joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Școala Informală de IT, alături de BCR și Google, organizează maratonul de programare „Challenge Accepted – CODVIDHACK. Tu câte vieți poți salva printr-o linie de cod?”

    de Special Arad | 11 aprilie 2020, 5:06 PM | IT

    0

    În parteneriat cu BCR și Google, Școala Informală de IT organizează un maraton de programare care își dorește să ofere soluții software pentru provocări primite pe 3 direcții: Save Lives, Save Communities și Save Businesses.

    Școala informală de IT și-a făcut o misiune din a schimba vieți. Duce mai departe tradiția prin Challenge Accepted 2020, eveniment ajuns acum la cea de-a VI-a ediție.

    „Și anul acesta luptăm împreună! În interacțiunea cu Pandemia COVID-19 trebuie – în primul rând – să ne apărăm, dar pentru a ieși învingători trebuie să și atacăm! #luptămdeacasă #împreunăreușim.

    Tu câte vieți poți salva printr-o linie de cod? Descoperă alături de noi!”, anunță organizatorii pe site-ul dedicat evenimentului, challenge.scoalainformala.ro.

    Hackathon

    Lucrăm împreună, chiar dacă suntem la distanță.Online, timp de 48 de ore +, găsim soluții pentru cei care luptă azi în prima linie cu efectele pandemiei COVID – 19. Folosim tehnologii moderne pentru soluții software care pot avea un impact pozitiv uriaș asupra vieții oamenilor. Selectăm provocări de actualitate, pe 3 direcții: save lives /save the health system / save businesses.

    Incubare

    Cum te-ai simți să știi că ideea ta îi poate ajuta pe cei care luptă în prima linie cu pandemia COVID-19? După jurizare, 3 MVP-uri cu potențial de a fi transformate în produse reale vor intra în perioada de incubare. Acestea vor deveni aplicații, testate cu utilizatori reali și validate pentru implementare în scopul de a aduce un impact uriaș în viața oamenilor. Produsele vor limita sau chiar înlătura efectele pandemiei COVID-19.

    Lansare

    Proiectele care vor depăși stadiul de incubare primesc șansa reală de a fi lansate în producție. Aplicațiile își vor urma misiunea pentru care au fost create, fie ca vor ajuta populația, persoanele izolate și pe cei aflați în dificultate, fie că vor veni în sprijinul sistemului de servicii medicale care are nevoie de soluții inteligente pentru a depăși această criză, fie că vor ușura munca întreprinderilor care trebuie să adapteze la noile realități.

    Sursa și mai multe informații aici.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.