Șiria s-a întors în „Epoca de Aur”! Telefoanele au sunat non-stop, dar degeaba

  de Lucian Dănilă | 4 November 2019, 6:04 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Dacă voiai să îți amintești câteva secvențe din „Epoca de Aur” era de ajuns să îți petreci weekendul la Șiria. Într-o perioadă în care alții își trimit oameni în Cosmos, Șiria a revenit la ceea ce știam din anii comunismului, fiind lăsată zeci de ore fără energie electrică.

  Vineri a fost întrerupt curentul electric aproximativ șase ore, sâmbătă în jur de opt ore, iar duminică tot cam așa, aproximativ opt ore fără lumină, fără căldură, fără apă…

  Da, am spus bine: fără căldură, fără apă… Multe gospodării din Șiria se bazează aproape exclusiv pe curentul electric. Dacă se întrerupe curentul electric, paralizează tot: nu funcționează apa, nu funcționează centralele termice, nu funcționează televizoarele, frigiderele și nici nu pot fi reîncărcate bateriile telefoanelor mobile.

  Probabil telefoanele celor de la ENEL au înroșit în weekend, dar cui credeți că i-a păsat. Apelai numărul 0257.929 și… nimic. Îți creștea barba, îți încărunțeau firele de păr din cap, ți se încălzea supa direct din frigider, telefoanele erau pe „economisire energie”, WI-FI-ul era o amintire, iar angajații de la ENEL stăteau, probabil, la căldură alături de familii văzând cum pierde Barcelona și Bayern sau uitându-se la Vocea României.

  Unele persoane din localitate au fost mai norocoase în această dimineață. După ce că s-a întrerurp din nou curentul între orele 6 și 7, iar de la ora 10 până după ora 13 a fost la fel, cei de la ENEL au reușit totuși să răspundă la câteva apeluri. „Ne-au spus că au ceva lucrări la Pâncota, să înțelegem și noi…”, spun câțiva localnici.

  Păi ce are Pâncota cu Șiria? Probabil cei de la ENEL au câteva lucrări și prin Maramureș sau prin Oltenia, tot la Șiria se întrerupe energia electrică?

  Cei de la ENEL își fac bine treaba doar într-o singură variantă: atunci când nu le plătești factura, o echipă îți vine acasă în maximum 48 de ore și îți taie curentul…

  Și uite așa ne-am adus aminte de Ceaușescu, de Elena lui, de lumânările la care învățam și de teracotele din copilărie. Și am suduit de toți sfinții. Știți care a fost cel mai des folosit sfânt? Sfânta Mamă a ENEL-ului.

  Greșit, probabil, pentru că după cum funcționează ENEL pare născut din relația a doi… tați.

  PS: Cetatea și crucea au fost luminate în toată această perioadă. De asemenea, în unele gospodării nu au fost probleme, dar au fost sute de case din care oamenii se uitatu cu jind la vecinul de peste drum (care avea curent) și se gândeau ce răsfățați sunt…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Raspunsul „doamnei” de la Enel era mereu acelasi…d-le degeaba va enervati CONFORM LEGII AVEM LA DISPOZITIE 24 DE ORE PENTRU A INTERVENI IN ZONE RURALE! Apoi nu-ti mai raspundea la telefon! :)))Deci daca au intrerupt curentul de 3 ori sunt acoperiti bata-i rau’ cela sa-i bata.

   Pana atunci oameni buni investiti in generatoare daca locuiti in mediul rural!
   …si nu uitati nicaieri nu-i ca la noi! Mah da nicaieri!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.