luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Silvio Berlusconi a decis să nu candideze la preşedinţia Italiei

  de Special Arad | 23 ianuarie 2022, 9:52 AM | Internaţional

  0

  Fostul prim-ministru al Italiei Silvio Berlusconi a decis să nu candideze la funcţia de preşedinte, a anunţat acesta sâmbătă, înlăturând un obstacol în calea negocierilor între partide, înaintea votului din Parlament care va începe pe 24 ianuarie, transmite Reuters.

  Nominalizarea prim-ministrului Mario Draghi este văzută ca rezultatul cel mai probabil, dar încă nu este clar dacă grupul larg de partide care îi susţin coaliţia îi va susţine candidatura la preşedinţie, de teamă că plecarea din fruntea guvernului ar putea declanşa alegeri naţionale anticipate.

  Berlusconi a spus că doreşte ca fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) să rămână la conducerea guvernului până la sfârşitul natural al legislaturii, în 2023.

  Am decis să fac încă un pas pe drumul către responsabilitatea naţională, cerând celor care m-au propus să renunţe la indicarea numelui meu pentru Preşedinţia Republicii”, a spus Berlusconi.

   

  Sursa foto: Dreamstime

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.