luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Senatorul Constantin Traian Igaş: „PSD şi-a pus în CNI oameni care sunt cercetaţi de ANI”

  de Special Arad | 9 decembrie 2014, 12:20 PM | Undeva

  0

  Conform comunicatului trimis de senatorul Igaș, Plenul Senatului a votat ieri, 8 decembrie, componenţa Consiliului Naţional de Integritate. Consiliul Naţional de Integritate este organismul care propune Senatului numirea şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui ANI. Senatorii PSD au votat în bloc reprezentanţii acestui partid în CNI, deşi cei desemnaţi de PSD aveau probleme chiar cu instituţia pe care urmau să o controleze.

  “PSD şi-a pus în CNI oameni care sunt cercetaţi de ANI, este inadmisibil cum acest partid îşi permite aroganţa de a-l pune pe domnul Ţuţuianu, cercetat de ANI, să controleze ANI. Ne întâlnim din nou cu momentul din vara lui 2012 când PSD a dat acea lovitură de stat. Acum însă vor să acapareze instituţia care a constatat recent conflictul de interese al lui Mazăre. Puţin a ţinut smerenia PSD în faţa alegătorilor după duşul rece din 16 noiembrie. Acum îşi arată din nou dinţii.” declară senatorul PNL, Constantin Traian Igaş.

  Votul din Plenul Senatului a venit în contextul în care ieri a fost prima zi de evaluare a progreselor României în cadrul MCV, o echipă de experţi europeni aflându-se la Bucureşti până miercuri.

  “Nu am auzit mare lucru de buget, dar am auzit discuţii între Ponta şi Tăriceanu pe funcţia de ministru la finanţe, nu am auzit mare lucru de aderarea României la Schengen, dar auzim din nou discuţii ce privesc acapararea politică de către PSD a unei instituţii cheie în acest proces de aderare şi aceasta este Agenţia Naţională de Integritate. Nu mai are nici o relevanţă faptul că domnul Ţuţuianu şi-a dat demisia din CNI, a rămas dovadă moralitatea şubredă a PSD în ceea ce priveşte toleranţa faţă de corupţie” este de părere senatorul Constantin Traian Igaş.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.