duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amahouse va reabilita Palatul Justiției din Arad. Lucrările vor fi însă cu întârziere

  de Raluca Medeleanu | 28 octombrie 2022, 1:03 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Anunțată pentru vara acestui an, reabilitarea Palatului Justiției din Arad va începe cel mai probabil abia în primăvara anului viitor, din cauza întârzierilor produse de licitația publică. După ce la prima licitație nu s-a înscris nicio firmă, abia la a doua a fost declarat un câștigător: firma arădeană Amahouse SRL.

  Investiția este calculată la circa 3 milioane de lei, presupunând lucrări de reabilitare a fațadei, lucrări la acoperiș, dar și schimbarea iluminatului arhitectural, finanțarea fiind suportată de Ministerul Justiției. Aflăm de la Flavius Bradin, președintele și purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, că motivul pentru care nicio firmă nu s-a înscris la prima licitație are de a face cu timpul mult prea scurt care era pus la dispoziție pentru efectuarea lucrărilor, un an de zile. Acum, acesta a fost modificat la doi ani de zile.

  Deși contractul deja a fost semnat cu Amahouse, reabilitarea Palatului Justiției nu va începe în acest an deoarece între timp Ministerul Justiției a retras finanțarea care era alocată pentru 2022, urmând ca banii să fie din nou puși la dispoziție odată cu aprobarea noului buget pentru anul 2023.

  Flavius Bradin ne-a declarat că nu există niciun pericol ca lucrările să rămână fără finanțare, întrucât proiectul a primit toate aprobările necesare.

  Despre Amahouse menționăm că este o firmă care are o experiență de 30 de ani în domeniul construcțiilor, efectuând lucrări în țară cât și în străinătate. La Arad, una dintre cele mai recente reabilitări efectuate de această firmă a fost la fosta Policlinică CFR, actualmente Centru Ambulatoriu aflat sub administrarea Spitalului Militar din Timișoara.

  Citește și: Tribunalul și Judecătoria Arad și-au prezentat noua conducere și bilanțul pe acest an – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.