duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Plecat… prin gardul Spitalului la Compartimentul Audit al Primăriei Lipova, Sorin Rusu, directorul „de tristă amintire”, vrea înapoi!

  de Lucian Valeriu | 16 februarie 2015, 10:30 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  40

  UPDATE: Sorin-Dănuț Rusu s-a săturat de sinecura de auditor în care s-a autoexilat, cu binecuvântarea primarului Mircea Jichici, după ce s-a prins că e „cel mai urât dintre pământeni” la Spitalul Orășenesc Lipova… Incompetența s-a îmbinat armonios cu plictiseala… cum ar veni… rezultând o despărțire cu scuipături.
  De altfel, relația dintre Sorin Rusu și Compartimentul Audit al Primăriei Lipova nici n-avea cum să nu se sfârșească altfel decât printr-un divorț pe „nepotrivire de caracter”: începuse contra naturii (ce dreaq să înțeleagă Rusu din actele alea?…), s-a „fundamentat” pe incompatibilități crase, care, firesc, s-au  stabilizat pe… stat în fund, pe scaun, toată ziua, și uitat urât la pereți și pe acte de autorecuzare la Legea 161/2003: „măi, io nu pot să fac control acolo, că acolo am neamuri, interese”… puii lui… Asta-i ca și cum te-ai căsătorit a „n”-a oară, dar ai venit în căsnicie, la pachet, cu tot cu relațiile anterioare.
  Divorțul dintre Sorin Rusu și Compartimentul Audit este, așadar, iminent, iar oficializarea sa e chestiune de zile… dar problema nu e că pleacă – colegii săi din Primărie chiar se bucură de acest fapt! -, problema e că vrea înapoi de unde a plecat… respectiv în fotoliul de director al Spitalului. Și singurul obiect care nu înjură pe tema acestui fapt e… fotoliul respectiv – că e obiect neînsuflețit… În rest, tot ce e însuflețit în spitalul ăla, își începe conversația la cafea cu „hai, mă, iarăși Rusu!”

   


  Titlul Principal (19 mai, 2014): Căutând gardul și gradul Spitalului Orășenesc Lipova și dând peste… o grămadă de porcării

  E clar ca bună-ziua că economistului  Sorin-Dănuț Rusu – cel care, încă, figurează ca director al Spitalului Orășenesc Lipova – nu-i place ce face!… De aceea, probabil, nici nu face nimic, în afară că strică ce au făcut alții… cu 10… 20… 100… 200 de ani înaintea lui. Când am fost să-l vizităm, nu demult, ne-am dus setați pe subiectul „unde-i gardul?!”, aflând de la localnici că ultima tâmpenie pe care a comis-o e că a dispus demolarea vechiului, esteticului și valorosului gard care împrejmuiește așezământul de pe vremea când era în posesia și administrarea călugărițelor catolice din Ordinul Franciscan (Congregaţia Fiicelor Sfântului Francisc de Assisi… o organizație cu sediul în Timișoara, care a și semnat definitiv actul de cedare a clădirii și tuturor utilităților către Primăria Lipova, la finele lui 2011).

  În martie, 2012, Nicolae Ioțcu ÎNSUȘI anunța că pentru Spitalul Orăşenesc Lipova s-au alocat de la Guvern o groază de bani… dar politicienii s-au certat pentru ei, așa că au rămas necheltuiți și li s-au luat îndărăt!

  Pentru reabilitarea spitalului este alocată suma de 2.500.000 de lei. Cu banii primiţi se va reabilita spitalul, dar şi se va extinde. Primarul oraşului Lipova (n.r.: Marius Jurcă, la acea dată) a anunţat că va avea loc şi şedinţa de consiliu local în care se va regăsi şi proiectul privind rectificarea de buget – anunța atunci președintele CJA. S-a făcut și o conferință de presă, s-a sărbătorit virtuala deschidere a plicului… numai că banii, concret, n-au mai ajuns neam în Lipova, din cauza (bineînțeles!) certurilor politico-financiare… mai precis a potentaților care nu s-au înțeles asupra firmelor care trebuiau să ia caimacul. Această sumă, adunată cu încă 1.700.000 de lei – sumă alocată de fosta administraţie a oraşului Lipova – ar fi urmat să fie folosită pentru reabilitarea pavilionului central, respectiv extinderea părţii din spate a spitalului, prin construcţia unui corp nou, în care ar fi funcţionat trei secţii: chirurgie generală, obstretică-ginecologie şi ATI, precum şi pentru înfiinţarea unui compartiment de primire urgenţe. A fost pentru prima dată în ultimii zece ani (iată… s-au făcut 12) când de la Ministerul Sănătăţii s-au alocat bani pentru investiţii la Spitalul Orăşenesc Lipova, înţelegându-se importanţa strategică a acestui spital pentru toţi locuitorii de pe Valea Mureşului, singurul pe o distanţă de 80 de kilometri. S-a schimbat conducerea primăriei, vezi-bine, iar cei care au preluat frâiele administrației au… dat-o de gard, așa încât  „Ministerul Sănătăţii a decis retragerea sumei de 2.500.000 lei, urmare a faptului că nu a fost cheltuită” – poate fi sinopisul unui scenariu de film cu proști, a cărui punct culminant s-a consumat la finele lui noiembrie, 2012, când Ioțcu a  solicitat „demisia primarului Mircea Jichici , pentru management defectuos şi lipsă de interes în ceea ce priveşte investiţiile în oraşul pe care îl conduce. La fel, Sorin Rusu, managerul spitalului, ar trebui să îşi dea demisia şi să lase locul unei persoane preocupate cu adevărat de sănătatea pacienţilor.” Nu l-a băgat nimeni în seamă… în afară de presă.  

  Sorin Rusu și-a pus în cap proprii colegi, așadar, comițând cretinisme pe bandă rulantă

  Chiar dacă clădirea nu e trecută pe lista construcțiilor de patrimoniu – singura explicație care se recomandă ca logică este că dacă ar fi figurat pe lista respectivă, nu s-ar mai fi putut interveni la modul brutal în structura ei – și chiar dacă nu există un plan managerial în ceea ce privește… nimic, medicii de acolo își fac treaba… cum pot, și ei. Singurul care-i încurcă este tocmai directorul, Sorin Rusu, care când nu e în concediu (adică vreo jumătate de an) e cu urechea ciulită exclusiv la sarcinile de partid trasate de Jichici și Damian – mai precis, de consilierul Dan Damian, prin intermediul lui Mircea Jichici. Trăznaia cu gardul vechi demolat și vândut ca fier vechi unui țigan din zonă, care la rândul lui l-a scos la vânzare pe un site specializat pe asta, i-a enervat la culme pe toți. „Din câte știm – nu suntem informați oficial despre ce se petrece în spitalul ăsta, așa că totul e la nivel de zvon – se intenționează construirea unui platou-parcare, în vederea probabil a acelei extinderi despre care s-a discutat în 2012, când erau bani alocați… Acum nu mai sunt… deci punem carul înaintea boilor și distrugem promițând că vom construi” –se plâng sursele noastre.

  Proiectul „noului spital” e o utopie fără gard…

  Sorin Rusu ar fi autorul unui proiect pe care nu l-a văzut nimeni, afară de „inițiații” care îl vor și executa… când vor intra banii… În viziunea – mai degrabă utopică, și ea, decât realizabilă – a actualilor edili, clădirea recondiționată cu… termopane și izolații ieftine, ușor de efectuat, ar fi înconjurată de o parcare betonată care să fie, implicit, heliport pentru un elicopter… și ăla iluzoriu… Dar până atunci, actualul manager și-a depus diligențele pentru a accede la funcția de auditor în cadrul Primăriei Lipova… din ciclu „dacă nu știi să faci nimic, atunci verifică-i pe alții ce și cum fac”… Vestea e menită să-i bucure pe medici, care, în felul acesta, vor scăpa de el. În ultimul rând, dar probabil cel mai grav este că managerul a și făcut angajări la spital, aducând trei medici rezidenți. Acești medici, ajunși la „destinație”, după ce li s-au făcut formele de angajare, s-au trezit că n-au obiectul muncii, în sensul că secțiile în care ar fi trebuit să-și desfășoare activitatea nu există decât în fotografii!..  Promisiuni… unele pe baza cărora Spitalul Lipova a primit  gradul IV (deși este de gradul V „cu nivel de competență limitat”) cu plan de conformare de la Casa de Asigurări de Sănătate,  asta însemnând un „nivel de competență bazal”. Acest plan de conformare presupune înființarea unei linii de gardă, cu serviciu chirurgical permanent, plus înființarea unui centru de primire urgențe (UPU) și un personal care să poată rezolva circa 90% din cazuri, compus din minimum patru medici de urgență, șase asistente și patru infirmiere. Practic, managerul n-a făcut nimic din promisiunile cuprinse în planul de conformare, însă banii de la Casa de Asigurări de Sănătate îi primește pentru fiecare serviciu medical.   Unde mai punem că la mijloc e și „ceva” evaziune fiscală și deturnare de fonduri, în sensul că de peste un an de zile, de când Spitalul a primit pe „bărbi” gradul III, Casa de Asigurări de Sănătate decontează sume ca și cum serviciile prestate ar fi de Gradul IV, iar cei nou sosiți sunt salarizați ca și cum ar munci.  (Alin Olteanu, Lucian Valeriu)


   

  De dragul echilibrului, citește și

  Noua Secție de recuperare a Spitalului Orășenesc Lipova a fost inaugurată cu binecuvântări preoțești și, desigur, ministeriale… (GALERIE)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. rusu cu balerina(dir.ec)niste marionete,habarnisti care tin de scaun cu dintii si numai incurca treaba.nu fac nimic de frica,si ce se poate nu se poate.cel mai bine ar fi sa plece amandoi si sa lase personalul in pace,sa duca si rezidentii la el si la primar acasa,rusu NU ESTE BUN DE NIMIC,doar de birfe,promisiuni si vrajba intre personal,asta este preocuparea lui cea mai importanta.

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Cu ce e mai specială hoția din lipova față de cea din spitalele arădene? Dar dacă ați luat la tăbăcit dosul spitalelor – deși nu ați terminat deloc cu aradul! – de ce vă opriți doar la lipova – un ”oraș” retrogradat din cauza proastelor administrări – cu peste un secol?! Așa cum arată și ce oferă azi acest sat lărgit, chiar nu mai prezintă niciun fel de atracție înafara mănăstirii. întrebarea rămâne: domnilor de la investigații, mai sunt și alte spitale de căutat la cearceaf: spitalul Sf. Gheorghe și Centrul de sănătate din Chișineu-Criș, spitalul orășenesc Sântana, spitalul teritorial Gurahonț, spitalul de boli cronice Sebiș, spitalul orășenesc Ineu, plus spitalul Mocrea și cel de psihiatrie din Căpâlnaș. E de așteptat, deci, turul întreg al județului și apoi concluziile către organele de anchetă în drept la care s-ar putea adăuga și o frumoasă și educativă emisiune tv despre viața și moartea spitalelor arădene.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Orice cort își are bulibașa lui. Nicio mirare. Spitalele din sântana, criș gurahonț, ineu, sebiș – credeți că nu au sultanatele lor? La noi toată lumea știe, bănuie și tace. Să nu-i pice cumva fărâmitura de pită din mână. Ca să trezești România asta din somnu-i letargic trebuie să scuturi cerurile și să-i ceri o audiență Sultanului suprem..

   0 voturi
   +1
   -1
   • cumnatu,protejatu,milogu,tot ce vrei ,tinut in bratete de Dodon si de primar,primar care nu lasa sa picure un strop de apa pe Rusu,cel mai indicat ar fi sa plece amandoi,adica Rusu si primaru,oricum dela spital Rusu va pleca.

    +1 voturi
    +1
    -1
  4. Dr.Arsenie Victor Stefan

   In 2009 PSD ul m a dat afara fara nici un motiv pentru a l repune in functie pe acelasi Sorin Rusu ,care in 2006 era anchetat penal pentru furtul unei sobe de teracota de la sectia TBC.Acest act ordinar s a facut si ajutorul directorului medica Dr.Finata ,om fara coloana verticala ,fara caracter si fara bun simt si al lui Stefanescu ,patron de firma de constructii care sugea din banii publici prin aceasi PSD isti corupti.In afara de gard si de pierderea banilor ,fiti siguri , ca aceste persoane sunt implicate in multe alte acte de coruptie care probabil vor iesi la iveala odata.Am mai spus o, locuitorii Lipovei merita oameni mai cinstiti ,mai valorosi ,care sa realizeze ceva pentru acest oras si aceasta zona. Sunt o multime de tineri capabili, cinstiti buni profesionisti care merita o sansa in viata ,gasiti i votati i datile in spate povara acestei sarcini ,nu i lasati sa plece in pribegie ,ei sunt viitorul si progresul.

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Delăsare, indiferență, bani furați, risipiți, evaziuni, corupție, minciuni, trădări, bârfe, jălnicii de tip ”lipova”. După atâtea sesizări, autosesizări de presă plus ceea ce se cunoaște din localitate și ce transpiră din spital – acest ”rusu” inutil dar care face atâta rău unității și orașului, de care nimeni- după cum se vede – nu poate scăpa și de asemenea nimeni nu-i poate veni de hac orice ar face – ce mai poate fi spus?! Un telefon prietenesc la DNA. Sau peștele e slab și nu se merită? Dar oamenii și problemele lor nu contează? Nu interesele localității ar trebui să primeze?
   Chiar așa de impotenți suntem sau am ajuns?! Într-adevăr suleymanul total e la CAS. De-acolo în jos curge buba spartă.
   (app – obstetrică e forma corectă).

   +1 voturi
   +1
   -1
  6. Ciudata aparitia acestui articol tocmai acum cand parca se mai face ceva curatenie printre gunoaie!!! Va place cat de „curat”, „ingrijit”,”ordonat”etc. este ceea ce ar trebui sa fie un model de curatenie, ordine, eficienta,profesionalism =
   o oaza de sanatate? Spitalul a functionat 120 de ani facandu-si din plin datoria si a suferit 4 inundatii- atunci cand s-a revarsat Muresul, si a cincea inundatie,s-a inundat singur la o banala ploaie ca urmare a „inteligentelor” si”profesionistelor” lucrari de renovare gestionate de acest „manager”.Si in plus,dupa cugetari bahice prelungite, il munceste si azi ideea ca parca lipseste ceva!Acum e descoperit: Evrika!! a uitat sa faca bucataria [de fapt, a desfiintat-o, ea functionand bine mersi 120 de ani !! ]Asa ca e absolut necesar sa se intoarca, si cu forte noi,-adica cu multi bani- sa faca inapoi ceea ce a distrus,si apoi sa raporteze cu mandrie patriotica, ca dupa 10 ani e la fel ca inainte sa se apuce el de treaba!Oare,n-ar fi fi mai bine sa se apuce de ceva la care poate se pricepe? de examplu, ingrijit panselute!!

   +5 voturi
   +1
   -1
  7. rusu?cine este rusu=nimeni,jeg,pleava tinut in brate de primaa,nu are pt ce sa mearga la spital,locul lui e la o banca sau cooperativa!!!acolo se pricepe cel mai bine,stie toata lumea.nu are caracter de doi bani.mai bine ar pleca si din lipova ca ia sucit mintile la dnu primar.

   0 voturi
   +1
   -1
  8. Dl ghiță trebuie servit cu prioritate. E tare of-ul dumnealui după cum scrie. Dar o întrebare: cum se face că lipova a ales la locale astfel de parascovenii păguboase? Vorba ăluia – zicea anton pann: ce le-a făcut ăstora de i-au ales ce (n)-a scăpat ciurul?! Vrăji, blesteme, șantaj, promisiuni grele, peșcheșuri grase? Ce? Unul mai găunos, prost și depășit decât altul… Sclipiciul istoric al lipovei s-a pierdut în praful anilor electorali. Ați ales hoți, mârlani, țărănoi puși pe căpătuială, foști comuniști, soldați bătrâni cu mintea rătăcind încă pe front, gardieni de pușcărie imitându-l hidos pe dorel vișan, etc. Mergi la lipova pt istoria locului care trebuia valorificată piatră cu piatră. Nu mergi la lipova pt șiragul ăsta de handicapați anonimi – ruinători și devalizatori. Scârbos și revoltător. Mai trageți mâța de coadă până la anu’ în vară. Pân-atunci o Foaie lipovană n-ar fi degeaba. Dacă nici atunci nu știți ce să alegeți, ce să zic – scrieți Pompe Funebre pe toate zidurile ”ORAȘULUI”.(aferim).

   0 voturi
   +1
   -1
  9. Culmea e ca, la publicarea acestui Update, a reactionat primarul Jichici.Habar n-am ce-o fi fost in capul lui de s-a bagat singur in gura lupului.De primarul Jichici ti-e si mila sa te iei.E ca si cum ti-ai pedepsi copilul ca si-a stricat jucaria cumparata cu defect de fabricatie.Dar daca tot s-a simtit el obligat sa reactioneze am si eu cateva intrebari pt dansul.Cu managerul Rusu n-avem ce discuta pentru ca oricum nu vorbim aceeasi limba.Deci, dle primar: 1.Ce a deranjat asa mult incat v-ati simtit atacat? 2. Rusu Sorin a fost managerul Spitalului Orasenesc Lipova? 3. Rusu Sorin este in prezent angajat in cadrul aparatului de specialitate al primarului orasului Lipova? 4.Aveti onoarea sa faceti public dosarul de angajare al acestuia in urma concursului si toate detaliile angajarii? 5. La aceasta data Rusu Sorin s-a declarat incompatibil intrucat este cumnatul vice-primarului fapt care il impiedica legal sa-si exercite atributiile de serviciu in cadrul primariei? 6. La data angajarii Rusu Sorin era cumnatul vicelui si deci stiati din oficiu de incompatibilitate? 7. Se justifica in schema de personal a primariei necesitatea ocuparii acelui post? 8.Cum s-a imbunatatit activitatea institutiei dumneavoastra de cand acesta a fost angajat in conditiile in care acesta nu a intocmit/semnat/asumat niciun document? 9.Cum I se justifica plata salariului si in baza carei fise de post? 10.Ce masuri concrete intentionati sa luati pentru clarificarea acestei situatii? Sa nu ne spuneti ca ati gasit varianta repunerii lui pe functia de manager al spitalului ca o sa credem ca avem un deja-vu nefericit.El e managerul ala care a uitat sa depuna proiectul pentru spital si a pierdut finantarea de cateva milioane de euro si sustinerea Consiliului Judetean si a Consiliului Local? El e managerul ala care, economist de profesie, habar nu are sa conceapa un buget?El e managerul ala care care n-a fost macar o data la Ministerul Sanatatii sa se lupte pentru acreditare? El e managerul ala care a lasat o cladire solida si monument istoric in paragina? Chiar are rost sa continui?

   +4 voturi
   +1
   -1
  10. Un fel de {capete de plumb / și funerar vesmânt (local)/ priveam scârbit spre lipova-n ce hal / au mutilat-o îmbuibații, rând pe rând}. Cred, dle albu că nici bacovia n-ar fi suportat atâta batjocură adusă unui spațiu greu de istorie, zbuciumat – și ar fi împroșcat cu plumb înspre dobitocii în funcție. Da, cred că pt lipova s-au prestat dinspre primărie și nu numai servicii funerare complete. Dar uneori și morții se mai trezesc.

   +1 voturi
   +1
   -1
  11. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti cei care criticati cu atita usurinta. Mai bine ati privi in ograda dumneavoastra, caci sunteti de o rautate rar intilnita. Oameni din orasul Lipova sunt multumiti de faptul ca sa reabilitat o parte din cladirea spitalului si pentru ca se va construi un spital nou in prelungirea cladirii reabilitate, care va ramine pentru totdeauna in oras.Credeti ca pe cetatenii din LIpova ii intereseaza cine este mometan manager interimar sau cine va fi pe viittor? Cetatenii au interes pt. dezvoltarea serviciilor medicale, calitate a actului medical si pentru aceasta administratia locala va pune la dispozitie infrastructura adecvata. Nu este teaba dumnevoastra cine va fi manager, se va respecta procedura legala de concurs. Mai bine ati fi interesati de cum au disparut anumite sectii din acest spital, respectiv ginecologie, contagioase, chirurgie. Este foarte greu sa infiintezi ceva ce o data a functionat, dar nu este imposibil.Unora din acest spital nu le convine deloc, dar sa stie ca tot ce se va realiza este pentru oameni si nu pentru interese personale.Dumnezeu sa ajute administratia locala sa realizeze proiectul spitalului.

   +3 voturi
   +1
   -1
  12. Ati face un lucru grozav daca v-ati ruga, dar chiar vorbiti la misto pt. ca probabil nu aveti frica de Dumnezeu.Valoarea vietiii este data nu de durata, ci de continutul ei. Asa ca fiti putin mai atent la ce ginditi si ce readactati, pentru ca unele din subiectele dumnevoastra sunt chiar de prost gust, fara interes.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Mu ma luati cu Dumnezeu cu citate de astea, doamna… va rog eu mult. Suntem slujitorii, mantuibili sa nu, aceleiasi Biserici. Dumneavoastra va rugati din Dan Puric, eu ma rog din… altii. Nu am frecventat aceleasi biblioteci – e clar… dar de aia nu trebuie sa ma transformati intr-un fel de ateu agresiv… nu de alta, dar nu-s!
    O seara, de asemenea, buna!

    0 voturi
    +1
    -1
  13. Daiana spune bine unele lucruri: pe oameni ii intereseaza de fapt un Spital eficient,competent si civilizat,care sa fie o sursa de sanatate pentru oamenii nu numai din Lipova ci si de pe toata valea Muresului iar prin prisma apelor minerale o adevarata STATIUNE balneara!!!! [cum de altfel a fost pana in urma cu 20 de ani] Baiul e ca si iadul e pavat cu intentii bune si nu e dificil sa faci promisiuni cu lapte si miere, dar pana una ,alta ,realitatea generata de ultimele cinci „administratii” ale orasului este concreta,urata,un penibil regres in toate sferele de referinta ale civilizatiei urbane.Articolul de fond a aratat clar incompetenta- prin rezultatele palpabile si vizibile- ale unor oameni care doresc din nou la borcanul cu miere si poate ca nu de rugaciuni ar fi nevoie ci de un audit competent!!

   +3 voturi
   +1
   -1
  14. În ciuda faptului că atacurile dumneavostră sunt clar adresate administrației locale și fostului manager al spitalui, se va merge înainte, ignorindu-vă și se poate vedea faptul că în orașul Lipova se lucrează în paralel, atît la infrastructura străzilor, cît și la apă și canal și deci vorbim de fapte concrete și nu vorbe, iar peste luni se va schimba fața orașului.
   Referitor la noua constructie a corpului din spital se va demara atunci cînd va fi finalizată procedura de licitație, procedură foarte greoaie d.p.d.v. birocratic și din punct de vedere al timpului.Nimic nu e mai presus de lege, orice om cult cunoaște faptul că nu se poate începe o lucrare fără finalizarea licitației.

   0 voturi
   +1
   -1
   • La capitolul Dumnezeu nu te combat ca nu Dumnezeu e subiectul articolului.Daca ar fi si cu privire la acest subiect te-as baga in buzunar. 1. Primarul unui oras nu este si dumnezeul lui. 2. Daca tot ai deschis subiectul lucrarilor paralele , pardon, a lucrarilor demarate in paralel pe strazi si canalizare am fi si noi curiosi cum s-a (re)facut licitatia pentru executie si a ajuns sa fie lucrararea executata de o firma de incepatori, fara experienta in constructii, fara utilaje, fara personal specializat.Totusi se fac drumuri care trebuie sa fie viabile zeci/sute de ani , nu o alee in curtea privata.Ah, veti spune ca prin subcontractari s-a ajuns…ok, dar tot se poate dovedi ca a fost o dedicatie speciala…Putem continua lista de realizari „marete” ale actualului edil dar nu cred ca-i facem un bine si nu suntem intr-atat de rai incat sa vrem sa-i facem rau.

    0 voturi
    +1
    -1
  15. Pe mine personal ma iinterseaza ca se lucreaza si daca faceti o afirmatie, atunci veniti cu probe si atunci mai discutam, ca de povesti, banuieli si suspiciuni suntem satui. Dar probabil ca asta va deranjeaza, ca se lucreaza. Citteodata oamenii sunt de neinteles in sensul ca nu este bine nicicum, daca nu se lucreaza nu e bine, daca se lucreaza, nu este bine. Cine mai poate sa inteleaga specia umana si mai ales pe cei care intentionat doresc sa faca orice le sta in putinta pentru a scoate ceva la iveala, dar roata se intoarce intotdeauna si binele triumfa.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Sa fie ca in clasici, atunci!… Doar nu crezi ca noi dorim raul Lipovei! Doamne ajuta sa fie peste ce a fost cand a fost… numai ca in ritmul si maniera asta, ma tem ca n-are nici sansa pacii macar – cum zic, de altfel, lipovanii insisi. Stii cum sunteti voi acum?… dupa 2000, de cand va studiez mai atent… spus pe sleau: o gasca ce a dat jos o alta gasca ce a dat jos o alta gasca. Toate… una mai hrapareata decat alta… una mai incompetenta decat alta… una mai lipsita de viziune decat alta. V-au luat=o inainte cu idei, proiecte si confort pentru locuitori, orase mult mai prost plasate, mai mici si fara traditia voastra… La ce potential geografic-pozitional aveti, la ce resurse (apa minerala e doar una dintre ele… ce-i drept, cea de care v-ati batut joc cel mai rau… dupa paduri), la ce istorie, la ce cladiri si strazi, ar trebui sa fiti de nivelul unui burg german sau elvetian…
    Potentialul uman e sub orice critica, insa… si, crede-ma, doamna, stiu ce vorbesc…

    0 voturi
    +1
    -1
   • Dupa tonul afectat, pe dovedite, ati putea fi sotia edilului.Totusi, au mai fost edili in Lipova care au facut cate ceva si anume cel care a demarat toate proiectele dupa care acum se culeg roade.Vreti sa scanam articolele de ziar si declaratiile actualului primar in campania electorala ( si chiar dinainte) extrem de critice si chiar atacuri grotesti la adresa acestuia? Le putem face publice in acelasi context al „povestilor,suspiciunilor si banuielilor” de care amintiti? Sunteti constienti ca daca nu ar fi fost reziliat contractul pt executie lucrari strazi atribuit deja la data preluarii mandatului de catre Jichici, lucrarea ar fi fost deja finalizata? Avem rugamintea sa ne afisati demnitate nu sa ne dojeniti pe tonuri miloage.Oamenii din Lipova habar nu au pe ce lume traiesc si asta au dovedit-o la toate alegerile locale de la revolutie incoace.Actualul edil ar face bine daca si-ar dovedi calitatile si ar pune oamenii la munca si ar finaliza proiectele.Promitem ca venim cu totii la taiat de panglici ca sa scriem de bine de maretele lui realizari.Totusi ar fi bine sa asteptam realizarile si sa vorbim dupa.Multumesc.

    +1 voturi
    +1
    -1
  16. Sigur este sotia primarului dupa cum se smiorcaie.De ce nu la-ti tinut doamna acasa daca nu va place cum scrie concetatenii de el ? Ce tot o dati cu realizarile marete pe care le va infaptui.De 3 ani de zile nu se vede nimic in urma lui doar promisiuni.Proiectul cu strazile este a lui Jurca iar el nu face doar sa continuie sau mai bine spus sa strice ceea ce macar incepuse fostul.Lipova arata ca dupa razboi iar dumneata tot vezi realizari la orice colt.Ce dracu a facut pana acum ? Gardul acela penibil de la cimitir doe parca ar fi un lego in cadere ? Apropo cimitirul nu i l-a atribuit inca lui cumnatasu ca asa erau facute cartile dupa cum vorbeste lumea din primarie.

   +2 voturi
   +1
   -1
  17. Dna Jichici aveti dreptate, Jurca a avut ce taia dupa Popina dar dupa sotul dvs.o avea ce taia urmatorul primar ? Va spun eu Nu pentru ca nimic nu face.Pe strazi se lucreaza cu niste amatori plini de datorii care nu stiu ce fac doar banul sa le curga, se inainteaza cu viteza melcului si cu utilaje stranse adhoc de prin gradinile oamenilor.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Sunt de acord cu „mintile au luat-o razna”.Nu e o practica izolata si de noutate ca, in comentarii, sa fie implicata si familia celui vizat.Definesti un om ( orice calitate publica /oficiala ar avea) per ansamblul relatiilor sale , inclusiv de familie.Nu spune nimeni ca este moral.Dar nu ar trebui sa va afecteze acest fapt.Banuiesc ca este un lucru asumat atat de edil cat si de familia acestuia chiar din momentul deciziei de a candida la o functie publica.Nu vorbim numai de Jichici, aici.Banuiesc ca va uitati la televizor macar sa savurati ghinionul dusmanilor cel putin politici.Deci hai sa nu facem pe sfintii ca politica e un iad al demonilor.

    0 voturi
    +1
    -1
  18. Ii multumesc d-lui FOST LIPOVEAN pentru aprecierea domniei sale .Am incercat in timpul scurt cit am fost managerul Spitalului Lipova sa realizez cite ceva si am si reusit.Oamenii cinstiti insa ,sunt inlaturati pentru ca ei stau in calea furaciunilor si a coruptilor.Intr-adevar a trebuit sa parasesc orasul meu natal ,pe care il iubesc din cauza lor,a trebui sa ma recalific in urgente si sa fac naveta in alt judet.Eu am reusit sa ma descurc,dar oare pe citi altii i-au invins acesti nemernici,care in continuare isi bat joc de oamenii acestui oras. Dr.Arsenie Victor Stefan

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.