Simona Halep ar fi avut probleme cu tiroida și a consumat Euthyrox: „Nu sunt substanțe mascate”

  de - | 5 November 2022, 4:31 PM | Sport

  0

  Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

  Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, a dezvăluit că fostul lider mondial nu a folosit „substanțe mascante„, în încercarea de a ascunde folosirea Roxadustatului.

  Simona Halep a avut probleme cu tiroida, motiv pentru care a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox. Acest medicament nu poate fi însă încadrat la „substanțe mascante„, susține Paul Ciucur.

  Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii. Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice„, a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru ProSport.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.