Trei elevi arădeni, calificați în etapa națională a Olimpiadei de informatică aplicată „AcadNet 2020”

  de [email protected] | 5 mai 2020, 12:04 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Elevii informaticieni din toată țara au aflat astăzi rezultatele etapei județene a Olimpiadei de informatică aplicată „AcadNet 2020”, care s-a desfășurat online pe data de 2 mai. Din Arad, trei elevi se numără printre cei care merg mai departe în concurs, toți trei fiind elevi ai Colegiului Național „Moise Nicoară”.

  Etapa județeană a Olimpiadei de informatică aplicată AcadNet 2020 s-a desfășurat sub auspiciile Universității Politehnice din București și a Uniunii Profesorilor de Informatică din România (după ce Ministerul Educației Naționale a sistat desfășurarea concursurilor școlare). Competiția a fost online, cu supravegherea audio-video, pe principiul examenelor de la universitățile europene. Această etapă a fost cea care a triat concurenții pentru calificarea la faza națională, care va avea loc, tot online, în perioada 23-24 mai 2020.

  Cei trei elevi ai colegiului arădean care s-au calificat încă din luna februarie la această fază a concursului sunt de la clasele de matematică-informatică, intensiv informatică: Raul Andrei Floarea din clasa a IX-a B, calificat la secțiunea Rețele de calculatoare (participând, de asemenea, și la secțiunea Calculatoare), Creț Alexandru-Andrei din clasa a X-a B, calificat la secțiunea Calculatoare și Călin Ștefan Tămaș din clasa a XI-a B, care a participat la ambele secțiuni și s-a calificat la faza națională atât la secțiunea Calculatoare (de pe un onorabil loc 2), cât și la secțiunea Rețele.

  „Băieții duc mai departe tradiția rezultatelor foarte bune obținute la acest concurs de elevii colegiului nostru (Călin fiind al treilea an consecutiv calificat și de fiecare dată s-a întors de la București cu premiu, lucru care sperăm să îi motiveze și pe colegii lui mai mici, Raul și Andrei)”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Colegiului Național „Moise Nicoară”.

  Concursul, chiar dacă este regional, face o clasificare națională, calificându-se primii 15 de la fiecare secțiune (Calculatoare și Rețele). La această etapă județeană / regională au participat în total 137 de elevi, care au fost selectați din 426 de elevi participanți la etapa zonală.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.