miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aparatură nouă la Spitalul Județean Arad, folositoare pentru îndepărtarea tumorilor

  de Special Arad | 22 ianuarie 2021, 3:41 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad)

  Aparatura medicală din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I și a Blocului Operator I a fost completată în această săptămână cu un sistem de vizualizare cu indocianină, deosebit de important în cazul intervențiilor de îndepărtare a ganglionilor metastazați sau a tumorilor maligne.

  Este vorba despre un sistem mobil, ce folosește tehnologie laser și permite vizualizarea cu acuratețe, în alb –negru sau color, atât a ganglionilor și a neoplaziilor mamare sau abdominale, cât și a vascularizației intestinale în cazul infarctului entero-mezenteric (intestinal).

  Sistemul poate fi folosit atât în cazul intervențiilor clasice cât și a celor laparoscopice, prin injectarea unei substanțe numită indocianină care permite vizualizarea cu ușurință și disecția în siguranță a formațiunilor care trebuie îndepărtate.

  În cazul intervențiilor laparoscopice recuperarea pacientului este mult mai rapidă, reducându-se timpul de spitalizare la 3-4 zile.

  Sistemul de vizualizare cu indocianină, în valoare de 280.000 de lei a fost achiziționat din fonduri alocate de Consiliul Județean Arad, Spitalul Cllinic Județean de Urgență Arad fiind printre puținele centre medicale din țară care dețin acest aparat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.