Sindicaliştii de la Astra Vagoane Arad îi trag de mânecă pe parlamentarii arădeni

  de Special Arad | 18 martie 2016, 2:49 PM | Știri Arad

  0

  Sindicatul Astra Vagoane Arad a transmis parlamentarilor arădeni o solicitare prin care li se propune să repare o greşeală a guvernelor anterioare.

  Liderul Sindicatului Astra Vagoane Arad, Ionel Rusu, ne-a declarat că în 2011 a fost abrogată o lege care prevedea ca salariaţii companiilor private să poată beneficia, prin contractul colectiv de muncă, la dividende din profitul realizat. „Dacă această lege ar fi pusă din nou în vigoare, toţi salariaţii ar fi direct interesaţi în realizarea profitului. Ar fi cointeresaţi la investiţii, la orice măsură care ar putea mări profitul unităţii în care muncesc”, a subliniat Ionel Rusu.

  Demersul sindicaliştilor arădeni a fost preluat şi de către cei din Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. Sindicaliştii şi-ar dori ca noul text de lege să prevadă o cotă de minim 10% din profitul brut care să fie repartizat salariaţilor, la încheierea exerciţiului financiar anual al angajatorului. Regimul acestei cote din profit ar urma să fie cel al dividendelor, iar regulile de aplicare şi cuantumul peste nivelul minim să fie obiectul unor negocieri între sindicate şi Patronat.

  Problema semnalată de sindicaliştii arădeni este cu atât mai stringentă cu cât acest drept de a beneficia de o cotă din profit este aplicată angajaţilor din regiile şi societăţile cu capital de stat.

  O.B.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.