luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Max Verstappen a câştigat prima ediţie a Miami Grand Prix

  de Lucian Dănilă | 9 mai 2022, 9:07 AM | Sport

  0

  Max Verstappen a câștigat, duminică, prima ediţie a Miami Grand Prix la Formula 1, a cincea etapă a Campionatului Mondial din acest an.

  Pe locul secund s-a clasat pilotul de la Ferrari, Charles Leclerc care a pornit cursa de pe prima poziţie. A fost urmat de colegul său, Calos Sainz Jr.

  Verstappen a reuşit să obţină şi punctul pentru cel mai rapid tur de pe circuit. A fost una din cele mai spectaculoase curse de Formula 1 din noul sezon disputată între Leclerc şi Verstappen de la început până la final. Pilotul de la Ferrari a pornit din pole poziţion şi a reuşit să treacă cu bine de primul tur, dar coechipierul său care a pornit de pe poziţia secundă nu a reuşit să păstreze distanţa faţă de Verstappen care l-a depăşit încă din primele viraje.

  Olandezul a ţinut aproape de Leclerc şi după primele nouă tururi a atacat decisiv depăşindu-l pe acesta, scrie adevarul.ro.

  Este a treia victorie pentru Verstappen în 2022, a doua consecutivă în noul sezon de Formula 1. Acesta a adunat 85 de puncte în clasament şi s-a apropiat de Leclerc care a obţinut 104 puncte în primele 5 curse. Hamilton este abia pe poziţia a şasea cu 36 de puncte acumulate, acesta având un sezon foarte slab pentru constructorii de la Mercedes.

  Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc pe Circuitul de Catalunya, pe data de 22 mai, încheie adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.