miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Instrumentarului medical din cadrul Spitalului Județean, dar și din alte clinici private, dezinfectat cu ajutorul Stației Centrale de Sterilizare

  de Special Arad | 29 aprilie 2021, 12:41 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Comunicat   Stația Centrală de Sterilizare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad asigură sterilizarea instrumentarului medical din cadrul spitalului, iar în urma dotării – în 2019 – cu aparatură performantă, are capacitatea să sterilizeze instrumentar medical de la clinici și cabinete medicale de pe raza întregului județ. Astfel au fost încheiate deja două contracte pentru sterilizare instrumentar, cu unități medicale private din municipiu.

  Înainte de debutul pandemiei, la finele anului 2019, Stația Centrală de Sterilizare a fost dotată cu aparatură de peste 1,5 milioane de lei, bani proveniți din bugetul Consiliului Județean Arad. Din acești bani au fost reabilitate și spațiile în care sterilizarea își desfășoară activitatea și au fost redesenate circuitele medicale conform normelor europene. De la instalarea și utilizarea aparatelor, Stația de Sterilizare are capacitatea să ofere servicii de sterilizare complete, la cerere, atât pentru secțiile din spital cât și pentru alte unități medicale de pe raza județului Arad”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  În 2019, Stația Centrală de Sterilizare cu sediul în clădirea principală a spitalului, din strada Andrenyi Karoly a fost dotată cu un sterilizator cu abur cu două uși cu capacitate de 930 de litri, un sterilizator cu plasmă cu două uși, capacitate 160 de litri, s-au reabilitat încăperile și s-au redesenat circuitele medicale. În același an au avut loc lucrări de reabilitare și s-a dotat cu aparatură de specialitate și punctul de lucru al Stației de Sterilizare din strada Episcopiei.

  dezinfectare1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.