duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Număr de SMS pentru donații către copiii cu boli grave care beneficiază de ajutor la Centrul de recuperare pediatrică DALIA

  de Adriana Barbu | 24 decembrie 2023, 3:27 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  8.500 de ore de terapii gratuite au fost oferite, în primul an de la înființare, în Centrul de Recuperare Pediatrică, deschis la Arad de către Asociația DALIA.

  A fost un an dedicat în întregime copiilor cu probleme grave, familiilor lor, an care se închide cu o veste bună pentru asociație și pentru cei care vor să fie alături de micuții care se luptă pentru viața lor: număr scurt pentru donații prin SMS.

  Asociația a obținut un număr scurt pentru donații, așa că de acum companiile, persoanele fizice și juridice care vor să le fie aproape au o cale simplă de a dona. La numărul de telefon 8864, cei care vor să fie alături de Asociaţia Dalia, asociație care oferă gratuit tratamente recuperatorii pentru copiii cu boli grave şi cazare acestora şi familiilor lor, în cazul în care nu sunt din Arad, pot trimite SMS şi pot dona 4 euro.

  Dalia numar scurt

  DALIA, un centru susținut exclusiv din donații

  „Acest centru este susținut exclusiv din donații și sponsorizări de către Asociația Dalia. În primul an de funcționare a centrului, am ajutat peste 100 de copii, are au urmat regulat terapii de recuperare medicală în mod gratuit – kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, Terapia Vojta, Terapia VibraMoov, Terapia ShockWave, logopedie, terapie ocupaţională. Au fost peste 8.500 de terapii oferite într-un an. Acum, suntem bucuroși că am obținut acest număr scurt, iar donațiile celor care vor să ne fie alături vor putea crește și de aici numărul copiilor care vor putea beneficia de ajutor medical și nu numai din partea noastră, așa cum va putea crește numărul terapiilor pe care le vom oferi aici, la centru”, ne-a indicat Mădălina Cimpoieș, sufletul din spatele acestui centrul și omul care a pus pe picioare DALIA.

  SMS cu textul DALIA 8864

  Cum poți dona pentru a veni în sprijinul celor mici care au nevoie de ajutor? Poţi trimite SMS cu textul DALIA la numărul de telefon 8864 şi astfel copiii cu afecţiuni grave de sănătate vor beneficia gratuit de terapii de recuperare medicală.

  Banii vor ajunge la Asociaţia Dalia care ajută copiii cu nevoie speciale de aproape 10 ani şi care de mai bine de un an a pus pe picioare acest centru, unde până acum peste 100 de copii din Arad, dar şi din alte locuri din ţară, au beneficiat de terapii de recuperare, toate gratuite.

  Ajutorul este oferit de profesionişti într-o clădire nou ridicată, pe trei etaje, special gândită pentru nevoile copiilor cu afecţiuni medicale grave, cu o parcare generoasă cu acces facil pentru persoanele cu handicap locomotor.

  La parter, sunt prevăzute 5 cabinete de terapii (consultații medicale, kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, logopedie, terapie ocupațională), iar la etajele superioare se află 8 camere cu băi proprii, unde micuții pacienți pot fi cazați împreună cu mamele lor, în serii de câte 2 săptămâni, pentru a putea urma intensiv programele de recuperare, sub atenta supraveghere a medicilor și a specialiștilor centrului Dalia.

  DALIA centru terapii copii 2

  Terapii de recuperare oferite pentru copiii cu boli grave

  În broşura asociației pe care o puteți accesa şi AICI, se arată faptul că „lunar, peste 75 de copii urmează GRATUIT terapii de recuperare în cadrul centrului nostru. Părinții au acces și la o chicinetă comună, o spălătorie și un living comun pe fiecare nivel, unde pot socializa în afara orelor de terapii”, dar şi faptul că pot apela la serviciile medicale ale centrului familiile micuţilor diagnosticaţi cu paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, tulburări din spectru autist, spina bifida, artrogripoză, sindrom ADHD, sindrom Down, retard psiho-motor sever, epilepsie, amiotrofie spinală, hidrocefalie, traumatism cranio – cerebral şi alte malformații congenitale grave, boli genetice și sindroame rare.

  „Momentan, 75 de copii urmează regulat, de minim 2 ori pe săptămână, protocolul de recuperare, propus de către medicul nostru de recuperare medicală și balneologie, doamna dr. Buțiu Corina. Acești copii, în cadrul centrului, beneficiază de: kinetoterapie, masaj medical, terapia VibraMoov, terapia ShockWave, electroterapie, terapia Vojta, logopedie, terapie ocupațională. Terapia VIBRAMOOV este o terapie de ultimă generație, unică în județul ARAD”, se mai arată în broşura Asociaţiei DALIA.

  DALIA centru recuperare copii 7

  Spitalele cu care colaborează Asociaţia DALIA

  Dar nu este vorba doar de terapiile pe care le oferă Asociația DALIA în Arad, ci și de alte forme de ajutor, cum ar fi colaborările cu diverse spitale și centre medicale din țară și din străinătate, unde ajug unii dintre micuții care au nevoie de intervenții medicale.

  „În acest an, am început colaborarea cu Centro de NeuroRehabilitation Metodo Essentis – Barcelona – Spania și, lunar, un specialist osteopat vine la centrul nostru pentru a oferi ședințe de osteopatie. De asemenea, colaborarea cu Institut Interdisciplinar d’Ortopedia I Fisioterapia Sant Joan – Barcelona – Spania oferă micuților pacienți acces facil în clinica noastră la mulaje în vederea ortezării personalizate”, a punctat Mădălina, care a amintit și de celelalte colaborări medicale: cu Clinica “Recover“ – București, cu dr. Alexandru Thiery, medic primar Ortopedie Pediatrică, Fellow in Spinal Surgery of UZ Gent, European Spine Diploma, cu “Centrul de Recuperare Marisa“ – Timișoara, cu “Centrul Medical RUBIO“ – Arad.

  Cei care vor dori să doneze folosind numărul scurt de SMS 8864 trebuie să știe că astfel de tratamente de recuperare pentru micuții cu probleme grave de sănătate sunt extrem de scumpe, iar de cele mai multe ori părinții nu și le permit. „Din experiența anilor, știm că recuperarea copiilor cu afecțiuni grave de sănătate necesită ani de terapii continue și constante și că, de cele mai multe ori, nevoile acestor copii depășesc posibilitățile financiare ale părinților. Activitatea asociației noastre va fi direcționată în continuare către copiii care vor avea nevoie de sprijin financiar pentru intervenții chirurgicale sau terapii de recuperare, în țară sau străinătate, și pentru asigurarea funcționării Centrului de Recuperare Pediatrică DALIA” a mai punctat Mădălina Cimpoieș, care a ținut să mulțumească tuturor celor care au fost, de peste 9 ani, aproape de Asociația DALIA prin sponsorizări și donații!

  DALIA

  DALIA și anul 2023 în sponsorizări

  Cum a arătat din punct de vedere al sponsorăzărilor anul 2023 pentru DALIA? Ajutor pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni grave de sănătate, astfel: peste 150.000 euro intervenții chirurgicale, tratament și investigații medicale în țară și străinătate, peste 20.000 euro, ajutor financiar oferit cazurilor sociale; donații și sponsorizări către centrul de terapie pediatrică de peste 120.000 euro, în investiție inițială, și de peste 110.000 euro pentru cheltuieli anuale.

  Întreaga activitate este susținută exclusiv din donații și sponsorizări de către Asociația DALIA, copiii beneficiază de terapiile de recuperare oferite aici în mod gratuit, iar liderii asociației speră să poată continua cu ajutorul donațiilor să-i ajute pe cei mici și pe mai departe.

   

  • Citește și:

  8.500 de ore de terapii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave, într-un an, la Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA

  A fost inaugurat cel mai ambițios proiect al Asociației Dalia. Centrul de recuperare pediatrică de la Arad va oferi servicii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.