marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spitalul TBC a fost mutat în clădirea nouă din Grădiște. Urmează ca CJ Arad să cumpere și mai multe aparaturi medicale

  de Andrei Fuliaș | 1 martie 2017, 12:56 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Secția TBC a din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenă Arad a fost mutate la finalul acestei săptămâni în clădirea nouă construită în cartierul Grădiște.

  Astfel, la finalul anului 2012, Consiliul Județean Arad, instituția care patronează Spitalul Județean, a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru noua clădire, vechea clădire aflându-se într-o stare deplorabilă și, mai mult, clădirea fiind în proprietatea Episcopiei Aradului. În același timp, Consiliul Județean plătea o chirie lunară de aproximativ 3.000 de euro, deși cei de la Episcopie nu au investit niciodată nici măcar un leu în clădire.

  Noul Spital TBC a fost construit doar din fondurile județului Arad, Ministerul Sănătății necontribuind cu vreun leu.

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a explicat pentru Special Arad că mutarea este una de bun augur.

  „Mă bucur că, în sfârșit, reușim să punem în valoare această investiție făcută cu eforturi foarte mari de către administrația județeană. Până la urmă vorbim despre o investiție de milioane de euro. Era anormal ca Spitalul TBC să stea într-o astfel de clădire (n.red – clădirea veche) și să nu ne mutăm într-o clădire nouă.  Felicit pe această cale toată echipa angrenată în tot acest proiect, fiindcă s-au făcut eforturi considerabile”, a explicat Iustin Cionca.

  În același timp, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Mihai Șeran, ne-a explicat faptul că în cursul acestei luni, odată cu aprobarea Bugetului CJ Arad, vor fi cuprinse sume pentru cumpărarea unor aparaturi noi pentru Spitalul TBC.

  „Mutarea pacienților și a medicilor a început la finalul săptămânii trecute. Totodată, sunt câteva obiecte de inventar pentru care se derulează în continuare achiziția. Urmează să fie cumpărate și acestea, dar și alte dotări. Vor mai fi achiziționate și alte echipamente medicale, solicitate de către medicii de la această secție. Probabil că, odată cu adoptarea Bugetului pe anul 2017, urmează să fie allocate fonduri pentru aceste achiziții. Toate aceste aparaturi sunt deja propuse pe lista de investiții a Consiliului Județean Arad”, a explicat Mihai Șeran pentru Special Arad.

  Notă: fotografiile sunt făcute înainte de efectuarea mutării secției.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Atitudine de neconceput a personalului medical!

   Mama mea, 74 ani, este internata in noul spital TBC din Gradiste.
   Pe linga bronsita de care este tratata, are si ulcer venos la picior care o doare foarte tare si necesita ingrijire.
   Din pacate, in spital nu este un doctor sau asistenta care sa o ajute!O asistenta care sa vrea sa ajute sa curete cu betadina, sa unga cu crema…nu, nu pentru ca este la picior si nu la plamini!
   Jalnic, din punct de vedere uman si profesional!
   Care este explicatia?!
   Ca sa primesti ajutor si atentie medicala in spital ce trebuie sa faci?!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.