Sorana Cârstea a trecut de Sabalenka! E în semifinale la Mastersul de la Miami

  de Lucian Dănilă | 29 March 2023, 9:58 PM | Sport

  0

  Victorie uriașă pentru românca Sorana Cârstea (74 WTA), am putea spune chiar victoria carierei pentru sportiva de 32 de ani care parcă niciodată nu și-a atins potențialul în carieră.

  Este în semifinalele turneului Masters 1000 de la Miami, cea mai mare performanță din cariera sa. În ultimele două săptămâni, Sorana a trecut de două ori de locul 4 în lume, Caroline Garcia, iar astăzi a uimit prin victoria împotriva numărului 2 din ierarhia WTA, Aryna Sabalenka. Bielorusa a fost finalistă la Australian Open, iar la Indian Wells a jucat din nou finala pe care a pierdut-o, la fel ca la Melbourne, în fața aceleași jucătoare, Elena Rybakina.

  Sorana și-a arătat de la început intențiile, reușind break-ul chiar în primul game. Românca a rezistat jocului în forță al adversarei și chiar dacă aceasta a reușit egalarea, Cârstea a reușit să câștige încă o dată pe serviciul Arynei și a câștigat primul set cu 6-4.

  În setul al doilea, Sorana a început din nou cu break. Aryna a egalat la 2, dar apoi românca a avut nervii mai tari, a reușit un nou break, iar în ultimul game, când a servit pentru meci, a revenit de la 15-40 și a trecut în semifinalele competiției, acolo unde așteaptă pe una dintre Alexandrova sau Kvitova.

  Sorana arată la 32 de ani că orice este posibil în sport și acum și-a atins forma maximă a carierei de mai bine de 14 ani în tenisul profesionist. În cealaltă semifinală de la Miami se vor întâlni Pegula cu Rybakina.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.