Șeful Pfizer anunță că a treia doză de vaccin va fi probabil necesară după opt luni și că medicamentul oral e pe „căi bune”

  de Special Arad | 15 May 2021, 8:22 AM | Sănătate

  0

  Medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, a declarat directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla, la Delphi Economic Forum VI din Atena.

  „Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acu, sunt încurajatoare”, a spus Bourla. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după  această vară. În ceea ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua. Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an. El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.