„Școala de vară Minecraft” a început și se va desfășura pe durata întregii vacanțe de vară

  de Special Arad | 20 iulie 2019, 10:53 AM | Educaţie

  0

  (foto: Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”)

  A început cea de-a patra ediție a „Școlii de vară Minecraft”, un atelier pentru copii care face parte din strategia Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” de continuare a proiectului „Biblioteca de aplicații”.

  „Școala de vară Minecraft” a fost demarat în 2014 printr-o finanțare acordată până în 2015 de fundația EIFL, a cărui cadru general este educația media și tehnologia în rândul tinerilor. Ocazie cu care instituția arădeană a creat și a echipat Sala de cursuri.

  „Prin acest atelier ne propunem să utilizăm o resursă software inovativă, jocul video Minecraft, pentru a crea un mediu nou și neconvențional de învățare și creativitate, în care tinerii să dezvolte abilități practice specifice noilor tehnologii și abilități ale educației media, precum verificarea și evaluarea informației, gândirea critică etc. De asemenea, acest mediu oferă posibilitatea participanților de a valoriza spiritul de echipă prin simularea de roluri profesionale și rezolvarea diverselor probleme practice întâlnite. Mai mult decât atât, dăm posibilitatea părinților și adulților în general de a se implica în joc lucrând și învățând împreună cu copiii“, spune Marius Stoica, coordonatorul acestui proiect.

  Grupurile de copii au fost împărțite în trei categorii și anume: începători, avansați și experți. Activitățile „Școlii de vară Minecraft” vor fi desfășurate pe durata întregii vacanțe de vară.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.