sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Înlocuirea gazonului de pe stadionul UTA a ajuns la final. Meciul cu Sepsi se va juca la Arad

  de Raluca Medeleanu | 5 ianuarie 2024, 12:28 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Sport

  3

  noul gazon de la stadionul UTA

  Lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul „Francisc Neuman” au ajuns la final, iar meciul pe care UTA îl va avea cu Sepsi OSK, la finalul lunii ianuarie, se va juca la Arad.

  „Gazonul este finalizat. În momentul de față se lucrează doar la întreținerea și toate tratamentele necesare gazonului. Meciul de la sfârșitul lunii ianuarie, așa cum s-a promis, se va juca acasă. Aștept și eu acest prim test al gazonului. Așa, ca un absolvent de Moise Nicoară, de mate-fizică, am făcut un mic calcul, pentru că exista o temere atunci când am început să lucrăm în această perioadă a anului, că echipa – obligată să nu joace pe terenul de acasă – va avea rezultate mai proaste. Am constatat că, în meciurile de Liga I, meciurile pe care le-a jucat pe stadionul UTA iese o medie de 1,4 puncte pe meci, în timp ce cele pe care le-a jucat pe alte stadioane, considerate tot meciuri acasă, media iese 1,5 puncte pe meci. Deci faptul că au jucat pe alte stadioane nu a influențat, din potrivă. Și îl felicit și pe antrenor, pe Mircea Rednic, și pe echipă pentru rezultatele bune. Mă bucur că acest deranj pe care echipa l-a avut și a fost obligată să meargă în pribegie, să nu beneficieze de un stadion plin cu suporteri, așa cum este la Arad, nu a influențat în mod negativ rezultatele echipei. Sunt convins că la sfârșitul lunii ianuarie, pe un gazon noi și frumos, vor dovedi și vor arăta că sunt cei mai buni și vor câștiga meciul cu Sepsi”, a spus Călin Bibarț.

  Meciul dintre UTA și Sepsi încă nu are stabilită o dată exactă, însă se estimează că se va juca în 29 ianuarie.

  Va fi cineva sancționat pentru lucrările care au trebuit refăcute la stadionul UTA?

  Atât lucrările de înlocuire a gazonului, cât și cele de canalizare, sunt suportate din bugetul local al municipiului Arad. Dar ținând cont că acestea sunt investiții noi, care au fost făcute separat, fiind necesare după ce a fost finalizată modernizarea de la zero a arenei, l-am întrebat pe primar dacă s-a luat în vedere aplicarea vreunei sancțiuni constructorului inițial, Tehnodomus.

  „Vom vedea dacă a fost o greșeală din execuție, și atunci poate fi, sau dacă a fost o greșeală din proiectare și atunci nu poți să-i impuți firmei”, a spus Bibarț, exemplificând cu problemele de canalizare care, în opinia lui, pot fi cauzate fie de execuția neconformă, sau din cauza proiectării mai jos de nivelul apei și atunci poate să fie refulare.

  „La gazon, a fost un tip de gazon, cel clasic să spunem, din iarbă 100%, care are și el rezistența lui la atâtea meciuri, și mai ales în perioada de iarnă. Dar acum este alt tip de gazon, este și sintetic și iarbă. Revenind la întrebarea dumneavoastră, a fost o problemă în execuția lui? Sau, tot așa, a fost riscul acesta dacă joci două meciuri pe săptămână și antrenament? Pentru că, vă dați seama, dacă avem o bază solidă, ne dorim să recuperăm (banii, n.red.). Dacă nu o avem, nimeni nu plătește de bunăvoie. Și atunci trebuie să mergem în instanță și dacă nu ai suficiente argumente…”, a spus Călin Bibarț.

  L-am întrebat dacă există constituită o comisie care să analizeze aceste aspecte, iar edilul a menționat că încă nu a fost recepționată lucrarea, dar după ce se va face recepția tuturor lucrărilor, se va analiza dacă toate elementele au fost conforme proiectului.

  „Acum suntem la faza în care recepționăm ce am scos de acolo, moment în care îi las pe specialiști să spună dacă este conform”, a spus Bibarț.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mai jos de nivelul apei sunt și pasajele din Oradea.
   Dar la noi e tradiție refularea vezi pasajul din zona 300.
   Trebuia întrebat dacă se dorește acoperirea fațadei exterioare firma Drast a lăsat un proiect reușit sub 500 de mii de euro.
   Și mai trebuia întrebat cine a câștigat execuția lucrărilor la stadionul Gloria când începe șantierul acolo, și când începe șantierul la baza sportivă tip 1 de pe strada Cetății.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.