Dr. Gheorghiță: „Doza 3 de vaccin anti-Covid, foarte probabil din luna septembrie, unor categorii de persoane”

  de - | 27 iulie 2021, 6:37 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a declarat, marți, că este foarte probabil ca din luna septembrie să se ia decizia de vaccinare cu a treia doză a unor categorii de persoane.

  „Există discuții legate de administrarea rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, și aici vorbim de categoria personalului medical și personalul social, și persoanele care se află în evidențe cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să aveam această decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Europa FM.

  Potrivit doctorului militar, la recomandarea celei de-a treia doze ar urma să se țină cont și de istoricul de boală al persoanelor.

  „Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

  Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, marți, 175 de noi infecții cu SARS-CoV-2 și două decese la pacienți Covid.

  Tulpina Delta

  Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România a înregistrat, în ultima săptămână, 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. Totodată, numărul deceselor a ajuns la 5.

  Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.