Soția procurorului care îi anchetează pe jurnaliștii Libertatea și Newsweek provoacă reacția conducerii DIICOT: „Dorim să aflăm dacă s-au comis abateri disciplinare în instrumentarea dosarului penal””

  de Mihai Todoca | 28 May 2021, 11:41 AM | Naţional

  0

  Cazul jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek care au fost audiați de DIICOT într-un dosar penal în care sunt cercetați de șantaj și constituire de grup infracțional organizat,  de către primarul sectorului 4, Daniel Băluță, ajunge din nou în atenția publicului. De data aceasta, cel care pune mai multă cerneală pe hârtie în ziare este chiar procurorul care anchetează cazul.

  Din răspunsul dat de DIICOT către Rise Project, aceasta a sesizat Inspecția Judiciară în cazul procurorului Ionuț Edi Oprea întrucât nu și-a informat superiorii că soţia lui, avocata Simona Oprea, l-a reprezentat pe Marian Goleac și fiul acestuia. Astfel, conducerea DIICOT, prin Inspecția Judiciară dorește să afle dacă procurorul de caz a comis „abateri disciplinare cu ocazia instrumentării dosarului penal aflat pe rolul DIICOT”.

  Vă reamintim că fiul lui Marian Goleac, șef în Poliția Locală a sectorului 4 din București,  a fost surprins de mai multe ori în compania unor interlopi din Clanul Sportivilor, în timp ce Marina Goleac a avut deschise două dosare penale la DNA. Unul pentru dare de mită și altul de înșelăciune, în care este acuzat că și-a falsificat diploma de Bacalaureat. Încheiind un acord de recunoaștere a vinovăției, Marian Goleac a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. La trei zile după pronunțarea sentinței, acesta a dat în judecată jurnaliștii Libertatea.

  Citește și: Enola Day – Presa e în aer și cu dânsa hai și noi

  Cotidianul Libertatea notează că „Decizia procurorilor DIICOT de a chema jurnaliștii la audieri în acest caz a stârnit joi critica a două organizații importante care protejează drepturile jurnaliștilor, ActiveWatch și Reporteri fără frontiere”.

  Mai multe detalii pe Libertatea și Newsweek

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.