să nu aibă resursele financiare necesare ca să întrețină noul gazon (care nu este unul clasic, ci „hibrid”, care combină iarba sintetică cu cea naturală), costurile de întreținere a acestui tip de gazon de pe arenă putând depăși în perioada de iarnă chiar și 50.000 euro.

  Astfel, partea de întreținere a gazonului va reveni Primăriei, iar Recons va continua să se ocupe de mentenanța altor elemente. Mai exact, de acum Recons va presta servicii de mentenanță și întreținere a instalaţiei nocturnă, sistemului detecție efracție, sistemului de semnalizare incendii, sistemului video de supraveghere si monitorizare, sistemului VAR, cel audio comunicare VAR, rețeaua de internet din stadion, tableta de marcaj, turnicheții, respectiv sistemul „Electrogen”.

  Potrivit analizei costurilor, stipulată în acordul cadru, Recons împreună cu Primăria Arad au stabilit ca valoare minimă pentru aceste servicii enumerate mai sus suma de 108.220,86 lei/an, iar ca valoare maximă 300.000 lei/an, cu mențiunea că la aceste sume se adaugă cheltuieli indirecte 5% și profitul de 5%.

  „Odată cu refacerea gazonului, tot stadionul reintră în administrarea municipalității, prin Baze Sportive. S-a upgradat regulamentul, pentru că în weekend este deja primul meci care se va juca pe noul gazon și trebuiau să fie din punct de vedere administrativ în linie”, a explicat primarul Călin Bibarț, la finalul ședinței de Consiliu Local Municipal.

  Amintim că, în ceea ce privește refacerea canalizării din incinta stadionului, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat la începutul lunii decembrie 2023, care are ca termen în total 6 luni, din care execuția în sine a lucrărilor 4 luni. Investiția se ridică la 484.866 lei (cu TVA inclus).

  Citește și: Înlocuirea gazonului de pe stadionul UTA a ajuns la final. Meciul cu Sepsi se va juca la Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca să vedeți de ce au făcut manevra asta practic urma să se reliciteze spațiile de la stadion de către RECONS iar firma lui Glad Varga și Arpad Vida interpusul lui Meszar nu mai aveau dreptul să participe, întrucât au licitat la mișto și nu au plătit acum ca revine stadionul la primărie vor rămâne în continuare chiriași cei cu sucurile firma lui Glad Varga dar și magazinul cu suveniruri.
   Țineți minte ca Falca a zis la conferința ca spațiile trebuiau date clubului odată cu închirierea stadionului doar ca stadionul se închiriază per eveniment și nu pe tot anul.
   Falca dorește sa rămână firma lui Glad Varga acolo și magazinul de suveniruri ce cotizează la Meszar.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.