duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  8.500 de ore de terapii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave, într-un an, la Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA

  de Adriana Barbu | 3 noiembrie 2023, 8:02 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Un an dedicat în întregime copiilor cu probleme, familiilor lor. O mână de ajutor întinsă mereu, 365 de zile pe an, pentru cei care până să-i cunoască cred că nu mai au cui să ceară ajutor şi trăiesc în suferinţă. A fost o săptămână specială pentru cei de la DALIA, care au marcat acum un an de când au deschis uşile Centrului de Recuperare Pediatrică DALIA.

  Un an dedicat exclusiv celor mici şi nevoilor lor. „Acest centru este susținut exclusiv din donații și sponsorizări de către Asociația Dalia. În acest an, am ajutat peste 100 de copii, are au urmat regulat terapii de recuperare medicală în mod gratuit – kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, Terapia Vojta, Terapia VibraMoov, Terapia ShockWave, logopedie, terapie ocupaţională”, ne-a detaliat ofertele cu care centrul a fost aproape de cei mici din Arad, dar şi de peste tot din România, Mădălina Cimpoieș, sufletul din spatele acestui centru.

  DALIA centru terapii copii 2

  (DALIA oferă copiilor cu afecţiuni grave terapii gratuite)

   

  Un an, peste 8.500 de ore de terapii pentru copii la DALIA

  Peste 8.500 de ore de terapii pentru copiii cu afecțiuni grave de sănătate au fost oferite gratuit de-a lungul anului, primul an în care a funcționat Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA. Toată grija lor, toate tratamentele oferite celor mici au fost posibile grație donațiilor și ca urmare a parteneriatelor încheiate de DALIA cu clinici și spitale din țară și din străinătate, parteneriate care în cele din urmă s-au finalizat în ajutor dat copiilor aflați în suferință.

  DALIA centru recuperare copii 7

  (Cazare gratuită pentru copii şi mamele lor)

   

  Cazare gratuită pentru copii și mamele lor

  Dar nu a fost vorba doar de tratamente și de proceduri de recuperare medicală, ci, așa cum și-au propus încă de la deschiderea centrului responsabilii de aici, și despre o mână în plus de ajutor dată familiilor cu copii care suferă de afecțiuni grave.

  „La etajele superioare ale clădirii am oferit cazare gratuită copiilor, împreună cu mamele lor, timp de câte două săptămâni, pentru a putea urma intensiv terapiile de recuperare. Au venit copii din toată țara la noi pentru a beneficia de tratamente. Şi totul a fost, după cum spuneam, posibil datorită echipei de aici şi a partenerilor cărora acum, la un an de la înființare, vreau să le mulțumesc încă o dată pentru că au donat, pentru că au înțeles intențiile noastre, dorința de a-i ajuta pe cei mici, de a ajuta familiile lor, pentru că fără ei nu am putea susține acest centru, iar copiii nu ar putea beneficia în mod gratuit de toate facilitățile de aici”, a mai punctat Mădălina Cimpoieș.

  DALIA centru terapii copii 3

  (DALIA, de aproape 10 ani alături de copiii în suferință)

  DALIA, 10 ani de activitate dedicată copiilor cu afecțiuni grave

  În spatele centrului de recuperare stă însă experiența acumulată de Asociația DALIA în cei aproape 10 ani de activitate, timp în care au fost alături de copiii cu afecțiuni grave de sănătate. „În permanență suntem alături de acești copii și îi ajutăm să beneficieze de tratament medical și intervenții chirurgicale în țară și în străinătate”, a mai precizat Mădălina.

  DALIA centru terapii copii 5

  (Cum puteți ajuta asociația DALIA)

  Centrul de recuperare a fost cel mai ambițios proiect de până acum al Asociației Dalia, început în noiembrie 2021 și finalizat în octombrie 2022, pe strada Dâmboviței nr. 41.

  Clinica a fost realizată în totalitate cu ajutorul sponsorilor și de anul trecut oferă servicii medicale gratuite copiilor cu afecțiuni grave precum paralizii cerebrale, maladii genetice, diferite sindroame, boli metabolice, tulburări din spectru autist, fiind dotat cu cabinete de kinetoterapie, logopedie și ergoterapie, fizioterapie și masaj medical, consiliere psihologică și psihoterapie. Camerele în regim hotelier de la etaj au fost amenajate de ID Studio, pentru a le face viața mai veselă copiilor aflați în suferință. De asemenea, designerii de interior au amenajat și o chicinetă comună, un living comun și o spălătorie în același stil care să le lumineze ziua celor veniți aici pentru tratament.

  Citește și:

  A fost inaugurat cel mai ambițios proiect al Asociației Dalia. Centrul de recuperare pediatrică de la Arad va oferi servicii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.