duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Și-a ucis 21 de colegi de muncă! Caz incredibil la o companie. „Am crezut că este vorba de o farsă…”

  de Special Arad | 28 iunie 2018, 8:53 AM | Internaţional

  0

  Autorităţile germane au lansat o investigaţie privind o serie de decese la o firmă de accesorii metalice după ce un angajat a fost prins încercând să otrăvească mâncarea unui coleg de muncă. Poliţia a găsit în casa acestuia mercur, plumb şi cadmiu, relatează DW.

  Bărbatul, rezident al unui oraş din nord-vestul Germaniei, a fost arestat imediat de poliţişti, care suspectează că acesta ar putea fi vinovat de decesele a aproximativ 21 de persoane care au lucrat pentru aceeaşi companie. În vârstă de 56 de ani, angajatul a fost aresat de către poliţişti în luna mai, după ce unul dintre colegii săi de muncă a observat o pudră ciudată pe mâncarea sa. Acesta din urmă şi-a alertat superiorii şi le-a cerut să revizuiască înregistrările făcute de camerele de securitate, care au arătat apoi că suspectul a fost cel care a pus substanţa în prânzul angajatului, notează adevarul.ro.

  „Iniţial am crezut că e vorba de o farsă între colegi şi nu o tentativă de omor”, a declarat Tilo Blechinger, managerul companiei, citat de agenţia de ştiri DPA. Cazul a fost încadrat ulterior într-o tentativă de omor după ce autorităţile au stabilit că pudra respectivă era de fapt acetat de plumb, o substanţă foarte toxică, fără gust, care poate provoaca leziuni grave ale organelor. După o verificare amănunţită în casa suspectului, poliţiştii au găsit şi alte substanţe periculoase precum mercur, plumb şi cadmiu.

  Miercuri, autorităţile au anunţat că vor extinde investigaţia pentru a include moartea a altor 21 de angajaţi încă din anul 2000. Alţi doi angajaţi sunt în comă iar un altul este dializat. Mulţi dintre cei morţi şi-au pierdut viaţa din cauza cancerului sau din cauza atacurilor de cord, care pot fi cauzate de otrăvirea cu metale grele, potrivit WDR. Astfel, poliţiştii au format o echipă de 15 oameni pentru a investiga în detaliu toate decesele şi de a intervieva rudele victimelor şi medicii care i-au tratat.

  Oficialii se gândesc totodată şi la exhumarea corpurilor pentru a determina prezenţa otrăvurilor. Potrivit managerului companiei, suspectul a lucrat timp de 38 de ani pentru aceştia, scrie adevarul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.