duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Samsung oferă o reducere la Galaxy S10 în schimbul unui smartphone Huawei

  de Special Arad | 4 iunie 2019, 10:39 AM | IT

  0

  Samsung a decis să profite de problemele avute de Huawei în Statelor Unite și în alte țări de pe mapamond. În unele țări, Gigantul high-tech sud-coreean oferă reduceri importante la achiziționarea unui smartphone Galaxy S10 în schimbul unui telefon Huawei.

  Această inițiativă a început în Singapore și profită de situația în care se află Huawei cu guvernul american. Sentimentul că utilizatorii acestor smartphone-uri ar putea să nu mai beneficieze de actualizări de software și de securitate, nu știm dacă se va întâmpla acest lucru, determină mulți posesori de smartphone-uri Huawei să-și schimbe dispozitivul. În acest context Samsung recomandă trecerea la un smartphone din seria Galaxy S10. De fapt, oferă chiar și unele compensații financiare generoase.

  Excluderea Huawei de pe piața americană și Android a creat o panică printre utilizatorii acestei mărci. Mii de utilizatori de Internet spanioli chiar au anulat comenzile lor pentru un telefon Huawei. În Marea Britanie, mulți utilizatori chiar își revând aparatul pe un site de vânzări second-hand, temându-se că Huawei nu va mai putea oferi actualizări Android. În Statele Unite, Best Buy nu mai vinde niciun dispozitiv Huawei și nici nu se mai poate comanda unul. La fel și Walmart, tot în SUA, nu pare să vândă nici un telefon Huawei. O căutare pentru „Huawei” pe walmart.com returnează rezultatele spre telefoanele Apple și Samsung.

  Potrivit Techgrifts și Hoy Telecom citate de PhonAndroid, Samsung a lansat un nou program de schimb pe lângă Singapore și în Mexic. Compania coreeană propune schimbarea unui smartphone Huawei pentru o reducere la achiziționarea unui Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 sau Galaxy S10+. Modelele acceptate momentan pentru schimb sunt: Huawei P20, Huawei P20 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro și Huawei Nova 3i. Suma reducerii poate ajunge până la 755 de dolari.

  Programul de recuperare este evident accesibil utilizatorilor unui alt smartphone Samsung sau iPhone. Dar, așa cum se poate vedea pe site-ul Samsung Singapore, programul se referă în mod clar modelele Huawei. Mai sunt și alte modele de smartphone-uri eligibile, inclusiv LG, Oppo sau Xiaomi. Conștientă de faptul că mulți cumpărători întorc spatele telefoanelor Huawei de când Google a suspendat accesul companiei chineze la Android, Samsung încearcă să profite. Pe lângă suspendarea colaborării de către Google și Wi-Fi Alliance și SD Association – cea care decide specificațiile cardurilor SD și microSD – au întrerupt relațiile cu Huawei.

  Vânzările de smartphone-uri Huawei au fost afectate foarte mult din cauza războiului comercial SUA – China, în curs de desfășurare. Mulți operatori din întreaga lume au amânat lansările dispozitivelor Huawei viitoare. SoftBank Corp. și KDDI din Japonia, EE din Marea Britanie și Vodafone se numără printre operatorii care se distanțează de lansarea noilor smartphone-uri Huawei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.