sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se pregătesc lucrări la clădirea Primăriei. Turnul va avea orologiul reparat și o altă melodie

  de Raluca Medeleanu | 30 martie 2021, 5:25 PM | Administraţie | Topic special

  2

  Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli a municipiului Arad, clădirea Palatului Administrativ va fi supusă unei serii de transformări. Mai exact, este vorba de lucrări de reabilitare a acoperișului și a orologiului, ambele estimate să fie finalizate în vară.

  Lucrările respective au fost plănuite de ceva timp, mai ales că problemele la nivelul acoperișului generau scurgeri de apă în tavanul încăperilor de la etajul superior. Orologiul cu patru fațete se află și el într-o stare de degradare, arătând timpul inexact și având deja elemente ruginite, însă nu a fost reparat până la ora actuală din cauza dificultăților tehnice întâmpinate la dispozitivul de contrabalansare. Primăria intenționează să apeleze la specialiști care să fie capabili să rezolve această problemă, pentru a conserva și face funcționale întru totul elementele mecanice, fără să se apeleze la piese digitale. Conform documentului Bugetului pe 2021, suma la care se va ridica reabilitarea este estimată la 250.000 lei. Rămâne de văzut care firmă se va ocupa de această sarcină migăloasă.

  166574893 1670715496469525 6755358678033380244 n

  Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a ceasului, estimate cândva în decursul acestei veri, se va inaugura și noua melodie care va anunța ora exactă. S-a optat pentru înlocuirea compoziției muzicale semnate de Vangelis (care a fost folosită în tot acest timp fără licență!) cu o compoziție a unui valoros compozitor născut în județul Arad, maestrul Sabin Drăgoi. Ulterior, municipalitatea intenționează să pună turnul Primăriei în circuit turistic, după modelul Primăriei Oradea.

  Intervențiile la nivelul acoperișului Palatului Administrativ urmează să fie realizate la nivelul învelitorii și a șarpantei, urmând să fie înlocuită și tabla zincată. Pentru aceste lucrări, conform bugetului, suma necesară este estimată la 1.200.000 lei. Miercuri, consilierii locali vor supune la vot actualizarea documentației tehnico-economică (DALI) în acest sens.

  Pe lângă aceste lucrări, tot în bugetul pe 2021 figurează și realizarea unu DALI pentru reabilitarea platformelor și aleilor mozaicate din jurul Palatului Administrativ, sumă estimată la 300.000 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.