marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Messi la Miami, Fabry la… mi-a venit o idee, dar a plecat prea repede…

  de E. Nola | 8 august 2023, 9:09 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  0

  Captură video (foto: soccerjersey.us, YouTube)

  Nu vă luați după titlu, e vacanță, e pentru atragerea atenției.

  Dacă este vreo lună pe care jurnalistul adevărat o urăște din toate mădularele, acea lună este august.

  Mai ales acum, în era informației ținute în mână și strânsă între buci, în august nu se mai întâmplă nimic. În afară de accidente și morți mai mult sau mai puțin previzibile. Pleacă toți, iar cei care rămân nu fac altceva decât să se mire că ei nu pleacă și să îi invidieze pe cei care au plecat.

  Dani Dascălu este singurul din acest oraș care face ceva până și atunci când nu face nimic. El se duce în Grecia la soră-sa doar așa ca noi să ne simțim bine, iar în timpul lui liber mai joacă în câte un film al lui Dan Merișca, stomatologul, sau se întreține cu Romi Dubăț într-un podcast făcut după câteva beri reci. Iar toate astea la el au un singur nume. Da, Kalispeeerrraaa…

  Dani Dascălu

  Bibi nici nu mai postează, așa cum reiese asta din textul Adrianei Barbu, deși la el pozele pe FB însemnau până acum muncă adevărată, nu distracție ca la Dani. Ghiță al nostru, omul aflat mereu în umbră, se minunează de cât de tare se înalță noul pod peste Mureș, mai un pic și îl putem trece doar cu avionul. Camioanele au inundat străzile orașului, șeful local al PSD ne admonestează prietenos și galeș, așa cum numai el știe și cu asta, basta, s-a terminat cu viața la Arad în august.

  Fifor il padrino

  Nici la UTA nu mai este cum a fost. Scandalul e scandal, în fond în fotbal îi șade bine și, atunci, poftim, echipa câștigă. Joacă prost, împotriva cursului jocului, Rednic o ține tot în poante la doi lei bucata și când te aștepți mai puțin, vine slovacul ăsta cu nume de ungur și dă gol. Noa, amu ce să mai zici?

  Plus că meciul cu Farul se amână că ăia au eliminat o echipă cu numele scos, parcă, din textele scrise pe plăcuțe de argilă arsă din Sumer. Și joacă mai departe în Conference League, dacă știți ce-i aia. Așa că Rednic și ai lui, asta ca să nu pomenim de diavolul de Mészár, scris în toate felurile, mai au două săptămâni să învețe pe bune cum e să câștigi împotriva cursului jocului.

  Asta la Arad. Mai încolo treaba merge ca pe roate tot așa. Ciolacu, proaspăt uns mahăr peste țară, pregătește ordonanțe după ordonanțe, că așa e în democrație. Spui una și faci alta. Iar chestia cu reducerea cheltuielilor publice, ceea ce va însemna, nu-i așa, ca unii dintre cei care revin din vacanță să nu își mai găsească locul de muncă, când s-o faci dacă nu în August? Atunci când nimeni nu este atent și nu se gândește decât la următoarea bere. Sau înghețată, eventual costum de baie, depinde de vârstă și sex.

  Ei, dacă, totuși, în aceste condiții tu te consideri în continuare jurnalist de Arad și mai bei așa câte o bere rece uitându-te la ecranul cel mare conectat la laptopul tău cel mic, n-ai ce face, cauți ceva cu adevărat interesant și pe bune. Și oricâte beri ai bea, oricum te-ai strofoca, tot de Messi dai.

  Ce să faci, tu ai ținut cu el de pe vremea când era un mic copil cu probleme de creștere la Barcelona. E drept, nu e un geniu ca majoritatea fanilor care îl consideră mai micuț așa și cam sărac cu duhul, dar când pune mingea la picior se oprește din creștere până și averea celor despre care am pomenit mai sus.

  Uite, de exemplu, acuma, în loc să meargă în Abu-Dhabi, alături de Cristiano și Benzema, el se înțelege cu David Beckham, un alt fotbalist mai deștept decât galeria, și se duce în plină vară la Miami. Tre’ să recunoști, e aici ceva deasupra înțelegerii, să-ți dai seama că Leo al nostru face pe prostul numai ca să ascundă că e mai deștept decât cei care își beau berea lângă laptop, ca sussemnatul, și scriu despre el.

  De când e la Inter – ce nume, Dom’le, tocmai la Miami – ăia câștigă tot, iar fotbalul pe nesimțite a devenit sport național în SUA, fără să mai vorbim că este urmărit pe plan mondial mai abitir decât Premier League. Altfel spus, uite, că nu e vorba de bani aici, ci de altceva, poate chiar de fotbal adevărat. Messi în nicio lună a vândut mai multe tricouri roz cu numărul zece decât recordmanii baschetbaliști americani de când se știu ei. Cu alte cuvinte, vin și banii, dar mai vine și altceva, uitat în aceste zile și ani de vacanță: talentul, priceperea, competența, adică niște lucruri despre care ai noștri ca bradul, aflați în fruntea treburilor, nu suflă de o vreme nicio vorbă.

  Bibi in cartier

  Așa că, revenind la oile noastre, la Ghiță, Bibi sau Fifor și noua organizație AUR pe municipiu, poate că odată cu trecerea lunii august vom realiza câte unii dintre noi că vorbele sunt vorbe, trec precum vacanța, ceea ce rămâne în cele din urmă este valoarea autentică.

  Poate, zic, nu de alta, dar la anul va trebui să facem din nou echipa și poate ar trebui să luăm exemplu de la David Beckham, cel care a zis că la aflarea veștii că Leo Messi va merge la Inter Miami a avut așa un sentiment de înălțare de parcă ar fi dat el golul victorios în finala campionatului mondial de fotbal.

  David Beckham’s Crazy Reaction to Messi’s Freekick vs Dallas
  Foto: Nexus Football, YouTube

  Poate, zic, ar fi momentul ca odată ieșiți din vacanța minții să nu mai dăm vina doar pe cei care i-am ales ca proștii, ci și pe noi înșine, cei care nu am avut destulă minte să îi alegem pe cei adevărați…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.