luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  FCC Environment, încă un an la stația de compostare din Arad

  de Raluca Medeleanu | 4 aprilie 2024, 7:40 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  deșeuri prelucrate la stația de compostare din Arad

  În urma negocierilor purtate cu ADI SIGD, firma FCC Environment rămâne încă un an la stația de compostare din Arad. Între timp, se vor face demersuri pentru desemnarea unei noi firme printr-o licitație publică.

  Așa cum arătam în investigația Special Arad, a fost pauză generată de eșec la stația de compostare, iar deşeurile biodegradabile ale arădenilor au ajuns înapoi la groapa de gunoi. Din cauza întârzierilor, contractul cu FCC Environment a ajuns la final la data de 15 martie, când încă nu erau finalizate nici măcar procedurile pentru o acțiune de negociere în vederea desemnării unei firme pe o perioadă limitată, până când să înceapă și să se ducă la final licitația publică pentru un nou contract.

  Amintim că deși au trecut 6 ani de la inaugurare, stația de compostare nu a reușit nici acum să prelucreze cantitatea de gunoi biodegradabil prevăzută în proiect. Abia de când s-a introdus colectarea acestei fracții de la blocuri a reușit să primească 11.000 tone, comparativ cu cele 20.000 tone stipulate în proiectul pe fonduri europene.

  Deși considera afacerea nerentabilă, în cele din urmă se pare că FCC Environment a acceptat să mai continue activitatea la stația de compostare pentru încă un an, iar pentru aceasta s-a obținut și votul consilierilor locali, în ședința de miercuri, 4 aprilie, urmând ca acest contract provizoriu să intre în vigoare zilele următoare, astfel ca Retim și ceilalți operatori de salubritate din restul zonelor județului să poată deversa în continuare gunoiul biodegradabil acolo, în loc ca această fracție să ajungă laolaltă cu cel rezidual, la depozit, pe costuri mai mari.

  Licitația publică va trebui astfel finalizată într-un termen de 1 an, când se va încheia această nouă perioadă contractuală pentru FCC Environment.

   

  •  Citește și: „Plătim, dar nu avem”. Târnova se chinuie să scape de stigmatul gunoaielor · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.