marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Simona Halep, obligată să înapoieze banii câștigați la US Open, dacă suspendarea pentru dopaj va fi menținută

  de Special Arad | 28 octombrie 2022, 9:07 AM | Sport

  1

  Conform regulamentul WADA, agenția mondială antidoping (pagina 83), sportivul care este suspendat pentru dopaj trebuie să înapoieze premiul în bani obținut.

  Astfel, în august 2022 Simona Halep a fost eliminată pentru a patra oară în primul tur la US Open, la a 12-a participare la New York. În urma participării, sportiva româncă a obținut 80.000 de dolari, bani pe care va fi nevoită să îi dea înapoi, dacă se menține suspendarea.

  Amintim că Simona Halep, 31 de ani, locul 9 WTA, a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open 2022.

  Ea a anunțat că i-a ieșit în sânge o cantitate ”foarte mică” de Roxadustat, medicament folosit pentru a trata anemia asociată cu boala cronică de rinichi. Apoi, Agenţia Naţională Antidoping a precizat că Roxadustat se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2, având agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia.

  Sursă Sport.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cam asta se întâmplă când nu știi să respecți oamenii cu care lucrezi și te debarasezi de ei, ca „de o măseauă stricată”, ori-de-câte-ori găsești „țapi ispășitori” pt. PROPRIILE EȘECURI ȘI GREȘELI!!!

   Păcat , pt că, indiscutabil, Simona e o Mare Campioană, care a muncit „pe brânci” pt. propriile performanțe și care, SUNT CONVINS CĂ NU S-A DROGAT VOLUNTAR (probabil ca i-a fost strecurată in mâncare/băutură de vreun angajat mult-prea-„fericit” 😉), dar totul e degeaba, dacă nu știi SĂ-ȚI CONTROLEZI PSIHICUL și ATITUDINEA FAȚĂ DE COLABORATORI/angajați. 😣

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.