Semn fragil, dar stabil, de pace în Orientul Mijlociu. Emiratele Arabe Unite recunosc existența Israelului, iar aceasta renunță la părți din Cisiordania

  de - | 13 august 2020, 6:42 PM | Internaţional

  0

  Israelul și Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric pentru normalizarea relațiilor dintre cele două state, relatează BBC. Emiratele Arabe Unite nu recunoșteau, până acum, existența Israelului.

  „Această reușită istorică sperăm că va promova pacea în Orientul Mijlociu”, se arată într-un comunicat comun al președintelui Donald Trump, premierului Israelian Benjamin Netanyahu și prințului moștenitor al Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed.

  „Am obținut o reușită URIAȘĂ astăzi! Acord de pace istoric între cei doi MARI prieteni ai noștri, Israel și Emiratele Arabe Unite!”, a scris președintele american într-o postare pe Twitter.

  Prin acest acord, au adăugat ei, Israelul va suspenda planurile sale de a ocupa părți ale Cisiordaniei.

  Până acum, Israelul nu a avut relații diplomatice publice cu Emiratele Arabe Unite. Este abia a treia oară când Israelul semnează un tratat cu o țară arabă de la declararea independenței țării în 1948: Egiptul a mai semnat un acord în 1979, iar Iordania în 1994.

  Sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.