Servicii secrete sau cum?… Ce n-ai înțeles din „secrete”?!

  de Tudor Bogdan | 6 April 2014, 10:48 AM | Pamflet

  0

  Măi, când cineva lucrează la servicii, mai cu seamă la cele secrete, serviciul lui trebuie să rămână secret profesional, empatic împărtășit cu aproapele. Adică, bă, la „unde lucrează mă-ta, tac-tu, prietenul tău cel mai bun sau tu însuți?”, răspunzând cu „la servicii”, ăla insistând cu „ce servicii?”, tu spunând „secrete” – secrete tre să rămână!
  Ce n-ai înțeles din „secrete”?!
  Când prestezi servicii… mai ales secrete înspre populație, cu și întru propășirea ei morală și spirituală sau mai știu eu ce program etic la care ai aderat, măcar jobul trebuie să-ți fie ținut în undergroudul minții: atât a purtătorului de informație, cât și a răspândacului ei. Nu contează că ești dealer, polițist infiltrat, ziarist de subterană sau cap politic al unei structuri în formă de piramidă – apropo: suntem în armată tot timpul vieții, dacă n-ați observat; într-o armată pe picior de război –, nu contează nici dacă burlac, căsătorit și cu prunci, pensionat la `șto sau anarhist: datele tale de identificare cu peisajul vor tinde la evanescență. Altfel ești o nulitate care se laudă cu ceva de care nu-i capabilă – ca să te iau brusc.
  Zic asta ca să priceapă și boul de Noghiu (se știe el care, cu musca pe căciula uzurpării de calități oficiale), și Tutankamon, și Buffalo Bill, și Marțian, și tutu, și mutu: servicii secrete.

  Secrete și respectate trebuie să rămână serviciile făcute în interesul tău fără ca tu să habar n-ai: secrete și respectate – altfel ne certăm.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.