duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  SOS DALIA. Un simplu SMS și recuperarea copiilor cu boli grave va fi, pe mai departe, gratuită la Arad

  de Adriana Barbu | 19 martie 2024, 12:26 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  SOS. „Avem nevoie de ajutorul vostru. Aici, la Centrul de recuperare pediatrică DALIA, facem tot ceea ce putem pentru a păstra gratuitatea terapiilor pentru copii. Ei sunt cei care suferă. Noi suntem cei care le putem oferi alinare”.  Aşa începe, cu un SOS, comunicatul trimis de Centrul de recuperare pediatrică DALIA, ONG din Arad care de mai bine de un an oferă tratamente de recuperare gratuită tuturor copiilor cu boli grave care le trec pragul.

  De la finele anului trecut, DALIA a început o campanie de donații prin SMS și a sperat că arădenii vor fi alături de centru, aşa cum au fost de primul spital privat din România şi de alte iniţiative private în domeniul medical, şi vor pune umărul pentru a ține pe mai departe în viață centrul din oraș.

  Centrul DALIA funcționează de când și-a deschis porţile pe baza donațiilor arădenilor. Pentru a putea oferi pe mai departe sprijin și terapii copiilor cu boli grave, cei de la DALIA au calculat că ar avea nevoie de 2.000 de arădeni cu suflet mare, dispuși să doneze 4 euro pe lună (doar 20 de lei pe lună) pentru a face viața mai uşoară celor mici care suferă de boli grave.

  Pentru a ține în viață campania prin SMS (prin trimiterea unui SMS la 8864 cu textul DALIA) e nevoie de 300 de arădeni cu suflet mare.

  Sigur se găsesc atâția prin Arad, cred cei de la DALIA şi credem şi noi. Sigur există atâția arădeni care cred că la Arad trebuie să supraviețuiască un centrul care să ofere ceea ce statul nu poate să ofere copiilor cu probleme grave de sănătate.

  comunicat de presa casian 2

  SOS de la un centru care oferă terapii gratuite celor mici

  Ce cred cei de la Centrul de recuperare pediatrică DALIA și ce vor să facă pentru copiii care le trec pragul şi care „au fost diagnosticați cu tetrapareză spastică, hidrocefalie, amiotrofie spinală, artrogripoză, etc. Despre oricare dintre bolile de mai sus ați citi sau aţi întreba un medic, aţi afla că efectele sale asupra organismului sunt devastatoare”.

  Iată ce transmite DALIA: Pentru noi, toţi ceilalţi, o astfel de viață pare imposibilă. Pentru acești copii, e viaţa lor de zi cu zi. O viaţă pe care nu o pot trăi fără ajutorul părinților și fără ajutorul nostru. Două zile fără terapie și regresul lor este fulgerător. Dacă ieri ar fi putut face un singur pas sau mișca un pic mai mult un deget de la mână, după două zile, corpul lor refuză să mai facă vreo mișcare. Se înțepenește.

  Majoritatea bolilor de care suferă afectează sistemul muscular care trebuie zi de zi tonifiat prin terapii speciale.
  Statul nu le oferă nimic. Niciuna dintre terapii nu este compensată, nici măcar 10%. Și niciuna dintre boli nu poate fi vindecată.

  darius comunicat de presa

  Nevoia de a găsi oameni de bine

  De aceea avem nevoie de voi. Centrul de recuperare pediatrică DALIA oferă toate terapiile în regim gratuit. Niciunul dintre cei peste 100 de copii care vin aici nu plătesc nimic. Și vrem să rămână așa pentru că terapiile costă foarte mult. Dacă ar fi să plătească totul, un părinte ar cheltui peste 4.000 de lei lunar. Și el primește de la stat o indemnizație de asistent personal de cele mai multe ori de doar 2.300 de lei.

  Avem în acest moment peste 100 de oameni de bine care donează lunar 4 euro, adică 20 de lei. Nu e mult, e prețul a 2 cafele. Pentru copii e șansa lor de a fi un pic mai bine sau măcar de a nu fi mai rău. Pentru noi e garanția gratuității terapiilor de recuperare.
  Mai avem nevoie de încă de două ori pe atâția susținători până în aprilie, pentru că donațiile prin SMS să poată continua și noi să oferim mai departe gratuitate pentru toți copiii. Mai apoi, ar fi nevoie de 2.000 de donatori pe lună pentru ca centrul să poate funcționa fără probleme, lună de lună. Pare mult, dar nu este, raportat la populația Aradului, unde acest centru funcționează, acasă lângă copiii care au nevoie de el.

  dominic comunicat de presa

  Terapeuții care aduc zâmbetul pe buze celor mici

  Am făcut această campanie pentru că avem nevoie ca SOS-ul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni. Numărul copiilor și al orelor de terapie este mai mare.

  Terapeuții au nevoie de salarizare pentru că lucrează cel puțin 8 ore pe zi și vrem să-i păstrăm cu noi. Pentru un copil e foarte important ca cel cu care lucrează să fie mereu același cu care s-a obișnuit, pentru că astfel va putea colabora mult mai ușor cu el. Celor mici le place să le spună pe nume, se bucură atunci când le zăresc în cabinet, au devenit prietenii lor, împart cu ei ciocolata și alte bunătăţi, fac parte din viața lor de zi cu zi.

  Ne-am bucura și noi și micuţii care vin aici să faci parte din cei care cred în ceea ce facem și vor să ne ajute. Să accepți să donezi în fiecare lună 4 euro, 20 lei, pentru ca toți acești copii să poată face mai departe terapia gratuită acasă, în Arad.
  Terapia e vitală pentru viața lor. E singura speranță pentru părinții care luptă zi de zi pentru ei. Și e o luptă teribil de grea.

  Dacă vrei să vii alături de noi, trimite un SMS la 8864 cu textul DALIA și cei 20 lei pe care îi donezi lunar vor face ca cei 100 de copii de care avem grijă să poată continua lupta lor zilnică cu boala.

  Campanie în cafenele

  Centrul de recuperare pediatrică DALIA a început o campanie şi în cafenele, pentru a creşte numărul donatorilor şi a pregătit pentru cei care vor să cunoască activitatea ONG-ului şi un video cu activitatea centrului, care îl puteţi accesa şi de aici: https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=UNfnI95OX54

  Citește și:

  Număr de SMS pentru donații către copiii cu boli grave care beneficiază de ajutor la Centrul de recuperare pediatrică DALIA

  8.500 de ore de terapii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave, într-un an, la Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA

  „Nu am fost niciodată în vacanță, în toți acești 15 ani”. Între infern şi paradis, o zi din viaţa mamelor cu copii speciali

  Nu e niciodată prea multă iubire pentru Dominic, specialul familiei. Între infern şi paradis, o zi din viaţa mamelor cu copii speciali (II)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.