„Soany”, nu te-am discreditat, ci te-ai discreditat! E doar o chestiune de nuanță

  Alexandru Meszar a vorbit, în sfârșit, după o săptămână de tăcere, o săptămână în care s-a ascuns inclusiv de suporteri și a dus cu el, în ascunzătorile sale, și explicațiile pentru care a întrerupt brusc negocierile cu grupul de investitori care intenționa să preia clubul.

  Tot pe persoană fizică, ca și în urmă cu exact o săptămână, „Șoany” vorbește multe, se victimizează, dar nici de data aceasta nu aduce explicații de ce a încheiat tratativele cu grupul format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudi Vizental. În textul scris de Alexandru Meszar acesta scrie că a fost discreditat deși nu cu mult timp în urmă era un erou. Mai mult, Meszar aduce în text o comparație – forțată aș zice – cu Baronul Neuman, dar în același text lasă de înțeles că ar fi, din nou, disponibil să reia discuțiile cu grupul de investitori, dar de data aceasta printr-o firmă de avocatură arădeană.

  Înainte de a posta textul scris de Meszar în rândurile de mai jos, aș avea de spus că lucrurile nu sunt chiar așa cum le-a scris în acest nou comunicat.

  „Șoany”, nu te-am discreditat ci te-ai discreditat. Iar asta ai făcut-o tocmai în urmă cu o săptămână, atunci când ai scris acel comunicat pe persoană fizică în care îi chiar tu îi discreditai cu bună știință pe cei patru oameni de afaceri arădeni, despre care scriai că varianta unei asocieri „ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie. Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță.” Nu ai dat nicio explicație după aceea și tocmai acele rânduri au rupt în bucăți toată unitatea din jurul clubului UTA și au spulberat liniștea în care își desfășura activitatea.

  Eram și eu printre cei care, într-adevăr te-am văzut ca pe un erou, așa cum scrii acolo. Dar te vedeam ca pe un erou tocmai pentru că te vedeam luptând de unul singur să menții acest club în timp ce strigai după ajutor și promiteai că atunci când apare cineva cu potențial financiar îi vei oferi posibilitatea să ducă acest brand la un alt nivel. Acei oameni au venit, nu unul ci chiar patru, iar tu i-ai tratat ca pe niște copii de școală, i-ai amânat, i-ai dus cu zăhărelul și apoi le-ai închis ușa în nas chiar dacă erau ajunși la stadion.

  Te-ai discreditat prin felul în care te-ai comportat, prin felul în care ai comunicat și prin felul în care ai ajuns să te ascunzi și să te afișezi cu bodyguarzi, încercând acum să ne spui că ai fost amenințat și ai avut parte de vizite de intimidare. Nu Șoany, oamenii aceia te-au căutat pentru că voiau să audă de la tine de ce ai ales această cale și unde vrei să duci tot ce iubesc ei mai mult, UTA Arad.

  Iar toată imaginea care s-a creat în acești 9 ani, chiar tu ai distrus-o, Șoany, prin activitățile tale din ultimele săptămâni. Nu o spun doar eu, o spun mii de arădeni, majoritatea dintre cei care au abonamente, majoritatea dintre cei care au fost alături de acest proiect în acești 9 ani. Iar mulți dintre ei, așa ca și mine, te-am susținut tocmai că speram că va veni acest moment în care clubul poate urma o cale mai sigură spre profesionism, spre performanțe.

  În speranța că poate ai învățat ceva și că ai luciditatea și înțelepciunea să înțelegi tot ce ți s-a întâmplat, din tot ce ai creat în aceste săptămâni în care ai ajuns dintr-un erou un paria, public mai jos textul integral scris de tine pe site-ul oficial al clubului, uta-arad.ro. Din textul de mai jos nu reiese că ai înțeles ceva…

  Mai jos puteți citi integral comunicatul lui Alexandru Meszar

  „INFORMARE FĂRĂ URĂ ȘI ÎNCRÂNCENARE DESPRE UTA, DESPRE NEGOCIERI ȘI DESPRE VIITOR

  Am decis să aleg această cale de comunicare ca răspuns la materialele de discreditare apărute în această perioadă în media și pe rețelele de socializare despre UTA, despre mine, despre conducere și despre angajații clubului.
  La început, deoarece am fost contestat în calitatea mea de a reprezenta clubul, vreau să clarific poziția mea la UTA. Nu înainte de a observa că aceste contestații au apărut doar după terminarea negocierilor cu grupul de investitori. Până atunci eram legitim, după aceea, curios, nu mai.

  Sunt membru asociat al clubului UTA din 2013, coordonatorul acestui proiect care, în nouă ani, cu ajutorul arădenilor, a dus echipa din Liga a IV-a în Liga a I-a, unde ne pregătim să fim prezenți pentru al treilea an consecutiv, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1979, de la prima retrogradare a echipei. Iar eu cred că, în măsura în care depinde de mine, UTA va fi numai în Liga a I-a de acum încolo.
  Pentru cei care inițiază și coordonează această campanie de discreditare, până ieri eram eroi. Astăzi suntem persoane non-grata. Interesantă schimbare de 180 de grade de pe o zi pe alta. Oare de ce? La prima impresie pentru că două entități private momentan nu s-au înțeles la o colaborare. Dacă însă privim dincolo de vitrină se pare că nu este vorba doar de atât. Iar acest grup deosebit de gălăgios și agresiv nu conștientizează că țintele indirecte ale atacurilor sunt echipa și arădenii care au făcut eforturi, au crezut și cred în continuare în acest proiect. Și, prin tot ceea ce face acest grup, distruge tot ce au construit și au visat arădenii în acești nouă ani.

  Vin la echipă jucători și antrenori pentru imaginea creată în acești nouă ani, pentru stabilitate și seriozitate. Pentru un public frumos, civilizat și numeros. Clubul nu va lăsa ca un grup mai mic sau mai mare să distrugă imaginea creată în timp, cu multe eforturi și sacrificii. UTA a fost exemplu național în ultimii ani privind organizarea, privind prezența spectatorilor la stadion și atmosfera creată de ei. Și așa trebuie să rămână.

  Ne punem întrebarea de ce se dorește acum atât de mult această schimbare forțată a conducerii, cu mijloace folosite ca pe vreme de război? Păstrând proporțiile, istoria se repetă oarecum dacă ne amintim cum a trebuit să plece creatorul acestui club. Acum conducerea cea mai longevivă din istoria clubului – și cu cele mai bune rezultate din ultimii 40 de ani – trebuie să plece că așa vor unii. Să sperăm totuși că nu mai suntem în anul 1948.

  Și cu toate acestea, am ajuns să se transmită amenințări și atacuri la persoană celor din conducere, la angajații clubului, să avem parte de vizite de intimidare a zeci de persoane cu cefe late la domiciliul meu și al angajaților, la birourile clubului, să fie atacat personalul clubului care muncește din greu multe ore suplimentare fără a ține cont de weekenduri și sărbători, pentru ca publicul arădean să fie cât mai bine servit, să nu stea la rând, să aibă acces la meciuri în siguranță, așa cum s-a întâmplat chiar și în perioada pandemiei. Să primească mesaje de amenințare persoanele care, pe rețelele de socializare, nu sunt de acord cu această campanie de distrugere a fenomenului UTA. De unde și până unde? Oare de ce? Și care este interesul? Cine e în spate? Eu, cel puțin, sunt sigur că nu grupul de investitori.

  Clubul a avut și are în continuare credibilitate totală în rândul arădenilor, dovadă fiind miile de abonamente reînnoite, sutele de mii de euro oferite anual de sponsori locali care vin lângă club de bunăvoie, fără să reclame nimic, acceptă proiectul nostru așa cum e, au încredere în munca noastră, nu vor acțiuni și nu vor să conducă. Pe ei trebuie să îi respectăm în primul rând.

  Revenind la fondul problemelor: negocierile cu investitorii au început să aibă loc datorită faptului că UTA a fost și va rămâne deschisă pentru orice asociere sau pentru schimbare totală a membrilor. În continuare ne dorim să vină în club sau să preia clubul în totalitate cei care pot asigura mai mult, atât financiar cât și profesional.

  Pentru ca aceste negocieri în viitor să se desfășoare într-un mod adecvat și profesional și într-un ritm mai avansat, suntem în curs de contractare a firmei de avocatură Lanevschi & Lanevschi, care să ne reprezinte în relații cu posibili investitori, să încheie tranzacții și să comunice mass-mediei stadiul tratativelor existente.

  Și pentru că nu ne trădăm partenerii, adică pe arădenii care au fost și sunt cei mai importanți piloni ai proiectului și au investit cei mai mulți bani în club, vom insista ca orice eventuală tranzacție să fie avizată de Consiliul Local și Consiliul Județean, consiliile care îi reprezintă pe arădeni.

  Grupul de investitori a greșit oarecum, pentru că, indiferent ce se vehiculează acum pe Facebook sau în presă, nu ne-a prezentat și nouă, conducerii clubului UTA, planul lor managerial publicat doar după încheierea negocierilor și nici atunci de ei, ci de SCU la o conferință de presă. Din punctul nostru de vedere, acest subiect este închis, nu mai dorim să-l comentăm, lăsăm să vorbească faptele. Pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă.

  În schimb, prin firma de avocatură, ușa clubului este deschisă pentru oricine dorește să vină lângă echipă. Noi rămânem să facem și vom face ce știm mai bine: fotbal.

  În final rămâne să vă transmitem că ne ocupăm în modul cel mai serios de pregătirea noului sezon, atât pe plan sportiv cât și pe plan managerial. Avem creionat un buget mediu pentru Liga I, majoritatea sponsorilor au anunțat dorința colaborării cu UTA și pentru viitor, unii au majorat consistent sprijinul financiar pentru noul sezon, dar ne bucurăm că avem și sponsori noi.

  Cei de bună credință, fiți convinși că, împreună cu jucători, staff și conducere, vom face tot ce depinde de noi pentru a obține rezultate cât mai bune și o clasare mai bună decât sezonul precedent.
  Pentru noi UTA într-adevăr contează!” – Alexandru Meszar

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O întrebare pentru Meszar :
   În fiecare an organizezi vreo 4 “ Cupa Atletico” la copii pe proiecte din banii primăriei, dar o “ Cupa UTA “ de ce nu organizezi?
   Acesta nu e conflict de interese?
   Dacă tot ești așa de bun pe proiecte de ce nu faci și “ Cupa UTA” la copii?
   Îți răspund eu simplu:
   Îți este mult mai simplu să furi banii publici prin Atletico.
   Ai încasat de la primărie prin proiect la “ Cupa Atletico” de săptămîna trecută 28.000€ și nu le-ai cumpărat la copii 1 sticlă de apă.
   Lumea să te judece ce fel de om ești .

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Luciane….Te pot intelege si nu…Lasa-ma te rog sa incerc macar putin sa-ti analizez coloana vertebrala…In urma cu cateva putine saptamani,parca erai personajul principal care ai luat interviuri in exclusivitate, de pe la Panoramic,aproape la fiecare meci…Poti sa negi asta?Ce inteleg eu din ziaristica ta?Un ziarist,neutru,nu se canalizeaza pe pareri personale si influentari publice…Nu este un cameleon..Il ai pe stimabilul meu fost profesor,Lajos Notaros ca exemplu,dar nu reusesti sa nu vrei sa inveti nimic de la dansul,ca echilibru,…Zici ca esti Itzig sau Struhl,pentru ca Pat si Patachon nu ai avea de unde…de aceea nu ai reusit nimic in viata ta…Trist…Chiar nici nu ma mai mai mir cat de incornorat esti…

   --6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.