Sony nu poate satisface cererea pentru camerele foto de iPhone nici dacă lucrează 24 de ore pe zi

  de Special Arad | 4 ianuarie 2020, 9:19 AM | IT | Recomandările editorilor

  1

  În cazul în care cineva se întreabă cât de mare este cererea pentru modelele de iPhone din acest an, răspunsul este unul singur: Foarte mare! Atât de mare încât furnizorul Sony a confirmat că a lucrat de sărbători pentru al doilea an la rând pentru a satisface nevoile Apple.

  Conform site-ului german WinFuture, informația vine dintr-un interviu pe care Bloomberg l-a realizat cu un înalt reprezentant al companiei Sony. Conform acestuia, Sony nu furnizează doar companiei Apple modulele de cameră pentru smartphone. Potrivit Bloomberg, funcționarea 24 din 24 de ore a liniilor de producție ale companiei japoneze nu a fost suficientă pentru a ține pasul cu cererea Apple din 2019. Noile iPhone-uri au fost scoase la vânzare de trei luni bune și au fost lansate în producție de masă de aproximativ cinci luni.

  De atunci, lucrul pentru modulele foto pentru iPhone-uri nu s-au oprit la Sony. Nu a fost și nu este programată nicio pauză. Timpul de producție a fost majorat la 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, iar operațiunile au continuat non-stop inclusiv de sărbători, inclusiv în zilele care erau libere de la sfârșitul și începutul anului. Acest lucru s-a întâmplat și în 2018 măcar pentru a „câștiga din nou teren” sau pentru a nu lăsa un decalaj major. Semiconductorii pentru tehnologia senzorilor de cameră sunt acum cea mai profitabilă afacere pentru Sony după PlayStation.

  Componente pentru noua serie iPhone 11, compusă din Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, sunt furnizate și de alte companii. Samsung Display este principalul furnizor de ecrane OLED pentru seria iPhone 11 și va fi și pentru viitoarea serie Apple iPhone 12. Samsung nu s-a confruntat cu astfel de probleme.

  Șeful diviziei de semiconductori de la Sony – Terushi Shimizu, a declarat că gigantul electronic japonez a dublat cheltuielile pentru acest domeniu în acest an cu aproximativ 2,6 miliarde de dolari, și construiește, de asemenea, o nouă fabrică în Nagasaki, care în aprilie 2021 va intra în funcțiune. „Modul în care merg lucrurile, chiar și după toate investițiile de extindere a capacității, este posibil să nu fie încă suficient”, a spus Shimizu într-un interviu.

  Sony beneficiază de tendința din piață din ultimul timp, când tot mai multe camere foto apar pe spatele smartphone-urilor. Chiar și cel mai „simplu” iPhone 11 are două camere la spate în acest an, iPhone 11 Pro și Pro Max au fiecare câte trei camere. Și acestea sunt puține în comparație cu smartphone-urile Samsung sau de la alte companii!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.