Și Aradul participă la o nouă campanie de strângere de semnături. Prin #Oameninoi se vrea asigurarea unor alegeri corecte

  de Special Arad | 12 septembrie 2018, 10:37 AM | Politikos

  0

  Începând de astăzi, 12 septembrie, pe Bulevardul Revoluției, în fața centrului comercial Ziridava, s-a dat startul unei noi campanii de strângere de semnături pentru inițiativa civică de modificare a legislației electorale, desfășurată sub denumirea „Oameni noi”. Campania este inițiată de 26 de grupuri civice și 4 partide politice la nivel național.

  La Arad, campania este desfășurată la inițiativa Asociației Aradul Civic, Comunității locale RO100 Arad și USR Arad.

  Se propun 7 modificări al căror scop este să simplifice accesul cetățenilor competenți la politică și să imbunătățească oferta politică. Acestea sunt grupate în 3 pachete plus o inițiativă-cadru care susține întregul demers. Inițiativa-cadru a campaniei este asigurarea unor alegeri corecte.

  Celelalte obiective sunt: alegerea primarilor în două tururi, dublarea numărului de parlamentari aleși de diaspora, vot liber pentru românii aflați în străinătate, eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare, reducerea numărului de semnături pentru înscrierea în alegeri, vot preferențial pe liste de partid (liste deschise). Pentru a studia mai pe larg la ce se referă toate obiectivele enumerate, puteți accesa site-ul oficial al campaniei, oameni-noi.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.