joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Curtea de Apel a respins plângerea Polaris M Holding împotriva Primăriei Arad

  de Raluca Medeleanu | 22 februarie 2023, 3:46 PM | Administraţie

  0

  utilaj al Polaris M Holding (imagine cu rol ilustrativ)

  Demersurile pentru numirea unui nou operator pentru serviciile de salubrizare stradală și deszăpezirea municipiului Arad au fost blocate din cauza unei contestații depuse de Polaris M Holding. Acum, Curtea de Apel Timișoara a respins însă reclamația firmei, astfel că Salubritate Deva va continua prestarea acestor servicii pentru o perioadă de încă 4 ani.

  Salubritate Deva este operatorul care câștigase și contractul anterior, însă termenul a ajuns la final în decembrie 2023. Primăria Arad începuse din timp demersurile pentru o nouă licitație, însă acest lucru nu a prevenit întârzierile cauzate de contestații. În ultima etapă au rămas înscrise Salubritate Deva și Polaris M Holding, însă Polaris a depus în septembrie o contestație pentru că Primăria îi respinsese participarea la licitație pe motive „penale”, iar Curtea de Apel Timișoara le-a admis contestația pe motivul că dosarul penal e încă în curs de judecare și nu există încă o condamnare.

  Licitația și-a văzut apoi cursul până în decembrie când Polaris M Holding a depus o nouă contestație, de data aceasta în legătură cu anumite specificații tehnice. Primăria a eliminat firma din evaluare pe motivul că oferta depusă era neconformă, întrucât nu avea toate utilajele solicitate. În primă fază, Primăria Arad a primit câștig de cauză la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în ianuarie, însă Polaris M Holding a atacat decizia la Curtea de Apel Timișoara.

  Pentru a rezolva provizoriu problema salubrizării stradale și cea a deszăpezirii, Primăria a trebuit să demareze la finalul anului 2022 o acțiune de negociere prin care a desemnat un operator provizoriu, pe o perioadă de maxim 4 luni.

  Astăzi, 22 februarie, Curtea de Apel Timișoara a publicat și soluția definitivă pentru reclamația firmei Polaris M Holding.

  Instanța a respins recursul: „Respinge plângerea formulată de petenta POLARIS M HOLDING SRL în contradictoriu cu intimaţii MUNICIPIUL ARAD şi S.C. SALUBRITATE SA împotriva Deciziei nr. 112/C2/3031 pronunţată la data de 16.01.2023 pronunţată de Consiliul National de Soluţionare a Contestaţiilor. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 22.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Vezi decizia Curții de Apel Timișoara AICI.

  După acest ultim „hop”, Salubritate Deva este firma care urmează să asigure aceste servicii în municipiu pentru o perioadă de încă 4 ani. Valoarea estimată maximă din anunțul Primăriei Arad pentru acordul cadru a fost de 137.005.496,00 lei plus TVA, iar din informațiile pe care le deținem Salubritate Deva ar fi ofertat cu aproximativ 25% mai ieftin decât valoarea enunțată.

   

  •  Citește și: Blocajele la licitație fac ca Aradul să fie din nou în impas cu serviciul de deszăpezire • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.