Salubritate Deva și Primăria Arad au semnat un nou contract pentru 4 ani. Retim continuă activitatea, deocamdată, încă un an

  de Raluca Medeleanu | 16 March 2023, 5:46 PM | Administraţie

  0

  După mai multe împotmoliri în desfășurarea licitației publice, Salubritate Deva și Primăria Arad au semnat un nou contract pentru serviciul de curățenie stradală și deszăpezire, la aproape 3 luni de la expirarea celui vechi. Pe de altă parte, Retim continuă să asigure doar provizoriu serviciile de ridicare a gunoiului, încă un an, până când a doua licitație, pornită de ADI SIGD, ajunge la final.

  Contestațiile depuse de Polaris M Holding au cauzat întârzieri în desfășurarea licitației pornite de Primăria Arad pentru serviciul de curățenie stradală și deszăpezire la începutul anului 2022, însă după ce Curtea de Apel Timișoara a respins și ultima plângere a firmei respective, procedurile au putut continua, iar în această săptămână municipalitatea a semnat acordul cadru și contract subsecvent cu Salubritate Deva, astfel că operatorul poate continua activitatea în municipiu.

  Amintim că în perioada în care licitația era pusă „pe pauză”, pentru a nu rămâne fără un operator care să asigure aceste servicii în municipiu, consilierii locali au aprobat, în 14 decembrie, un proiect de hotărâre care a dat posibilitatea Primăriei Arad să demareze o acțiune de negociere prin care a desemnat provizoriu o firmă, care să se ocupe de curățenia stradală și deszăpezire (deși nu am avut parte de o iarnă cu zăpadă) pentru o perioadă de maxim 4 luni.

  Vechiul contract semnat între Primăria Arad tot cu Salubritate Deva a expirat la data de 31 decembrie 2022.

  De acum, conform noului acord cadru semnat, Salubritate Deva va continua să asigure aceste servicii în municipiul Arad pentru o perioadă de încă patru ani.

  Licitația pornită de ADI SIGD e încă în desfășurare. Retim va continua activitatea, momentan, încă un an

  Dacă problemele cu semnarea unui nou contract pentru curățenia stradală și serviciul de deszăpezire au fost rezolvate, nu putem spune același lucru despre ridicarea gunoiului de la asociațiile de proprietari și firme. Și în acest caz, vechiul contract – cu Retim – ajunge la final (în aprilie), însă în acest caz nu Primăria Arad se ocupă de licitația publică, ci ADI SIGD, asociația în a cărei responsabilitate este coordonarea firmelor care ridică gunoiul în întregul județ, inclusiv la Arad.

  Licitația pentru desemnarea unui operator de salubrizare în zona 1 (în care se află și municipiul Arad) este încă în desfășurare, acumulând întârzieri, printre altele, din cauza unor contestații depuse de firmele Retim și Bratner, dar și din cauza anumitor schimbări legislative din toamnă, care au făcut necesară refacerea documentației (detalii AICI).

  Și în acest caz a fost nevoie să se desemneze provizoriu o firmă, până la finalizarea licitației, cu toate că, din informațiile pe care le deținem, Retim e și singura firmă care a rămas înscrisă în competiția licitației publice. Consilierii locali au votat în acest sens, joi, 16 martie, un proiect de hotărâre prin care Retim este delegată să continue activitatea la Arad, deocamdată doar încă un an, de la momentul în care vechiul contract expiră (în aprilie). Retim va ridica în continuare atât gunoiul menajer, cât și deșeurile de carton, plastic ș.a. (care sunt predate la stația de sortare din Arad). Tarifele pentru aceste servicii rămân aceleași, însă cetățenii vor putea citi de acum pe factură defalcat tariful pentru fiecare serviciu în parte (ridicare gunoi menajer, gunoiului biodegradabil, reciclabil etc.).

   

  Citește și:

  • Curtea de Apel a respins plângerea Polaris M Holding împotriva Primăriei Arad • Special Arad 

  • Asistații social şi condamnații au strâns peste 4 tone de deşeuri din municipiul Arad • Special Arad

  • Molozul, deșeurile periculoase sau anvelopele vor putea fi aruncate la 4 centre de tip CAV din Arad • Special Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.