miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se demolează „ghetoul” din zona străzii Mărului! Primăria emite somații

  de Raluca Medeleanu | 19 ianuarie 2021, 11:45 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  A început numărătoarea inversă pentru cocioabele din zona străzii Mărului. La ora actuală au început să se emită somații pentru demolare.

  Autoritățile locale puneau la cale încă de prin 2015 schimbarea la față a zonei care poate fi denumită, fără echivoc, cea mai urâtă zonă a orașului. Pașii însă spre realizarea acestui lucru au fost, fără exagerare, de melc. Dacă până acum doar am auzit despre alcătuirea de documente care să contribuie la înfrumusețarea zonei – tot felul de studii de fezabilitate și promisiuni despre un viitor complex sportiv, sau acțiunea Poliției Locale prin care au fost legitimate persoanele care își duc traiul acolo – iată că acum avem pentru prima dată o acțiune concretă pentru a pune punct acestei mahalale infame.

  După statisticile realizate de Poliția Locală anii trecuți, un total de 472 persoane (majore și minore) își duc existența în zona Mărului.

  În primă fază, somațiile pe care le-a emis Primăria Arad astăzi le dau posibilitatea oamenilor de acolo să își dărâme singuri, în termen de 15 zile, construcțiile ilegale și să își strângă „catrafusele”, iar apoi, în următoarea fază, municipalitatea va trimite buldozerele.

  Amintim că de-a lungul timpului, pe lângă aspectul infect, zona a adunat și multe persoane dubioase, aflate adesea pe „lista neagră” a poliției. Mai mult, a fost și un punct de intensă poluare, întrucât adesea oamenii ardeau cauciucuri pentru a scoate sârmele din ele și să le vândă la fier vechi, fumul negru și dens sufocând arădenii care locuiau în proximitate.

  Urmează să vedem, după acest prim pas binevenit, cât va mai dura până când vor începe lucrările și la mult promisul complex sportiv care, o dată construit, va aduce și el un plus de valoare zonei, dându-i o întrebuințare. Valoarea acestei investiții se ridică la 22.826.565,62 lei cu TVA și ar urma să fie realizată din bani europeni.

  Citește și: 

  • Ghidul celor mai depravate zone ale Aradului. Episodul 4 – Strada Mărului, o mahala de lumea a treia, fără apă curentă, dar cu pistă de biciclete 

  • Desemnăm oficial „Mărului” cea mai infectă zonă a Aradului! Șase instituții publice se zbat să pună la cale un plan de acțiune 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum in iarna sunt scosi in strada ?
   De acord cu decizia, dar totusi o solutie pt acesti oameni exista ? unde vor locui ?
   ne sunt prezentati ca infractori ………………cu siguranta , vor deveni infractori – fara masa, fara casa ……..

   proasta decizie , suntem ” tari ” cu cei napastuiti !

   Hai , inainte sa ii etichetam , sa le oferim ceva , nu sa ii aruncam in strada ! NU ARUNCI UN ANIMAL IN STRADA!

   As vrea sa vad in deciziile ” alesilor ” , mai multa umanitate, solutii pt cei napastuiti !
   In ultima vreme , am observat , doar campanii impotriva cersetorilor !
   As vrea sa vad campanii de eradicarea fenomenului -prin solutii care sa vina in sprijinul acestor SUFLETE !

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.