luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Special Arad „descinde” pe Insula Libertății, la Sziget Festival!

  de Special Arad | 9 august 2016, 1:56 PM | Cultură | Topic special

  0

  Este mare, este gălăgios, este întruchiparea libertății absolute. Sute de mii de oameni din toate colțurile lumii îi pășesc „pragul” în fiecare an pentru o experiență efectiv de neuitat, iar noi vom fi acolo pentru a vă arăta o parte din nebunie. Festivalul Sziget – Island of Freedom de la Budapesta, unul dintre cele mai importante evenimente multiculturale din Europa, începe mâine!

  Special Arad e singura publicație din oraș care a obținut acreditare oficială, iar mâine ne luăm bagajele în spate și aparatul de fotografiat la gât și vom păși pe „tărâmul făgăduinței”, pregătiți să dăm ochii cu cei mai pe val artiști ai momentului precum Parov Stelar, Kaiser Chiefs, David Guetta, Sia, Manu Chao sau Rihanna. Și România va fi reprezentată cu formațiile Satellites, Fanfara Ciocârlia, Golan, Tomma Allistar. Vom căuta să aflăm și câți compatrioți putem găsi și îi vom aborda pentru a le afla părerea despre celebrul festival.

  Programul complet al festivalului îl puteți găsi AICI.

  Sziget Festival a început în 1993 inițial ca un festival studențesc, după care a evoluat de la an la an și a devenit ceea ce este astăzi, unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa, în 2011 și 2014 fiind câștigătorul titlului „Best Major European Festival” din cadrul European Festival Awards.

  Sziget Festival se desfășoară la Budapesta în fiecare an, în prima jumătate a lunii august. Locul de desfășurare a festivalului se deduce chiar din denumirea acestuia, cuvântul „sziget” însemnând „insulă” în limba maghiară. Insula Óbuda, Insula Libertății, situată pe Dunăre în capitala Ungariei, care în fiecare an se transformă timp de o săptămână într-un oraș cosmopolit iubitor de muzică și…nu numai.

  Peste 400.000 de vizitatori din peste 70 de țări vin an de an să se bucure, pe lângă nenumăratele scene și genuri muzicale ce pot fi auzite la tot pasul și de teatru, spectacole de circ sau expoziții.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.